AGF-angriber har siddet udenfor i mere end to måneder: Nu er han tilbage på træningsbanen

André Riel blev skiftet ind i hjemmekampen mod Vendsyssel i starten af september måned. Angriberens eneste kamp i Superligaen i denne sæson. Arkivfoto: Ole Nielsen

AGF-angriber har siddet udenfor i mere end to måneder: Nu er han tilbage på træningsbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

André Riel trænede fredag formiddag for første gang på græs sammen med holdkammeraterne i over to måneder. Han stempler dog ikke ind til efterårets sidste tre kampe, men vil hellere stå helt skarp efter nytår.

FODBOLD: Blot 14 minutters superliga-aktion - og lidt over en times indsats i pokalkampen mod FC Sydvest fra 2. division - er det blevet til for André Riel i denne sæson.

Det er ikke meget, men med til historien hører også, at AGF-angriberen i over to måneder har været ukampdygtig på grund af skader.

Nu lysner det dog for den tidligere Helsingør-topscorer, der fredag havde sin første træning på græs på Fredensvang sammen med holdkammeraterne siden medio september.

Så det store, brede smil var fremme. Knæet tapet godt og grundigt op.

- Det yderste ledbånd i det ene knæ har delvist været revet over, og det samme har været tilfældet med en muskel i knæhasen. Så jeg har døjet med to ting på en gang, det har taget lang tid, det har været noget tungt, men det ser fint ud nu, kommer det André Riel, der senest var en del af truppen, da AGF 16. september tabte med 2-3 på udebane til AC Horsens.

Her kom Riel ikke på banen, men det gjorde han til gengæld kampen forinden mod Vendsyssel, hvor han kom på banen i stedet for Mustapha Bundu efter 76 minutters spil. De første og eneste superliga-minutter i indeværende sæson.

Tre dage senere fik han så en startplads mod Sydvest, hvor han brændte en god håndfuld muligheder.

Og siden har den 29-årige frontløber kun kigget på fra sidelinjen og bag vinduerne oppe i styrkelokale på 1. sal i klubhuset. Kniven har han dog ikke været under.

- Det har ikke været nødvendigt med et indgreb, da det kun delvist var revet over. Men det har helet selv, og det har altså taget de her syv-otte uger. Det har været nogle lange måneder væk fra træningsbanen, men på en måde også rigtig godt for mig, for jeg synes selv, at jeg er kommet i bedre form og har fået bygget en hel del på rent fysisk. Jeg føler mig stærkere end før min skade, lyder det fra André Riel.

- Jeg har kunnet gøre alt ved siden af. Jeg har løbet i halvanden måned, det har ikke været noget problem, så det har udelukkende handlet om at lade skaderne hele og tage hensyn til kroppen, så jeg ikke forværrede noget. Derfor har sundhedsstaben holdt mig væk fra den fysiske kontakt på banen. Det har været hårdt, for man vil altid spille, men jeg brokker mig ikke. Det har været, som det har været, smiler han.

Vil vente til efter nytår

André Riel skiftede til AGF fra FC Helsingør på sidste dag af sidste års sommer-transfervindue, men har indtil nu blot opnået 13 førsteholdskampe og har endnu sin første scoring til gode i den hvide trøje.

Men de aktuelle scoringsproblemer for holdkammeraterne i Superligaen må det klø gevaldigt i de raskmeldte lemmer for at komme i aktion. Hvad er planen?

- Nu indgår jeg vel på lige vilkår med alle andre i truppen, men jeg ved ikke lige, hvordan trænerne tænker om det. Det var min første træning på græs i dag (fredag, red), så det er klart, at jeg lige skal finde tilbage, ramme timingen og det hele. Jeg tager det stille og roligt, siger han.

Der er tre kampe tilbage inden vinterpausen. Håber du på spilletid?

- Nej, jeg vil ikke forhaste noget. Jeg tager den med ro. Jeg tænker ikke, at jeg skal spille med i de tre sidste kampe alligevel. Nu skal jeg tilbage og have fundet mig til rette, og så vil jeg hellere stå helt skarp til januar. Der er ingen grund til at risikere noget nu. Det vil være dumt.

Og du tror stadig på, at der venter spilletid til dig i AGF-trøjen?

- Selvfølgelig, siger han, griner. Selvtilliden har han ikke løbet af sig i sin skadesperiode. Tværtimod.

Andre Riel er på kontrakt med AGF frem til sommeren 2020.

AGF-angriber har siddet udenfor i mere end to måneder: Nu er han tilbage på træningsbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce