AGF fik nordtysk gigant på krogen i hemmelig date

Jakob Ankersen scorede hattrick mod Hamburger SV i fredagens testkamp. Arkivfoto: OLE NIELSEN

AGF fik nordtysk gigant på krogen i hemmelig date

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Århusianernes generalprøve inden næste weekends sæsonpremiere i Superligaen var ikke helt dum. Fredag formiddag slog AGF nemlig Hamburger SV, nedrykker fra Bundesligaen, med hele 5-1 på en velplejet trænings bane ved siden af tyskernes imponerende stadion. Hattrick af Jakob Ankersen.

FODBOLD: Det var i den grad "a walk in the Volkspark" for AGF fredag eftermiddag i Hamborg.

Eller rettere: På en frodig, grøn, perfekt bane 1 på Hamburger SVs træningsanlæg lige op ad den imponerende hjemmebane med plads til næsten 60.000 mennesker.

Så mange var der ingenlunde til denne testkamp, århusiansk generalprøve inden Superliga-premieren næste weekend i Herning, for hjemmeholdet havde insisteret på at holde opgøret hemmeligt, da man ikke ønskede anlægget oversvømmet af de utrætteligt passionerede nordtyske fodboldfans, der måske nok i sidste sæson måtte sluge degradering til 2. Bundesliga, klubbens første i historien, men som alligevel står så meget bag deres klub, at der allerede er solgt 53.000 sæsonkort til den nye sæson på anden klasse.

En 200-300 stykker havde nu på trods af hemmelighedskræmmeriet fundet vej til opgøret mod sidste sæsons på papiret syvendebedste hold i Danmark. De fleste fortrød ret hurtigt.

For det blev lidt af en århusiansk opvisning under den bagende sol.

I hvert fald i den første halvdel af opgøret, der blev vundet med 5-1. En godkendt generalprøve, må man sige.

4-0 stod der således ved pausen til gæsterne, der måske ikke havde bolden mest i løbet af de 90 minutter, men gang på gang hev HSV-bukserne ned på hjemmeholdets forsvarsspillere, der bestemt ikke brød sig om AGFernes hurtige omstillinger.

Især Kasper Junker og Jakob Ankersen boltrede sig mod de sikkert veltrænede, brølstærke Hamborg-spillere, der dog ingenlunde virkede afstemt, når Kasper Junker satte fart på med bolden og Ankersen kom i næste bølge.

En bold i dybden til Kasper Junker gav frispark lige udenfor for hjemmeholdets felt, og Jesper Juelsgård - der i fraværet af Casper Højer Nielsen indtog venstre back - skruede køligt bolden op i det ene målhjørne til AGF-føring efter et lille kvarters spil.

Og så var formlen ligesom klar.

Få minutter efter blev Junker igen sendt på langfart, han sprintede let fra HSV-defensiven og afsluttede effektivt. 2-0 til AGF.

Hjemmeholdets spillere kiggede på hinanden, diskuterede derudad, hvad var nu det? Og ungerne i børnehaven lige ved siden af banen, der indtil da havde heppet med ungdommelig opportunisme, slentrede sammen med lige så slukørede pædagoger ind i skyggen.

Det var jo ikke meningen, at saftevands-stunden ude på legepladsen skulle have et så markant dansk aftryk.

Det fortsatte såmænd, for Hamborg-holdet spillede og spillede, kom til enkelte muligheder, men gæsterne fra nord stod kompakt og var i fuld kontrol, og når nu den anden flok ikke gad lære af deres fejl, jamen, så kunne man jo lige så godt køre på med en aggressiv kontrafase. Og derfor stod der så 4-0 ved pausen.

To gange drev Kasper Junker gæk med modspillerne, to gange fandt han Jakob Ankersen, der kunne gøre arbejdet færdigt.

AGFerne lignede jo nærmest verdensmestre, som de rendte rundt der i de spritnye udebanetrøjer, gjorde, hvad de ville mod et hold, man egentlig havde regnet med ville dele lussinger ud på eget græs.

De slog da lidt tilbage, nedrykkerne fra Bundesligaen, fik reduceret kort inde i anden halvleg, men det blev også ved det, eller gæsterne øgede til 5-1, straffespark, Jakob Ankersen, hattrick, og AGF-truppen - voldsomt decimeret på grund af skader, ingen Tobias Sana, Mustafa Amini, Casper Højer, Martin Spelmann, Mustapha Bundu eller Jens Stage - kunne sætte sig ud i bussen, bevæge sig ud i kø-helvedet op ad motorvej A7 mod den danske grænse og Aarhus med lumske smil efter en veloverstået hemmelig nordtysk date.

- Vi spiller mod et fantastisk hold, som presser os langt tilbage i dele af kampen, men vi står stærkt og er jo uhyre effektive i vores omstillingsspil. Det var virkelig opløftende at se, hvordan holdet arbejdede i en så knaldhård kamp, og hvordan vores offensive spillere leverede. Det tegner godt frem mod premieren i næste uge, lød det efterfølgende fra cheftræner David Nielsen, der også havde sine forbehold.

- Vi er enormt ramt lige nu på skader. Det er en udfordring, sagde han.

Den ellers programsatte testkamp mod Brabrand lørdag er i øvrigt aflyst.

AGF fik nordtysk gigant på krogen i hemmelig date

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce