Venstre kræver dokumenter fremlagt

- Det er tydeligt for enhver, at borgmesteren i over to år har prøvet med alle mulige krumspring at undgå at følge ministeriets krav om at lovliggøre Dokk1, mener Gert Bjerregaard (V). Foto: Kim Haugaard

Venstre kræver dokumenter fremlagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Mildest talt rystende, at Borgmesterens Afdeling er blevet advaret og ikke fortalte byrådet det, mener byrådsmedlem fra Venstre.

AARHUS: Venstre i Aarhus Byråd kræver en redegørelse og fuld aktindsigt i dokumenter mellem Teknik og Miljø og Borgmesterens Afdeling fra 2012. Kravet kommer oven på avisens oplysninger om, at medarbejdere blev afvist, da de advarede topchefer om, at modellen med udlejning af store dele af Dokk1 ville være ulovlig.

- Jeg er mildest talt rystet over, at Borgmesterens Afdeling har forholdt byrådet de advarsler, siger byrådsmedlem Gert Bjerregaard (V) som reaktion på avisens afdækning.

Han beskriver sagen som meget alvorlig, fordi byrådet er blevet forholdt advarsler. Og han kræver derfor alle sten vendt i sagen.

- Vi skal som byrådet og offentlighed have indsigt i den korrespondance, der har været mellem Teknik og Miljø og Borgmesterens Afdeling. Jeg kan ikke forestille mig en mere alvorlig sag.

V: Byrådet forholdt advarsel

Den juridiske chef analyserede ifølge avisens oplysninger advarslen og konkluderede, at han ikke mente, at udlejning var ulovlig. Hvorfor skulle man så give byrådet besked?

- Når der i en sag ligger andre synspunkter end kommunens, og når Ejendomsforvaltningen, som specialister i udlejning så klart har advaret mod en ulovlighed, så bør Borgmesterens Afdeling gå videre til byrådet med den oplysning. Så kan man fint have sin egen anbefaling med, men man kan ikke forholde byrådet, at der er tale om advarsler. Man må lægge alle oplysninger frem og kan ikke ignorere så alvorlige advarsler. Havde byrådet fået advarslerne kunne vi også have valgt at gå i en anden retning, mener Gert Bjerregaard.

Han er også forundret over, at borgmesteren nu foreslår byrådet at trække Økonomi- og Indenrigsministeriet i retten for at få prøvet udtalelsen om, at kommunens mer-byggeri på Dokk1 var ulovligt.

"Alle mulige krumspring"

- Det er tydeligt for enhver, at borgmesteren i over to år har prøvet alle mulige krumspring at undgå at følge ministeriets krav om at lovliggøre Dokk1. Jeg synes, Dokk1 er et fantastisk hus, som er et stort attraktiv for kommunens borgere. Men det ændrer ikke på, at kommunen skal overholde landets love.

Gert Bjerregaard tilføjer, at når man som kommune selv er retshåndhæver, bør man samtidig gå forrest med at følge landets love.

- Borgmesteren burde gå forrest med at overholde loven, frem for at blive ved med at imødegå ministeriet. Det er et rigtigt skidt signal til borgerne, at når de selv skal bygge, kræver man alle regler overholdt, men når det er kommunen selv, overhører vi loven og ministeriets krav, mener Gert Bjerregaard.

Det er ikke lykkedes avisen at få kontakt til borgmester Jacob Bundsgaard for en kommentar til kritikken.

Sagen forventes behandlet i byrådet 23. maj.

Venstre kræver dokumenter fremlagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce