Z-huset vågner op af tornerosesøvnen


Z-huset vågner op af tornerosesøvnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prestige-projektet Z-huset går i gang igen efter mere end fem års stilstand. To etaper med tilsammen cirke 140 lejligheder klar i 2016.

Parkeringskælderen i to dæk ligger der. Det har den gjort siden starten af 2009, hvor finanskrisen og almindelig pengemangel i selskabet bag Z-huset satte prestigebyggeriet i den nye bydel på havnen på stop.

Siden har der været mange strandede forsøg på at få byggeriet i gang igen.

Nu er der fundet en model, så arbejdet med at opføre de første to af de i alt tre etaper i projektet starter formentlig allerede til september.

Det er entreprenørfirmaet A. Enggard, der skal bygge Z-Huset. Firmaets ingeniører er allerede rykket ind på havnen og startet på projekteringen.

»Vi har kæmpet for det her i mange år efterhånden, så det er en glædens dag, at det nu er lykkedes at få alle brikker i puslespillet til at falde på plads,« siger Johnny Bihl, der er direktør for selskabet Z-Huset a/s, der fortsat er bygherre på projektet.

Han fortæller, at der er lavet en række tilpasninger af projektet. Først og fremmest er der sket det, at antallet af lejligheder er forøget - til gengæld er mange af dem mindre end i det oprindelige projekt, der var et af de fire første fyrtårns-projekter i den nye bydel.

Projektet har bevaret en del af sin eksklusivitet. Der vi stadig være 240 kvadratmeter store lejligheder i 14 mio. kroners klassen. Men også lejligheder på 67 kvadratmeter.

Første etape med små 60 lejligheder og fire erhvervslejemål til for eksempel caféer og restauranter i stueplan skal efter planen stå færdig i slutningen af 2015.

»De to etaper bliver bygget sideløbende men tidsforskudt. Anden etape er færdig i løbet af 2016. Den består af 75-80 lejligheder og et enkelt erhvervslejemål,« siger Johnny Bihl og fortsætter:

»Kommunen vil meget gerne have det færdigt, til Aarhus skal være kulturhovedstad i 2017 - og det når vi. Tredje etape tager vi efter 2017. Den indeholder færre boliger og flere erhvervslejemål,« siger Johnny Bihl.

Der har været spekuleret i, at p-kælder og fundament har taget skade af at ligge åben gennem årene. Men det er ikke tilfældet.

»Vores geotekniske undersøgelser viser, at parkeringskælderen står, præcis som den skal. Der skal kun foretages mindre reparationer på den,« udtaler Asger Enggaard fra A. Enggaard, der her i byen blandt andet opfører Ceresbyen.

Hos kommunen er der stor tilfredshed med, at der endelig sker noget med Z-Huset.

»Det er klart, at vi er ovenud tilfredse med, at der nu er sikkerhed for, at byggeriet bliver færdiggjort. Beboerne på havnen har jo et ønske om, at omgivelserne begynder at ligne en færdig bydel,« lyder det i en pressemeddelelse fra Bente Lykke Sørensen, chef for byudvikling og mobilitet i Aarhus Kommune.

Z-huset er i sin nye udformning tegnet af Sahl Arkitekter.

Opgaven med at sælge lejlighederne ligger hos Danbolig Aarhus City.

Z-huset vågner op af tornerosesøvnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce