Ventetider, svedende patienter og lange gåture: Her er syv mangler på AUH

Der har været flere uheldige historier fra Aarhus Universitetshospital. Du kan læse nogle af dem via listen her.

Ventetider, svedende patienter og lange gåture: Her er syv mangler på AUH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AARHUS: Der har været lange ventetider på operationer. Så var der den sommer, hvor alle på Aarhus Universitetshospital svedte, fordi aircondition er fravalgt. Der var også de lange gåture, som man skal ud på fra busstoppestedet til den rigtige afdeling. Og senest kom det så frem, at de ansatte ikke har tilstrækkelige faciliteter til at klæde om.

Derfor har vi samlet nogle af de kritikpunkter, som vi i den seneste tid har gravet op på Aarhus Universitetshospital, og du kan læse dem herunder.

Vær opmærksom på, at mange af artiklerne er PLUS-artikler, som kræver et digitalt abonnement, som kan købes her for 49 kroner. Men så kan man også læse samtlige artikler på Stiften.dk.

72-årig i smertehelvede: Operation udsat gang på gang
- Jeg vil bare opereres. Men det kan åbenbart ikke lade sig at gøre, siger 72-årige Henning Pilkjær Jacobsen. Han kan se tilbage på en tumultarisk indlæggelse på Aarhus Universitets Hospital i Skejby. Foto: Michael Svenningsen

I juni 2018 kunne vi fortælle om 72-årige Henning Pilkjær Jacobsen, som blev indlagt til en operation på Aarhus Universitetshospital, men der skulle gå flere dage inden at han blev opereret. Dage, som han tilbragte i store smerter, som han fik morfin for.

Operationerne blev udsat gang på gang og kommunikationen var meget mangelfuld, inden Henning Pilkjær Jacobsen til sidst blev opereret for sine smerter.

Læs artiklen her.

Patienterne kogte over i sommervarmen på grund af gamle vejrdata
Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

I sommeren 2018 kom det frem, at det nye supersygehus ikke har nogen aircondition. Det var som bekendt en meget varm sommer, som også gav varme stuer på hospitalet, som ikke kunne regulere varmen.

Airconditionen var blevet fravalgt af to hensyn: for at få råd til en helikopterlandingsplads og af miljøhensyn.

Læs artiklen her.

Ingen mellemveje på AUH: Patienter måtte ud på lange gåture
Aarhus Universitetshospital gør meget for at informere og skabe overskuelighed over det ny supersygehus. Men ledelsen erkender, at der stadig er et sykke arbejde at gøre. Foto: Axel Schütt

Aarhus Universitetshospital dækker et område cirka på størrelse med Ribe eller Skagen. Alligevel er der kun en ringvej rundt om hospitalet - ingen veje går altså ind mellem bygningerne.

Det betyder, at patienter som ankommer med for eksempel bus tit skal ud på lange gåture for at komme til den rigtige afdeling.

Læs artiklen her.

Blog: Aarhus Universitetshospital er kun for de raske
Lars Svendsen er fast blogger hos Århus Stiftstidende.

Debatten om parkeringspladserne fik også blogger Lars Svendsen til tasterne.

- Nu skal vi så have fat i de ansvarlige for selve hospitalsbyggeriet - og de bør sættes i gabestok i hver og én af sygehusets atriumgårde til spot og spe fra alle patienterne, som udmattede slæber sig ad de endeløse gange bag de enormt mange glaspartier, skrev han blandt andet i sit blogindlæg.

Det kan du læse her.

Mangel på rene instrumenter aflyste operationer i massevis
En pukkel af urene operationsinstrumenter får nu Aarhus Universitetshospital Skejby til at aflyse hovedparten af operationer i næste uge. Sterilcentralen mangler cirka 16 medarbejdere og kan derfor ikke følge med behovet for rengjorte, sterile operations-instrumenter. Arkivfoto

I slutningen af november indtraf en akut mangel på steriliserede instrumenter, som skulle bruges til at udføre operationer på hospitalet. Derfor var man nødt til at aflyse alle de operationer, der ikke kunne vente.

Læs artiklen her.

1.800 patienter havde ventet for længe på operationer
Aarhus Universitetshospital informerede ikke en gruppe patienter om muligheden for at blive opereret på andre hospitaler med kortere ventetider. Arkivfoto

Når patienter skal vente længe på en operation, har de et lovmæssigt krav på at blive orienteret om muligheden for at skifte til et andet hospital med kortere ventelister.

Det var ikke sket i en række tilfælde, og derfor begyndte Aarhus Universitetshospital i februar at booke og indkalde 1.800 patienter.

Læs artiklen her.

Sygehus til 6 milliarder mangler omklædningsrum
Der er bygget 250.000 nye kvadratmeter i forbindelse med etableringen af det ny Aarhus Universitetshospital i Skejby. Undervejs blev der fjernet omklædningsrum fra byggeplanerne, og nu giver det udfordringer. Arkivfoto: Flemming Krogh

Seneste kapitel i de kritiske historier om Aarhus Universitetshospital er historien om manglende omklædningsfaciliteter til hospitalets mange ansatte.

Der er for få omklædningsrum, og de skabe som de ansatte skal opbevare deres ting i, er også i undertal - så dem er der rift om.

Læs artiklen her.

Ventetider, svedende patienter og lange gåture: Her er syv mangler på AUH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce