Venstre-formand opfordrer til forsoning efter ballade om ansættelsessag

Efter sidste uges meget uskønne og kritiserede forløb i byrådet omkring ansættelse af en ny direktør for Teknik og Miljø, opfordrer formanden for Venstre i Aarhus, Michael Gram, nu til forsoning mellem de borgerlige partier og Socialdemokratiet.Foto: Søren Willumsen

Venstre-formand opfordrer til forsoning efter ballade om ansættelsessag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter det stærkt kritiserede forløb om ansættelse af ny direktør for Teknik og Miljø, rækker Venstres formand, Michael Gram, nu hånden frem til forsoning mellem de borgerlige partier og Socialdemokratiet

AARHUS: Formanden for Venstre i Aarhus, Michael Gram, opfordrer nu til forsoning mellem byrådets borgerlige partier og Socialdemokratiet, efter sidste uges tumultariske forløb omkring ansættelsen af en ny direktør for Teknik og Miljø.

Et forløb der på byrådets møde i onsdags endte med meget skarpt optrukne linjer og med, at borgerlige politikere offentligt navngav og betvivlede om den kandidat, som seks ud af syv medlemmer af ansættelsesudvalget pegede på, havde de nødvendige kvalifikationer.

Dagen efter trak kandidaten - Pernille Blach Hansen - torsdag sit kandidatur og sagde nej tak til direktørjobbet.

I et læserbrev her i avisen i dag prøver Michael Gram at gyde olie på de oprørte vande.

Urimelig behandling

- Alle parter - også Venstre - må granske deres indre og spørge sig selv: Kunne vi have grebet det her anderledes an?, siger Venstre-formanden og fortsætter:

- Jeg vil gerne beklage overfor kandidaten. Det er ikke en rimelig behandling, hun har fået. Det er ikke rimeligt, at hun skal se sine kvalifikationer debatteret offentligt. Men der skal altså to til tango. Der er også en borgmester, der bør overveje, om det var klogt at træde på speederen - og ikke på bremsen - da han fornemmede, at der ikke var bred enighed i magistraten og byrådet om kandidaten, men at alle fire borgerlige partier ikke var enige i det valg.

Michael Gram mener bestemt ikke, at ansættelsesforløbet og den hårde tone gavner Aarhus.

Sænk paraderne

- Jeg synes, at byrådet kom rigtig skidt ud af den sag. Det bør man gøre noget ved i stedet for at fortsætte ud ad et konfliktspor. Derfor siger jeg: Sænk paraderne og drik en kop kaffe sammen. Det er min opfordring til alle parter - og ikke mindst til Socialdemokratiet og resten af byrådsflertallet.

- Det skylder vi byen og borgerne - og det skylder vi Teknik og Miljø, der er et udsat område, der har brug for arbejdsro, så man kan komme videre med genopretningen.

Læs Michael Grams læserbrev herunder:

Venstre-formand opfordrer til forsoning efter ballade om ansættelsessag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce