AGF-cheftræner: Vi skal omfavne optimismen

David Nielsen, cheftræner i AGF, tror ikke på en underspillet tilgang til tingene i AGF. Arkivfoto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix.

AGF-cheftræner: Vi skal omfavne optimismen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

David Nielsen har i sin første tid i klubben forsøgt at indprente sine spillere, at de kan vinde hver gang, at de går på banen. Det er ikke muligt at underspille, når man er i AGF, lyder det.

FODBOLD: Et på mange måder veloverstået AGF-forår - der kastede ni sejre, fem uafgjorte og fire nederlag af sig, og endte med at placere klubben på en syvendeplads - synes at have skabt fornyet optimisme blandt fans og øvrige omgivelser i forhold til klubben og den kommende sæson i Superligaen.

Og selvom nyere AGF-historie i al dens frygtindgydende nedtur har vist, at forventningsfulde århusianske miner har det med at blive noget så skuffede, så er klubbens cheftræner, David Nielsen, ikke så bange for, at det, der spirer lige nu, hurtigt vil visne igen.

- Jeg tror, at hver gang, der har været den her optimisme omkring klubben, har alle været så nervøse og bange for at omfavne den. Vi skal omfavne den optimisme, og så skal vi bruge den for alt det, den er værd, lyder det fra Nielsen i Århus Stiftstidendes AGF-podcast "Det Hvide Snit".

- Optimisme er det, der driver os, og det er det, der har drevet os i det her forår. Vi har været optimistiske. Vi har troet på det. Det er også derfor, at når folk spørger mig om vi kan vinde, så siger jeg "ja", for jeg tror altid på, at vi kan vinde. Og jeg mener det. Hvis nogen spørger, hvordan det kommer til at gå, svarer jeg altid "jeg tror, at vi vinder", og det ligegyldigt, hvem modstanderen er, kommer det fra AGF-træneren.

- Det der danske med, at nu skal vi lige underspille lidt, for vi kan alligevel ikke tåle at være favoritter, det kan vi ikke tillade os i AGF. Vi er nødt til at turde. Når vi møder Sønderjyske, så siger vi, at vi kraftedeme skal slå dem, og når vi kommer i gruppe med Hobro, Silkeborg og Helsingør i nedrykningsspillet, jamen, så er min besked til spillerne "prøv at hør her, det kan godt være, at det er farligt, det kan godt være, at vi rykker ned, men vi er kommet i gruppe med Hobro, Silkeborg og Helsingør. Og det kan godt være, at der er en historik i AGF, men det er ikke Real Madrid, Manchester City og Bayern München vi er kommet i gruppe med. Vi skal kunne gøre det her". Og sådan er jeg. Vi skal da ikke være bange for at være optimistiske og tro på egne evner, siger han videre.

Og det bliver tilgangen lige så længe, at David Nielsen står i spidsen for klubben som cheftræner.

- Jeg kan ikke lede det her på en anden måde. Jeg kan ikke fedtspille den over for mine spillere. Jeg mener, at de er gode. Jeg mener, at vi er stærke, at vi har de bedste fans og har en fantastisk fodboldklub. Så vi kan ikke fedtspille den i AGF. Det kan godt være, at vi nogle gange er nødt til at være lidt forsigtige med, hvad vi siger, men udgangspunktet for mig, er, at jeg tror, at vi vinder hver evig eneste gang, at vi går på banen, siger han i podcasten.

AGF-truppen er på sommeferie frem til 19. juni og spiller på udebane mod de danske mestre fra FC Midtjylland i sæsonpremieren midt i juli på en endnu ikke fastsat dato.

AGF-cheftræner: Vi skal omfavne optimismen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce