Så farlig er solen - og sådan beskytter du dine børn bedst muligt


Så farlig er solen - og sådan beskytter du dine børn bedst muligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det meste af maj måned 2018 har solen braget ned fra en skyfri himmel, og er der noget, vi danskere elsker, så er det at være ude i solen. Men det er desværre ikke helt ufarligt. Her er samlet de tre vigtigste grunde til, at du skal beskytte dig mod solens skadelige stråler.

Grund nr. 1 - solskoldning

At undgå solskoldning og blive rød som en krebs, er nok den primære grund til, at vi blege danskere sørger for at få solcreme på. Heldigvis er det ikke kommet på mode at være rød, så de fleste vil helst undgå det - og undgå den tilhørende svien, der følger med en klassisk solskoldning.

At brænde og være rød er noget, de fleste har prøvet, og som de fleste vil gøre alt for at undgå. Her hjælper hverken aftersun eller aloe vera. Når man er blevet solskoldet, er skaden sket og kun tålmodighed og lidt smertestillende kan hjælpe dig videre.

Grund nr. 2 - rynker

Heldigvis er grund nr. 2 ikke farlig. Den rammer os kun på vores forfængelighed. Rynker!

Solens stråler er kraftigt medvirkende til, at din hud ældes. Det er almindeligt kendt, at den bedste anti-rynke creme er solcreme. Helt forenklet siger man, at jo mere sol du har været eksponeret for, jo tidligere vil du få rynker. Så er du forfængelig med din hud, kan det godt svare sig at investere i en solhat eller opholde sig noget mere i skyggen.

Grund nr. 3 - Hudkræft og modermærkekræft

Grund nr. 3 er den vægtigste og vigtigste. Desværre er det sådan, at 80% af alle tilfælde af hudkræft og modermærkekræft skyldes solens skadelige stråler. Og fordi vi er ivrige soldyrkere her i Danmark, er vi desværre også med i de lande, der har flest tilfælde af hudkræft og modermærkekræft per indbygger.

Kvinder i Danmark har faktisk verdensrekorden i antal modermærkekræft per indbygger. Der er 1600 tilfælde af modermærkekræft om året i Danmark - det svarer til 4,3 nye tilfælde per dag.

Kræftens bekæmpelse har lavet en side med fakta om kræft i huden - den kan du se her

Så om ikke for forfængeligheden, så beskyt dig mod solen for at minimere risikoen for kræft i huden!

Hvad kan du så gøre?

Der er mange ting, du kan gøre og stadig nyde solen. Dels skal du huske på, at hvis du er forælder, så er du ansvarlig for, at dine børn bliver ordentligt beskyttet. De fleste institutioner kræver, at børnene i sommerperioden er smurt ind i solcreme, når de kommer om morgenen. Og vuggestuer og børnehaver forventer også, at børnene har en god solhat med.

Så beskyttelse nr. 1 i hverdagen må være solcreme.

Desværre indeholder solcreme også en masse kemikalier, så skal I være udenfor i lang tid, så er det en god idé at tage andre metoder i brug: Soltøj.

Soltøj kaldes også UV badetøj eller UV beskyttende badetøj og blev opfundet i Australien, hvor de havde store problemer med hudkræft og modermærkekræft.

For få år siden var det svært at opdrive soltøj i Danmark, men det har ændret sig. Anne Lønstrup, der driver webshoppen Faktorfobi, som har specialiseret sig i UV badetøj fortæller: "Da jeg startede min webshop i 2010, var der kun 3-4 mærker, der lavede UV badetøj. I dag kan jeg nemt finde over 30 mærker her i Danmark. Så det er helt klart noget, danskerne har fået øjnene op for".

En anden logisk løsning er at gå i skyggen. Er man ved stranden eller ude at sejle, er det desværre ikke altid nok, da vandet reflekterer solens stråler. Men ude i haven eller i parken er det en fin løsning at kravle i skygge. Særligt midt på dagen hvor solen står højest på himlen. Mange børnehaver er begyndt at sætte et solsejl op, som giver børnene skygge om sommeren. Så kan de blive i sandkassen og stadig være i skygge.

Det sidste nemme trick til at undgå rynker, er en solhat. Det er selvfølgelig også bare skygge, men en transportabel skygge. Så går man rundt udenfor, kan en kasket eller legionærhat være en god løsning.

Det lyder jo alt sammen forfærdeligt, men heldigvis er det ikke så slemt. Du har stadig brug for at solens stråler rammer dig. Det er nemlig dém, der sørger for at du får D-vitamin. Så sørg for at komme ud i solen - bare ikke for meget.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i et samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Når en artikel er markeret med 'annonce' eller 'annoncørbetalt indhold', betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel. Indholdet skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med 'Annoncørbetalt indhold' og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

Så farlig er solen - og sådan beskytter du dine børn bedst muligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.