Virtuel rundtur: Se havnens nye prestigekuppel

Domes of Visions var i Aarhus i sommeren 2013 og er nu ved at blive bygget i en større udgave. Foto fra København: Jonathan Grevsen/Dome of Visions


Virtuel rundtur: Se havnens nye prestigekuppel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dome of Visions vender tilbage til Aarhus og skal frem til 2018 fungere som et moderne forsamlingshus på havnen. Se video og få en rundtur i den nye kuppel i bunden af artikel.

Et ny, alternativ konstruktion er ved at tage form på Aarhus Havn i øjeblikket.

Dome of Visions hedder den store kuppel, som skal fungere som omdrejningspunkt for Aarhus Kommunes aktiviteter indenfor byudvikling og byens kommende status som europæisk kulturhovedstad i 2017

I slutningen af september skal bygningen stå færdig på havnen, og en af visionerne for den nye kuppel er, at den skal fungere som et moderne forsamlingshus for århusianerne.

»I den ånd giver det god mening at stille »bygningen« til rådighed, inden den er bygget færdig i virkeligheden. Samtidig kan man få et indblik i de muligheder, brugen af digitale redskaber giver fremover,« siger Torben Justsen, der er afdelingschef i NCC Danmark, som står for opførelse og drift.

Den store kuppel består af i alt 638 bjælker, der skal monteres med enorm præcision og med den rette krumning. Bjælkerne består af limtræ og er produceret af robotter.

Den store kuppel skal frem til 2018 blive stående på havnen. Her skal den efter planen inspirere til nye måder at bygge og bo på og samtidig invitere alle byens borgere inden for til events.

Den nye kuppel var I sommeren 2013 også sat op på havnen, dog i en mindre udgave, som ikke desto mindre var et populært samlingssted for studerende, turister og byens borgere.

Virtuel rundtur: Se havnens nye prestigekuppel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce