Villa i Langelandsgade skal rives ned til fordel for stort nybyggeri

Langelandsgade 35a skal nu rives ned, har et flertal i byrådet bestemt. Foto: Jens Thaysen

Villa i Langelandsgade skal rives ned til fordel for stort nybyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Etageejendom med fem etager og 20 lejligheder skal opføres ved Langelandsgade og Møllevejen.

AARHUS: En villa i Langelandsgade 35A skal nu rives ned til fordel for et etagebyggeri med 20 boliger i fem etager.

Det vedtog et flertal på 23 ud af 31 mandater (S, SF, V og LA) på det seneste byrådsmøde. Et mindretal på 8 fra R, EL, DF, K og AL stemte imod.

Jan Ravn Christensen (SF) forklarede sin holdning for et nyt byggeri med, at villaen næppe har så stor en værdi, at kommunen skal købe den og bevare den.

- Det synes forvaltningen ikke, når den er i bevaringsklasse 5. Det er ikke et niveau, hvor alarmklokkerne normalt vil ringe, mente SF'eren.

Ango Winther (S) var enig:

- Det handler om ejerens ret til at gøre, hvad han gerne vil. Man kan vurdere, om den her bygning er noget værd. Er den en del af en kulturarv, vi er nødt til at bevare? Den er i klasse 5, og dermed ikke den højeste klasse. Er den bevaringsværdig? Det kan man diskutere, når man ser den. Og hvis ikke vi giver lov til at ændre byggeriet på den her grund, er chancen for at vi kommer til at overtage den temmelig stor.

Ango Winther henviste til to tidligere sager, hvor han kunne huske, at byrådet havde sagt nej til nedrivning.

- Det kom til at koste kommunen ikke så lidt, fordi vi blev tvunget til at overtage de huse. Men den her bygning har ikke en kunstnerisk værdi, vi vil bevare, og vi vil hellere bruge pengene på noget andet, fastslog han.

Keld Hvalsø (EL) var anderledes kritisk for den forandring, der sker. Han stillede et fundamentalt spørgsmål:

- Vi må se hinanden i øjnene og svare på, om vi overhovedet vil have den type villaer i byen fremover. Det er et spørgsmål om, hvordan den her by skal se ud, mente Keld Hvalsø.

Enhedslisten havde på samme byrådsmøde stillet et forslag om at bevare sammenhængende bymiljøer. En debat, der er aktuel flere steder, senest i Skt. Pauls Gade, hvor der også er forslag om at rive en gammel villa ned.

Men grundet mange sager nåede byrådet ikke at behandle Enhedslistens forslag, som i stedet tages på næste byrådsmøde 3. april.

Villa i Langelandsgade skal rives ned til fordel for stort nybyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce