AGF-reportage: Det var drama på ulveryg, det var to mand i overtal, men det endte uden en luns

Skuffelsen var naturligvis enorm hos AGF-spillerne efter den intense fight mod de danske mestre. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix.

AGF-reportage: Det var drama på ulveryg, det var to mand i overtal, men det endte uden en luns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Midtjylland viste sig som en for stor mundfuld for AGF, der tabte 1-2 hjemme på Ceres Park, og i løbet af opgøret kravlede fra en tiendeplads op som nummer tre - og tilbage igen. Nul point og bekymrende skader og karantæner var udbyttet af jagten søndag eftermiddag foran næsten 12.000 tilskuere.

FODBOLD: Spidse børster, ørerne fremad, hvem bestemmer her?

Et vildt drama på græs, Ceres Park, AGF, klar, blottede tænder, knurrende, klar til at udfordre den mest bidske flok, Superligaens frækkeste, dansk mester.

De bed fra sig, de normalt underkuede, for de havde brug for en luns, helst tre point til det tætte, ufremkommelige ræs om en plads i top seks. De gik efter struben, men faldt i samlet flok til jorden, udmattede, da slåskampen var ovre: Dem ude fra heden havde taget det hele, sejren, flænset de århusianske drømme og forhåbninger om mere end endnu en omgang ulidelig tørkost, langt fra det hele, langt fra de bedste jagtmarker. Dresseret gråmelange.

2-1 vandt gæsterne. Og hvilket drama. Tre udvisninger, masser af intensitet, AGF to mand mere på banen i det sidste kvarter, men uden at kunne lukrere på det, og derfor endte dagen, som den var begyndt: AGF på tiendepladsen i Superligaen, og lige nu det mandskab af alle top seks-kandidater, der er allerlængst fra målet.

Bevares, vi snakker ét sølle point, men med kun tre infights tilbage afgrundspillet, temmelig mange konkurrenter med mindst lige så meget testoteron pumpende i blodet at skulle overhale, bliver det ikke ligetil. Sådan er det ude i den barske, frie natur.

Og det var det bestemt heller ikke ligetil mod de hylende ulve søndag eftermiddag. Det begyndte i strålende solskin, varme kinder, endte i skyggen, iskold bagdel.

AGF måtte stille start uden holdets tungeste anker, anfører Niklas Backman, der ikke havde trænet meget med i løbet af ugen - angiveligt på grund af en pådraget hjernerystelse - og det sendte altså rutinerede Jesper Juelsgård på banen fra første fløjt i det central forsvar ved siden af Frederik Tingager, der også på grund af en knæskade havde været tvivlsom hele ugen.

Netop Tingager så allerede tidligt i opgøret ud til at være i smerter, og dermed også besværet i løbeduellerne, men han holdt sig på banen, mens svenske Tobias Sana derimod måtte forlade banen efter ti minutters spil - han blev afløst af Youssef Toutouh.

Efter en taktisk, duelpræget indledning kom der efterhånden mere peberrod i den russiske salat, AGFer satte i en kort periode pres på, men gæsterne var farligst og tårnhøje Paul Onuachu burde have bragt midtjyderne foran i det 18. minut, da han sled sig til et frit hovedstød efter et klassisk Jakob Poulsen-frispark, men Kamil Grabara var på tæerne inde på stregen, reddede til hjørne.

I det hele taget var de danske mestre giftige på dødbolde i dets afskygninger: Frispark, hjørnespark og lange indkast, som nok heller ikke blev kortere af, at Kian Hansen hver eneste gang trådte et stort skridt ind på banen. Linjevogteren nød tilsyneladende solen og de mange spændende mennesker på tribunerne. Han så ingenting.

Superliga, 23. runde
  • AGF - FC Midtjylland 1-2 (1-1)
  • Mål: 1-0 Jakob Ankersen (32.), 1-1 Paul Onuachu (38.), 1-2 Paul Onuachu (53.)
  • AGF (4-4-2): Kamil Grabara - Alexander Munksgaard, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Kasper Lunding, Mustafa Amini, Jens Stage, Jakob Ankersen (Alexander Ammitsbøll, 65.) - Tobias Sana (Youssef Toutouh, 10.), Patrick Mortensen
  • FC Midtjylland (3-4-3): Jesper Hansen - Kian Hansen, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz - Joel Andersson, Jakob Poulsen, Evander Ferreira (Frank Onyeka, 64.), Marc Dal Hende - Awar Mabil (Mads Døhr Thychosen, 80.), Paul Onuachu, Rilwan Hassan (Mayron George, 70.)
  • Advarsler: Casper Højer Nielsen, Patrick Mortensen, Jesper Juelsgård, AGF. Marc Dal Hende, Paul Onuachu, Jesper Hansen, FC Midtjylland
  • Udvisninger: Casper Højer Nielsen, AGF. Poul Onuachu og Marc Dal Hende, FC Midtjylland
  • Dommer: Jørgen Daubjerg Burchardt
  • Tilskuere: 11.787 på Ceres Park

Og så spidsede det ellers til

Kunne hjemmeholdets hårdt fightende flok rovdyr så skyde noget i den anden retning?

Ja. Et indlæg ude fra højre fra en i øvrigt velspillende Kasper Lundings venstrefod endte lige i pandebrasken på altid målsøgende Jakob Ankersen, lidt mere end en halv time spillet, århusiansk føring. 1-0. Sådan lidt ud af det blå, og så alligevel ikke, for AGFerne var i den grad med, virkerede ikke duperede over fin pels fra fladlandet, men kastede sig derimod ind alle dueller aller aktioner med stor kraft og tro på tingene.

Og nu var de så foran, 1-0, en scoring, der virtuelt sendte dem fra nummer ti og op på tredjepladsen i Superligaen. Som med et trylleslag. Vild, vild Superliga, hvis man altså er til jævnbyrdighed og uforudsigelighed.

11.747 februar-udklædte tilskuere i fastelavnshumør, ulvekostumer, spøgelser og grønne marsmænd. Eller noget.

Det holdt nu ikke så længe, for efter en omgang skydetelt i slipstrømmen på flere farlige dødbolde, trådte tometermanden Paul Onuachu ind i et vildfarent skud fra Kian Hansen, udligning, selvom AGFerne kraftigt appellerede for offside på den lange nigerianer.

Det var dog ikke tilfældet, dommeren rystede på hovedet, men ikke på hånden. Lige vidt.

Og herefter virkede hjemmeholdet noget i vildrede, blev presset langt tilbage på banen, men kunne takke målmand Kamil Grabara for, at de kunne gå til pause med 1-1, helt lige, åbne sår i begge lejre.

AGF nu udenfor top seks, på en syvendeplads.

Og så tog tingene ellers fart. Anden halvleg fik i den grad ben at løbe på. FC Midtjylland, anført af autralske Awer Ambil, der lagde ud med at brænde stort, fandt efterfølgende "ham den høje" inde foran AGF-målet, Frederik Tingager haltede efter, og så kunne Onuachu med en kølig inderside bringe midtjyderne foran.

Kampen bølgede frem og tilbage, og selv især Mustafa Amini, Frederik Tingager og Jakob Ankersen begyndte at virke trætte, var der fortsat muligheder for David Nielsens spillere. Og de blev ikke mindre af, at Paul Onuachu løb ind i sit andet gule kort, forkert dom i øvrigt, der bold imellem, men AGF altså i overtal med mere end tyve minutter tilbage på klokken.

De lugtede blod. Og indskiftede Alexander Ammitzbøll kom til en stor chance, det samme gjorde Kasper Lunding, og så blev også Marc Dal Hende sendt tidligt ind under bruseren, rødt kort, AGF 11 mand mod ni.

Det måtte da kunne rykke på magtfordelingen? Det gjorde det ikke.

Jovist, der var chancer, Amini, Tingager, Lunding, men der blev aldrig rigtig bidt til, og da Casper Højer Nielsen så også blev forvist af dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt, var der ikke mere at komme efter.

Det blev ved de 2-1 til gæsterne, og nu skal den århusianske bestand i den grad slikke sårene inden turen næste søndag går nordpå til Hjørring. Det bliver lidt af en rejse: Jesper Juelsgård og Casper Højer har begge karantæne, Tobias Sana blev skadet, Frederik Tingager havde ondt i knæet efter opgøret og hvad med Niklas Backman?

Der står plads nummer ti på boardingkortet.

AGF-reportage: Det var drama på ulveryg, det var to mand i overtal, men det endte uden en luns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce