AGF-angriber: Tror på, at jeg kan lave 10-15 mål i denne sæson

Jep, der er mål. Mustapha Bundus scoring i hjemmekampen mod Sønderjyske er en af blot fire AGF-træffere indtil videre i denne sæson. Han satser på, at der kommer mange flere i de kommende måneder. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

AGF-angriber: Tror på, at jeg kan lave 10-15 mål i denne sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det har været trægt med AGF-scoringer i indeværende sæson i Superligaen, men 21-årige Mustapha Bundu - der har været foretrukket som frontløber i de tre seneste kampe - føler sig sikker på, at det nok skal komme. Selv har han et mål om at byde ind med et tocifret antal scoringer.

FODBOLD: Han har sat sig selv under et mindre pres, AGF-angriber Mustapha Bundu. Helt frivilligt.

- Efter sidste sæson satte jeg mig ned for mig selv, og tænkte, at jeg måtte sætte mig et mål for den nye sæson. Og det handler om, at jeg vil score minimum ti gange for AGF i sæsonen. Jeg lavede seks mål i sidste sæson, uden at være fast mand, og kan jeg eksempelvis fordoble det antal, vil jeg være tilfreds. Jeg skal i hvert fald ende på et tocifret antal, kommer det smilende fra den 21-årige sierraleoner.

Og med det aktuelle fokus på manglende AGF-scoringer i de første seks kampe i Superligaen - fire er det blevet til i alt - er det selvfølgelig en frisk melding at bringe på bane. Mustapha Bundu har indtil videre scoret én enkelt gang: Sejrsmålet mod Sønderjyske.

Du mener, at det er realistisk at nå op på tocifret?

- Bestemt. Ellers ville jeg ikke sige det. Jeg tror, at det er realistisk for mig at score mellem 10 og 15 mål i den her sæson. Jeg vil i hvert fald gøre forsøget, siger han.

Den unge offensivspiller, ja, kald ham bare angriber, har været at finde i startopstillingen i de tre seneste superligaopgør (Sønderjyske, Randers og FCK, red.), mens han kom ind fra bænken i sæsonens tre første opgør.

Han har således overhalet Kasper Junker i kampen om fast spilletid som enlig frontløber. Han har dog også i perioder undervejs i kampene byttet position med Jens Stage, så han også har kunnet angribe fra højrekanten.

Men hvor vil han egentlig allerhelst selv spille?

- Jeg kan lide begge dele, og derfor passer det mig rigtig godt, at kæden ind imellem bliver hugget over, så jeg ikke kun spiller fremme, men også kan bevæge mig ud på kanten og skære ind i banen derfra. Vi har vekslet i de seneste kampe, og det tror jeg også er svært for modstanderne at finde ud af. Og jeg har jo vist, at jeg kan score fra begge positioner, siger Mustapha Bundu, der har gjort det lidt af en vane at score rigtig flotte mål, når han sætter sig for at få netmaskerne til at blafre.

Målene skal nok komme

Er det "svært" at være angriber på AGF-holdet lige nu, ham, der skal score målene, når der er så stor fokus på den defensive organisation og på at lukke af foran eget mål?

- Nej, det synes jeg ikke. Det er jo en del af spillet, at det er sådan, og som alle kan se, er det noget, som er godt for holdet. Det giver point. Det er også lærerigt for os unge på holdet at lære, at det ikke kun handler om at angribe, men også om at hjælpe holdet på andre måder. Når vi forsvarer, begynder det oppe foran hos de offensive spillere, og er det godt for holdet, er det også godt for mig som angriber. Det handler om, hvad der er bedst for holdet, ikke for mig, kommer det fra Bundu, der kom til AGF for to år siden fra den ottendebedste engelske række, uskolet, uerfaren, ung, men også med et synligt potentiale, der igen og igen bliver fremhævet af holdkammeraterne.

"Ham her kan nå langt", siger de, og i forhold til at tage næste skridt, blive en profil i Superligaen, vil det nok ikke skade for en 21-årige angriber at levere en sæson med mere end 10 scoringer.

- Jeg synes, at vi gør det godt som hold, og personligt er det også gået ok. Jeg har været involveret i en del ting, og har jeg hjulpet holdet med et mål og en assist i de seneste kampe. Så jeg er ret positiv. Men det vigtigste er ikke mit eget personlige mål for sæsonen, men at vi præsterer som hold, og det synes jeg, at vi har gjort. Vi er ubesejret, men vi har været uheldige med ikke at få flere point. Det skal dog nok komme. Det er jeg sikker på, siger han.

Men så skal I vel til at score flere mål?

- Ja, det er også noget, vi rigtig gerne vil, men det er ikke noget, jeg tænker så meget over. Jeg tror på, at det nok skal komme, for når vi naturligt begynder at kreere flere chancer, vil målene også komme. Hvis man som angriber tænker for meget over, at i dag skal jeg bare score eller jeg har ikke scoret i lang tid, jamen, så bliver det også bare sværere. Det skal komme naturligt, og det er jeg sikker på, at det nok skal komme med den nuværende spillestil. Vi bliver bedre og bedre, lyder det fra Bundu, der også ligner en "starter" i fredagens udekamp mod Hobro.

Måske følger der ligefrem et mål eller to med?

- Måske. Det håber jeg.

AGF-angriber: Tror på, at jeg kan lave 10-15 mål i denne sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce