AGF-reportage: Da foråret sprang ud i Haderslev og AGF tunede sig ind på top seks

Patrick Mortensen kom også på scoringstavlen i sejren over Sønderjyske, og kunne dermed notere sig for sin første pind som AGF-spiller. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

AGF-reportage: Da foråret sprang ud i Haderslev og AGF tunede sig ind på top seks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGF kom, knoklede og sejrede på Glen Riddersholms nye sønderjyske hjemmebane. 2-0 endte løjerne, Jens Stage og Patrick Mortensen stod for scoringerne, der sendte århusianerne op på femtepladsen.

FODBOLD: Med lidt ad gangen kan man godt opnå meget.

Sådan var det for AGF efter premieresejren over Esbjerg for en uge siden, det rykkede ganske fornuftigt ved tingenes tilstand i tabellen, og med endnu en succesoplevelse fredag aften i Haderslev, 2-0 over Sønderjyske, tre point, et hidsigt hop op på Superligaens femteplads, en plads indenfor i top seks-varmen, var der igen opnået rigtig meget ved - igen, igen- at tage én kamp ad gangen.

For i fodbold har lidt ofte ret, og cheftræner David Nielsens spillere gjorde altså rigeligt til at trække fuld gevinst. Ikke, at der ikke blev investeret, det gjorde der i den grad, og det var meget mere end bare end sejr, et løfte.

Det var en klar aften på stadionvej i den nordlige del af Haderslev, solen var gået til ro efter en begivenhedsrig dag på blåt bagtæppe, og det var jo ikke bare endnu en kamp mellem Sønderjyske og AGF, eller jo, det var det jo i grunden, men dog med et ekstra twist denne gang: Glen Riddersholm.

Fyret som cheftræner i Aarhus-klubben på en parkeringsplads foran et midlertidigt barak-klubhus for lidt mere end 16 måneder siden, og det lige i halen på en 5-1-sejr i Helsingør, og det få timer inden han og familien drog på en længe planlagt ferie, så det skulle gå stærkt, det duede jo ikke, at Riddersholm nåede ind i flyveren, lettede, og derfor blev det på parkeringspladsen, i en bil, netop returneret fra det nordsjællandske med tre stensikre point og smil på læberne.

Hænderne af rattet. Farvel og tak.

Nå, det er fortid.

Nu er Riddersholm så blevet Sønderjyskes cheftræner. Tilbage i Superligaen. Og i sin blot anden kamp i spidsen for de lyseblå klar til at kigge lige ind i øjnene på det vilddyr, AGF, han ikke selv formåede at tæmme henover godt 21 måneder.

Det måtte sitre. Sommerfuglene måtte da sætte strøm til følelsernes keyboard og de sjælekrængende guitarer.

Han rystede på hovedet, er kommet videre, sagde han.

Alligevel var det ham alle pegede på op til de 90 minutters fredagsbar:

Ville han få sin hævn? Hævn var han ikke ude på, bedyrede han, gentog det igen og igen i dagene op til opgøret, men lurede der ikke bare en lille trang til en nive lidt den anden vej, aflevere den her mentale lammer, når nu hele kavaleriet fra de opstyltede opadgående mundviges by kom ridende til byen, Glens nye hjemmebane, Glens nye slagmark.Eller kagebord.

Nej, nej, nej. Alt er godt, understregede han, og uddelte da også sin del krammere til tidligere kolleger og spillere inden opgøret. Videre for helvede.

Og så var der jo ikke andet for end dommer Mikkel Redder fløjtede op til gak og gøgl og fysisk fægtning.

Fakta
SØNDERJYSKE - AGF 0-2 (0-1)

Mål: AGF: Jens Stage (5.) Patrick Mortensen (89.)

Sønderjyske (4-5-1): Sebastian Mielitz - Stefan Gartenmann, Marc Pedersen, Kees Luijckx, Jeppe Simonsen - Victor Ekani - Danny Amankwaa (Christian Jakobsen, 56.), Marcel Rømer (Johan Absalonsen, 71.), Søren Frederiksen, Marco Rojas (Senad Jarovic, 82.) - Mart Lieder.

AGF (4-4-2): Kamil Grabara - Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager (Jesper Juelsgård, 15.), Casper Højer Nielsen - Kasper Lunding (Youssef Toutouh, 63.), Mustafa Amini, Jens Stage, Jakob Ankersen - Patrick Mortensen, Tobias Sana (Adama Guira, 85.).

Advarsler: Kees Luijckx, Victor Ekani, Sønderjyske. Youssef Toutouh, Jakob Ankersen AGF.

Dommer: Mikkel Redder

Tilskuere: 5275 på Sydbank Park
Jens Stage har scoret til 1-0 i kampens begyndelse.  Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Jens Stage har scoret til 1-0 i kampens begyndelse. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Mortensen magtede ikke mere spænding

Hjemmeholdet uden sejr i de seneste seks superligaopgør, gæsterne på jagt efter den perfekte start på foråret og set over en lidt bredere kam; den tredje sejr i fire kampe. Fornyet optimisme.

Og den blev da ikke mindre efter Jens Stage tidligere scoring til 1-0. Et skarpt indlæg ude fra ventrekanten fra Jakob Ankersen endte foran en Patrick Mortensen på jagt efter sin første rigtige scoring i den blå AGF-trøje, men angriberen blev tacklet, bolden sagde i stedet 'hej' til en fremadstormende Jens Stage, der roligt udplacerede Sebastian Mielitz i Sønderjyske-målet.

Det var da en start, set med fedtede århusianske briller, der ville noget, lovede godt.

Herefter trak AGFerne så i Kansas-kedeldragterne, smurte olie under øjnene. På en bane som selv ikke fem hæderkronede muldvarpe ville kunne mishandle mere, havde de fået en lille time inden kampstart, var det fight med fight på, masser af dueller, der blev nøglen til de tre point.

Gæsterne - i øvrigt i samme opstilling som mod Esbjerg - spillede med stor sammenhængskraft, velsmurte kæder, og selv holdet i perioder blev trykket baglæns af et ivrigt angribende hjemmehold, blev det aldrig rigtig farligt foran 20-årige Kamil Grabaras mål. Det var et AGF-mandskab i kontrol. Defensiv kontrol.

I den anden ende af banen truede de kun sjældent, men når de gjorde, var det med bid, og såvel Jakob Ankersen som Patrick Mortensen blev præsenteret for 100 procent-chancer, der burde have lukket kampen og slukket Glen Riddersholms øjne tidligere end tilfældet var.

Ankersen havde et frit mål foran sig, men den runde tingest trillede lige forbi den ene opstander, og efter pausen ramte et præcist indlæg Mortensens pandebrask, men vupti, der stod en keeper i vejen.

I øvrigt: den elendige bane kostede Frederik Tingager en knæskade, hvorfor tometer-manden måtte lade sig udskifte med Jesper Juelsgård efter et lille kvarters spil. En bet for holdet, hvis det viser sig at være en skade af alvorlig art, men Juelsgård skal have ros for at komme på banen og levere, så man nærmest ikke opdagede, at der var blevet skiftet ud i bagkæden.

Sønderjyske pressede altså på for en udligning, men uden held, hollandske Mart Lieder ramte stolpen med ti minutter tilbage på klokken, og det var det, så ingen hævn, ingen genoprejsning, ingen første sejr til ham mod den tidligere arbejdsgiver.

Og så fyrede AGFs nye angriber, Patrick Mortensen, kommet med skib og tordenhammer oppe fra Norge, hjem til Danmark, den ellers af i det 89. minut, satte prop i, da han hamrede bolden op i det ene målhjørne.

Drømmemål af den rutinerede frontløber. Han havde leveret. Og sænket.

2-0 til AGF. To kampe i foråret, to sejre. Det ligner noget, lugter af noget.

Der er sket meget siden Ridersholm satte bilen i første gear på parkeringspladsen og kørte hjem. Hvor det hele ender, med AGF, med Sønderjyske, er der ingen, der ved.

Det handlede en hel del om den tidligere AGF-træner Glen Riddersholm i optakten til opgøret i Haderslev. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Det handlede en hel del om den tidligere AGF-træner Glen Riddersholm i optakten til opgøret i Haderslev. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

AGF-reportage: Da foråret sprang ud i Haderslev og AGF tunede sig ind på top seks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce