AGF-anfører: Ville hellere have vundet 4-3 end holdt nullet igen

AGF spillede 0-0 i Lyngby. Foto: Tariq Mikkel Khan/Scanpix

AGF-anfører: Ville hellere have vundet 4-3 end holdt nullet igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGF og Lyngby spillede lørdag eftermiddag 0-0 i en noget ilt-fattig forestilling på et hundekoldt Lyngby Stadion. AGFerne havde mest bud efter sejren, og derfor var spillerne ikke tilfredse med pointdelingen.

Fodbold: Hva er det som skjer, som man siger i Norge.

Tre kampe i foråret, tre rene lagener til AGF. Kompakthed. Soliditet. Der bliver lukket af. Hvad er den af? En form for kontinuitet.

Århusianerne spillede lørdag eftermiddag uafgjort 0-0 mod Lyngby - og dermed er der altså endnu ikke scoret på holdet efter vinterpausen.

Det har så kastet fem point af sig, og det er i sig selv positivt, for point kan man altid bruge, selvom spillere og trænerstab nu nok mente, at de havde fortjent at tage den fulde gevinst, tre point, med hjem fra Lyngby Stadion i denne ombæring.

Det var nemlig gæsterne, der jagtede sejren mest i sibiriske kulde nord for København. Efter en pauver og alt andet end velspillet første halvleg satte AGFerne mere tempo på, investerede mere i duellerne og spillet med bolden efter pausen, og det burde have været nok til - udover at holde nullet - også at finde frem til den scoring, der kunne have gjort hele forskellen.

Muligheder var der i hvert fald nok af. To gange prellede bolden af på træværket: Dino Mikanovic ramte stolpen i begyndelsen af halvlegen, et hidsigt hug fra distancen - og kort før tid var det så indskiftede Kasper Junker der sendte klatten på overliggeren.

Og så var der de mere reelle chancer, en ripost til start-debuterende Martin Pusic, et hovedstød fra samme og så måske kampens største, Mustapha Bundu og hans frygtede højreben, kig efter det lange hjørne, men blot 18-årige Oskar Snorre i Lyngby-målet diskede op med en decideret klasseredning. Han blev i øvrigt, ganske fortjent, kåret som kampens spiller af hjemmeholdets fans og sponsorer. Dygtig ung mand.

Så nej, ingen mål at komme efter for de lidt mere end 2300 tilskuere.

Superliga
Lyngby BK - AGF 0-0Lyngby (4-2-3-1): Oskar Snorre - Kevin Tshiembe (Emil Bodholdt-Larsen, 89.), Oliver Lund, Thomas Sørensen, Michael Lumb - Martin Ørnskov (Mathias Hebo, 77.), Jesper Christjansen - Jeppe Kjær (Mohammed Saeid, 79.), Harolind Shala, Gustav Marcussen - Mayron George

AGF (4-4-2): Aleksandar Jovanovic - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Jesper Juelsgård, Casper Høyer Nielsen - Martin Spelmann (Magnus Kaastrup, 82.), Daniel A. Pedersen, Adama Guira (Mustafa Amini, 63.), Mustapha Bundu - Tobias Sana, Martin Pusic (Kasper Junker, 77.)

Advarsler: Mayron George, Lyngby. Adama Guira, Martin Spelmann, AGF

Dommer: Michael Tykgaard

Tilskuere: 2.314 på Lyngby Stadion

Uafgjort rykker ikke så meget

Tilfredsstillende trods alt? Avisens udsendte mødte en storfrysende martin Spelmann bag det ene mål få minutter efter slutfløjtet.

- Nej, det synes jeg ikke. Jeg synes klart, at vi - især i anden halvleg - dominerer kampen. Vi har en lidt sløv start, hvor vi afgiver lidt for meget spil og initiativ til dem. Det får vi rettet til, og efter pausen dominerer vi fuldstændig. Det skulle have givet tre point, lød det efter opgøret fra Martin Spelmann.

Og det var, hvad han nåede at sige, for så var det hen til TV-kameraerne, rettighedshaverne og deres live-signal, og de lader ikke vente på sig.

Nå, hvem der så?

Anfører Pierre Kanstrup hoppede heller ikke rundt af ren glæde, selvom han som forsvarsgeneral, denne gang med Jesper Juelsgård som makker i det centrale forsvar, gjorde, hvad han skulle og stort set holdt Lyngby-offensiven væk fra åbne chancer.

- Vi kan ikke være tilfredse med ét point. Det er rigtig fint at holde nullet, det skal man ikke kimse af, men jeg ville sgu langt hellere have vundet 4-3. Et point rykker ikke en fløjtende fis, der hvor vi ligger lige nu, for der er også andre hold, der spiller uafgjort, og så er vi ligesom status quo. Så tre point havde virkelig lunet. Og det synes jeg, vi skulle have haft, kom det fra Kanstrup.

- Men man skal selvfølgelig heller ikke tage fejl af, at den følelse, der i holdet af, at vi ikke taber, har meget at sige i et omklædningsrum, når man har tabt så meget i efteråret, som vi har gjort. Det er en god ting, sagde forsvarsspilleren.

Kedeligt blev til mindre kedeligt

- Jeg vil tro, at det har været en meget kedelig affære at kigge på i de første 45 minutter. Jeg synes, at vi får sat tingene noget bedre sammen i anden halvleg og kommer frem til de afslutninger, vi skal. Det skal vi være tilfredse med, men vi kan ikke være tilfredse med, at vi ikke får scoret. Vi skal blive bedre til at sætte en hel kamp sammen. Det er ikke nok at spille en enkelt godkendt halvleg, sagde Pierre Kanstrup.

Og ja, de første 45 minutter var gabende kedelige, en taktisk affære med et hav af fejlpasninger og underlige beslutninger og et AGF-mandskab, der slet ikke viste den fornødne tænding.

Derfor kunne Jeppe Kjær, hurtig lille Lyngby-frontløber med en fortid på Fredensvang, snildt have bragt hårdt ramte Lyngby i front, da han fik foræret sit holds klart største mulighed i hele kampen, men Aleksandar Jovanovic havde for AGF heldigvis formået at holde sig vågen i den søvndyssende affære og kom effektivt i vejen for kraftkarlen lange tå.

I anden halvleg kom Mustafa Amini så på banen i stedet for Adama Guira, der allerede rendte rundt med et gult kort, og det - altså indskiftningen af den australske krøltop - var med til at skabe langt mere fremadrettet flow i spillet ved jorden hos cheftræner David Nielsens tropper.

Nielsen satsede yderligere offensivt med indskiftninger af Kasper Junker og unge Magnus Kaastrup - og det burde og skulle have båret friskhed til frugtkurven. Det eneste, der manglede mod et mere og mere fysisk ramt Lyngby-hold var skarpheden - og den stemplede altså aldrig ind i Kongens Lyngby.

Så det endte, som det begyndte.

"Afskaf uafgjort i fodbold".

Sådan stod der på et banner på den ene langside. Det blafrede løs i vinden.

Og tilhængere af remis-religionen kunne sikkert komme op med en del gode argumenter for en afskaffelse af pointdelinger efter nulløsningen mellem Lyngby og AGF.

Men der blev faktisk spillet bold efter pausen, og det var primært med århusiansk snit. På tirsdag venter Horsens. Måske med mål. Måske uden.

AGF-anfører: Ville hellere have vundet 4-3 end holdt nullet igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce