Voldeligt røveri: 48-årig skal i fængsel

Voldeligt røveri koster en 48-årig mand 10 måneders fængsel. Foto: Axel Schütt

Voldeligt røveri: 48-årig skal i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Somalisk mand skal ti måneder i fængsel efter et voldeligt røveri. Anklageren havde anmodet om udvisning, men den dømte slap med advarsel.

AARHUS: En 48-årig somalisk statsborger blev mandag blevet idømt ti måneders ubetinget fængsel ved Retten i Aarhus. Han har samtidig modtaget en advarsel om udvisning - det der tidligere hed en betinget udvisning, efter han blev kendt skyldig i røveri mod en 33-årig mand.

Røveriet fandt sted tilbage i august 2017 i en lejlighed på Nørregade i Aarhus C. Her var den 48-årige og den 33-årige i et selskab, der også inkluderede en 34-årig mand. Mændene havde været i byen sammen og sad nu sammen i lejligheden, hvor den 34-årige og den 48-årige pludseligt blev aggressive og truende overfor den 33-årige.

De to mænd forlangte at få den 33-åriges mobiltelefon og hævekort, og tildelte ham blandt andet et slag i ansigtet. Den 34-årige truede med en kniv, som han ramte den 33-årige i hånden med. Da den 33-årige forsøgte at flygte, løb mændene efter ham og hev ham ned fra den port, han forsøgte at klatre over. Herefter sparkede og slog den 34-årige ham flere gange. Den 33-årige slap dog fra overfaldet uden alvorlige skader.

En mand udvist

Efter overfaldet kontaktede den 33-årige politiet, og da han kendte identiteten på den 34-årige, fik politiet hurtigt fat i den ene gerningsmand. Han blev i oktober 2017 idømt fængsel i et år og tre måneder. I forbindelse med afhøringerne af den 34-årige kom navnet på den 48-årige medgerningsmand frem. Han blev derfor også sigtet for røveriet, som han altså nu har fået dom for.

I retten blev den 48-årige udover røveriet også dømt for at have medvirket til overfaldet, da den 33-årige forsøgte at flygte.

- Selvom den tiltalte ikke deltog fysisk i overfaldet, fandt retten ham alligevel skyldig i medvirken til overfaldet, fordi han så på og ikke greb ind undervejs. Jeg havde anmodet, at den 48-årige blev udvist, men overordnet set er jeg tilfreds med, at han fik en længere ubetinget fængselsstraf for sin anpart i røveriet, siger specialanklager Jan Østergaard.

Den 48-årige nægtede sig skyldig. Han modtog dommen.

Der er derimod stadig mulighed for, at dommen bliver anket af anklageren, der havde anmodet om udvisning til den dømte.

Voldeligt røveri: 48-årig skal i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce