AGF må endelig igen hedde AGF: Slut med Aarhus Elite til nytår

AGFs bestyrelsesformand Lars Fournais kunne ved dette års generalforsamling i Aarhus Elite A/S fortælle at man ændrer navnet til AGF. Arkivfoto: Kim Haugaard

AGF må endelig igen hedde AGF: Slut med Aarhus Elite til nytår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra årsskiftet eksisterer Aarhus Elite A/S ikke længere. Det blev vedtaget på en godt besøgt generalforsamling i fodboldklubben.

Når klokken slår midnat og 2017 bliver til 18, hedder fodboldklubben AGF endelig igen AGF.

For langt de fleste fans har det naturligvis hele tiden været sådan, men officielt har selskabet bag fodboldklubben de seneste 12 år heddet Aarhus Elite A/S. Men om ganske få måneder er det altså slut.

På torsdagens generalforsamling blev det nemlig enstemmigt besluttet, at klubben 1. januar skal skifte navn til AGF A/S.

- Landet over er vi kendt som AGF. Det er et super brand med en fantastisk og glorværdig historie. Samtidig mener vi, at Aarhus Elite hører fortiden til. Det er fra den gang, hvor blandt andet også Bakken Bears og Aarhus Håndbold var en del af vores forretning. Og det er de jo ikke længere. Vi er stolte over at hedde AGF, så det synes vi også, at vores klub skal hedde, begrundede AGFs bestyrelsesformand Lars Fournais beslutningen.

Som sagt var der fuld opbakning fra de små 200 fremmødte aktionærer, og det var der til samtlige punkter, der var til afstemning. Men det var nu ikke ensbetydende med, at forsamlingen udelukkende havde roser til bestyrelsen og ledelsen.

Faktisk blev begge partner mødt af særdeles kritiske kommentarer og spørgsmål.

En af aktionærerne ville eksempelvis vide, hvornår bestyrelsesmedlemmerne havde tænkt sig at trække sig fra posten.

- I har skiftet trænerne mange gange og spillere i massevis. Men I er der stadig. Det er ikke den rette AGF-ånd, I står for. Hvornår slipper I stolene? lød et af flere kritiske spørgsmål.

Lars Fournais svarede, at kritikken bestemt gjorde indtryk på ham:

- Jeg føler mig personligt ansvarlig for, hvordan det går i klubben, men jeg kan love jer, at vi knokler hver eneste dag for AGF. Men vi er på valg hvert år. Er I utilfredse, må I stemme andre ind, sagde Fournais velvidende, at han på forhånd var sikret genvalg, da bestyrelsen stillede til generalforsamlingen med fuldmagter på mere end 76 procent af stemmerne.

Da det kom til stykket var der dog ikke andre kandidater, og bestyrelsens syv medlemmer fik derfor alle genvalg.

Også direktør Jacob Nielsen blev mødt af kritik. Således undrede aktionær Steen Ole Jørgensen, der selv har en fortid som direktør for fodboldklubben, Aarhus Fremad, sig over, hvorfor Jacob Nielsen hele tiden optrådte i medierne.

- Med din meget uanstændige kritik af spillerne er du med til at skabe ustabilitet i AGF. Du bør holde dig fra medierne og gøre det, du er god til - at være direktør. I snakker så meget om at skabe kultur, men det er ikke den rette kultur, at du konstant fodrer medierne og dermed giver anledning til ustabilitet, mente Steen Ole Jørgensen.

Jacob Nielsen tog kritikken til sig men valgte ikke at kommentere på den. Det gjorde Lars Fournais til gengæld.

- Jacob er direktør og han gør et flot arbejde. Han er også passioneret og siger nogle gange ting, der rusker op i sagerne. Men vi taler naturligvis om det internt, sagde Lars Fournais.

AGF ligger p.t. nummer ti i Superligaen, men bestyrelsen betegner det stadig som sandsynligt, at klubben ender i top seks, hvilket også er en forudsætning for, at næste års regnskab går i nul.

- Der er stadig 39 point at spille om, og vi tror stadig på, at vi klarer at komme i top seks. Gør vi ikke det, kan vi dog stadig godt nå vores mål om et nul-regnskab. Men så kræver det, at vi eksempelvis sælger nogle spillere, sagde Lars Fournais.

Første chance for at forbedre placeringen er i fredag aften, hvor FC Nordsjælland kommer på besøg i Aarhus.

AGF må endelig igen hedde AGF: Slut med Aarhus Elite til nytår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce