Vi har haft hvid jul ni gange siden 1900: Se her hvornår

Ved en landsdækkende hvid jul forstås normalt, at mere end 90 procent af Danmark er dækket af sne juleaftensdag. Og det sker ikke så ofte endda. Foto Jørgen Kirk/Scanpix

Vi har haft hvid jul ni gange siden 1900: Se her hvornår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvert år håber vi på, at det bliver en hvid jul, men langt de fleste gange, må vi nøjes med en våd og kold en af slagsen. Faktisk har vi kun haft hvid jul ni gange siden 1900. Se her, hvornår det var.

AARHUS: Det er otte år siden, vi sidst havde sne juleaften, viser en opgørelse fra DMI.

Vi har altså ikke haft en hvid jul siden 2010. Her havde vi også temperaturer ned til tocifrede minusgrader, og sneen var faldet over en længere periode op til jul. Lidt ligesom det gjorde året før.

I 2009 faldt sneen nemlig også inden juleaftensdag, hvor hele 99,3 procent af landet oplevede en hvid jul. Og ellers skal vi længere tilbage i tiden for at finde et år med en landsdækkende hvid jul.

Ved en landsdækkende hvid jul forstås normalt, at mere end 90 procent af Danmark er dækket af sne 24. december om eftermiddagen. Men ikke kun med et drys af sne eller blot med rim på jorden. Snedybden skal være mere end 0,5 cm.

8 procent chance for hvid jul

Vi skal faktisk helt tilbage til 1995 for at finde det næste år på listen med hvid jul. Og når vi ser på, hvor stor chancerne er for, at vi igen oplever en hvid jul i år, er de ikke imponerende store.

- Hvid jul er langt mere almindeligt i nogle lande end andre. I Europa er sandsynligheden for hvid jul mindre, desto længere vestpå man er. I Danmark er der ikke hvid jul så ofte, forklarer John Cappelen fra DMI.

- Chancerne for landsdækkende hvid jul er blot 8 procent. I langt de fleste tilfælde er vejret den 24. december sidst på eftermiddagen gråt og mildt. Juleaften i 1977 var den varmeste af slagsen med de højeste temperaturer op til juleaften på over 12 plusgrader, tilføjer han.

2010 er den koldeste på listen med hele 18 minusgrader, målt i Aalborg. Derfor skal man ikke sætte næsen for højt op efter en hvid jul - ligesom da far var barn.

Vi har haft hvid jul ni gange siden 1900: Se her hvornår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce