AGF-angriber: Banerne herhjemme gør ikke noget godt for kvaliteten af spillet

Patrick Mortensen i klemme i Vendsyssel-forsvaret i den forgangne weekends 2-2-kamp i Hjørring. Foto: Claus Bjørn Larsen/Scanpix.

AGF-angriber: Banerne herhjemme gør ikke noget godt for kvaliteten af spillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter tre og en halv sæson på hårde kunstgræsbaner i Norge, har det krævet noget tilvænning for AGF-angriber Patrick Mortensen at vende tilbage til dansk fodbold. Og på grund af banernes beskaffenhed falder han efter de fire første kampe heller ikke ligefrem i svime over det spillemæssige niveau i Superligaen.

FODBOLD: AGF-angriber Patrick Mortensen er jo ikke helt uvant med at spille i Superligaen.

Han debuterede som 17-årig for Brøndby, i alt tre kampe nåede han at få i den blå-gule trøje, alle som indskifter, inden han rykkede videre til Lyngby, og her fik han i løbet af sæsonerne 2010/11 og 2011/12 54 kampe som frontløber for forstadsklubben i den bedste række.

Og det var så også det. Lyngby ned i 1. division, og der blev han hængende indtil han i sommeren 2015 hægtede sig på et norsk eventyr i Sarpsborg 08.

Nu er Mortensen så 29 år gammel - efter stor succes oppe nordpå - tilbage i andedammen, har spillet fire gange for AGF i Superligaen, lavet to mål.

Hvordan har det været at ramme Superligaen igen efter næsten syv års fravær?

- Det er først og fremmest forfærdelige baner, jeg er kommet tilbage til, griner Mortensen efter onsdagens AGF-træning.

- Det tror jeg så også, går lidt ud over niveauet. Det gør i hvert fald ikke noget godt. Jeg synes, niveauet er fint, bevares, det er slet ikke det, men jeg tror og håber da også, at den fodboldmæssige kvalitet kommer til at stige, når solen begynder at skinne lidt mere og banerne bliver bedre. Det ser vi alle frem til. Lige nu er det mest af alt bare en krig og masser af tilfældigheder, der skaber kampbilledet, lyder den første analyse fra AGFs nye spydspids, der har været med til at hente syv point i de første fire forårskampe.

- Jeg er glad for at være tilbage, og det har generelt været fedt at returnere til dansk fodbold. Det er jo en helt anden slags fodbold, der bliver spillet herhjemme, end på kunstgræsbanerne i Norge, så det er nogle andre ting, man som spiller skal have fokus på. Det kræver noget tilvænning, siger Patrick Mortensen.

Vil du uddybe?

- Ja, det kræver eksempelvis lidt flere berøringer på bolden på de her banen, inden man kan spille den videre. Det er sjældent, at vi bare kører bolden op med ét touch hele vejen, og det kan man nemmere på kunstgræs. Det giver et andet tempo. Og rent personligt kan jeg også bare mærke på min krop, at jeg skal vænne mig til de her tungere baner. Det skulle jeg også den anden vej, da jeg tog fra Danmark til Norge. Det er bare noget helt andet. Det tager på kroppen. Men jeg er kommet efter det, synes jeg, og har også udenfor banen trænet ekstremt hårdt i styrkerummet, fortæller AGFeren.

Ikke den store forskel

Mortensen og holdkammeraterne har i de første kampe mødt klubber fra forskellige hylder i Superligaen: Fra guldbejlerne FC Midtjylland over et gedigent top seks-mandskab som Esbjerg til hold fra bundregionen som Sønderjyske og Vendsyssel.

Hvad synes han - og ja, grundlaget er forholdsvis spinkelt - om den kvalitetmæssige spændvidde?

- Jeg synes ikke, at jeg har kunnet mærke forskel på holdene. Det har været fire hårde, lige og på mange måder meget ens kampe. Nu har jeg jo ikke spillet så mange kampe endnu, men det er min klare fornemmelse, at der er noget større forskel på top og bund i Norge end her i Danmark. Det er meget jævnbyrdige kampe i Superligaen, og man ser heller ikke så mange af de kampe, hvor det ene hold taber kæmpe stort, og hvis de gør, får de ofte repareret det i den efterfølgende kamp. Der er ingen "lette" i Danmark, kommer det fra AGFeren.

- Jo, FC Midtjylland var stærke, men det var ikke sådan, at de bare overraskede mig styrkemæssigt, og jeg efterfølgende tænker, at de bare er langt, langt bedre end Vendsyssel. De er bare ekstremt gode til det, de er gode til i forhold til det pres, de lægger, i forhold til dødbolde, lange indkast og så videre. Deres spil beror egentlig meget på tilfældigheder, men de er så ekstremt gode til at opsøge de her tilfældigheder. Det synes jeg, at de er dygtige til at udnytte, men det er ikke sådan, at jeg falder på halen over deres spil, siger Patrick Mortensen.

Han lander altså på en lettere hakkende oplevelse indtil videre. To-tre stjerner? Han trækker på skuldrene. Smiler bredt.

- Jeg har aldrig forventet at komme hjem til strålende, fantastiske græsbaner i februar måned, så jeg vidste jo godt, at det krævede noget ekstra. Det har været forventeligt, og det er lige vilkår for alle, så det må vi bare spille efter. Men som man måske kunne se i vores testkampe, vil vi som hold rigtig gerne prøve at spille bolden ud nedefra, og det har vi slet ikke praktiseret i de første fire kampe, fordi det bare er for risikabelt. Det håber jeg selvfølgelig bliver bedre. Men lige nu er det helt håbløst. Vores træningsbaner er jo ikke meget bedre, lyder det fra ham.

Men banen på Ceres Park er vel ikke helt skidt at spille på?

- Nej, banen derude er faktisk rigtig god, så det bliver ikke nogen undskyldning, hvis det ikke går mod OB. Jeg vil aldrig bruge banerne som undskyldning for ikke at præstere, men derfor kan jeg godt håbe, at det bliver bedre. Det gør det jo bare sjovere for alle. Også for tilskuerne.

Patrick Mortensen og AGF møder OB på Ceres Park på mandag klokken 19.00.

AGF-angriber: Banerne herhjemme gør ikke noget godt for kvaliteten af spillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce