AGF-flokken gik 'mål-amok' på Amerikavej


AGF-flokken gik 'mål-amok' på Amerikavej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så kom der gang i målscoringen: AGF slog fredag aften Hobro 2-0 og avancerede til fjerdepladsen i Superligaen. Mustafa Amini og Jens Stage stod for de århusianske pletskud i det nordjyske.

FODBOLD: Fodbold er et yderst simpelt spil.

Det handler om at lave mindst ét mål mere end modstanderen - i hvert fald, hvis man spiller for at vinde - og så kan det i bund og grund være ligegyldigt, om spillet flyder og alt det der rundtomsnak: Vinderen har altid ret.

Men det er også en kompliceret størrelse af lave en pind mere end de andre, det har AGF kunne tale med om på det seneste, hvor det i seks forsøg kun er lykkedes én gang. Ellers er det blevet til uafgjorte kampe. Det har givet rang som Superligaens eneste ubesejrede mandskab, men også en higen efter mere, flere sejre.

Fredag aften fik AGFerne så sæsonens anden af slagsen, da cheftræner David Nielsens defensiv-specialister på DS Arena besejrede Hobro med 2-0.

Det var ikke prangende, det var ikke altid lige kønt, men det var knofedt, spidse albuer, vilje og en nøje indøvet detalje fra træningsbanen, der gjorde forskellen i de hvidblusedes favør denne ganske fine august-aften i bunden af Mariager Fjord.

Effektivitet er et nøgleord i Superligaen. Også når man ikke helt kan bunde, og det havde de faktisk svært ved i perioder af de 90 intense minutter. Der blev spillet betydeligt mere på egen end på modstanderens banehalvdel.

Nå, alt var - set med AGF-briller - som det var seks dage tidligere i Aarhus til opgøret mod FC København: De samme 11 spillere i startopstillingen, Jens Stage med anførerbindet og et taktisk udgangspunkt, der handlede om at holde modstanderen fra fadet, fra chancer, ingen ilt.

Og så handlede det med små stik at slå til, når mulighederne bød sig omkring hjemmeholdets felt. Det gjorde det første gange efter små ti minutter, hvor Dino Mikanovic fremtvang et hjørnespark, som Bror Blume trak ud for at sparke, indøvet detalje, bold til forreste stolpe, så man undgik at brage ind i Hobro-forsvaret kæmper, og der dukkede - som aftalt - Mustafa Amini så op, skulle nærmest dukke sig for at heade den gule Select-kugle i nettet.

1-0 til AGF. Det så nemt ud. Brede smil ude på sidelinjen, skulderklap til assistenttræner Ruben Selles, manden bar AGFs dødbolde.

Superliga, 7. runde
Hobro IK - AGF 0-2 (0-1)Mål: 0-1 Mustafa Amini (11.), 0-2 Jens Stage (48.)

Hobro (4-4-2): Jesper Rask - Jesper Bøge, Yaw-Ihle Amankwah, Rasmus Minor, Mathias Haarup (Frans Dhia Putros, 74.) - Martin Mikkelsen, Vito Hammershøj-Mistrati, Jesper Brix-Damborg, Emmanuel Sabbi - Djiby Fall (Jesper Grønning, 70.), Pål Kirkevold (Quincy Antipas, 83.)

AGF (4-1-4-1): Aleksandar Jovanovic - Dino Mikanovic, Niklas Backman, Jesper Juelgsgård, Casper Højer Nielsen - Adama Guira - Jens Stage (Kasper Junker, 63.), Mustafa Amini, Bror Blume (Tobias Sana, 55.), Jakob Ankersen - Mustapha Bundu (Björn Daniel Sverrisson, 84.)

Advarsler: Djiby Fall, Hobro. Adama Guira, Aleksandar Jovanovic, AGF

Dommer: Benjamon Willaume-Jantzen

Tilskuere: 2.898 på DS Arena, Hobro

Kynisme til forskel

Og det var så vel bare det? Så ville ligaens bedste defensiv jo bare lukke af i de resterende 80 minutter, tre point, avancement i tabellen.

Sådan gnidningsfrit gik det ikke. Et fysisk aggressivt hjemmehold maste på i resten af halvlegen, og kom også til nogle af de chancer, AGFerne ellers har været så dygtige til at lukke ned for. Emmanuel Sabbi ramte stolpen efter en mindre skovtur af Aleksandar Jovanovic og Pål Alexander Kirkevold, "Mål-Pål", fik også serveret en gylden mulighed, som han misbrugte.

Det kunne ligeså godt have været Hobro, der havde åbnet opgøret op, for gæsterne havde svært ved at finde en rytme i spillet, var hektiske på bolden, lod sig presse af den ivrige flok i gule trøjer.

Spilovertaget til hjemmeholdet kastede masser af indlæg og dødbolde af sig, og her fyldte tårne som Amankwah, Minor og Fall godt i landskabet. Det bragte usikkerhed ind i geleddet foran målmand Jovanovic, der også selv flakkede noget forvirret rundt og generelt havde svært ved at bedømme, hvornår han skulle ud i feltet og hvornår han skulle holde sig lidt mere i ro.

Men som i de seks forudgående opgør i sæsonen sled og slæbte AGF-mandskabet, kom i vejen, afviste, fortsatte. Og så luntede de pause med en smal føring.

Kort inde i 2. halvleg gjorde de så det helt grimme ved et i forvejen selvtillidkvast Hobro-mandskab. Der blev sat prop i med endnu en scoring. Ren målfest på DS Arena. For anden kamp i træk havde en ellers ikke alt for iøjenfaldende Jens Stage sidste fod på bolden ved en af disse sjældne AGF-scoringer. Dino Mikanovic rundede Mathias Haarup ude på kanten og centrerede fladt til en fremadstormende Jens Stage. Enkelt og effektivt. AGF anno 2018.

Og 2-0 holdt hele vejen hjem. Der skulle fortsat knokles, løbes mange meter, men luften var ligesom røget ud Allan Kuhns spillere, de prøvede her og der, Sabbi forsøgte, Fall testede, men AGF-organisationen var kittet sammen, og århusianerne kunne gå fra banen for syvende kamop i træk uden nederlag, og for første gang i sæsonen efter en kamp, hvor de havde lavet mere end et mål. Kald det bare fremmarch. Kald det kynisme. Dygtighed.

Ufortjent kunne man ingenlunde påstå at det var. AGFerne ved, hvad de vil. Og de tager det.

Med de tre point, endnu en kamp uden nederlag, avancerede AGF til en foreløbig fjerdeplads. Ja, sejre - små som store - rykker ved tingene.

AGF-flokken gik 'mål-amok' på Amerikavej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce