AGF-reportage: Jamen, så er de kun én kamp fra en tur ud i Europa

Jens Stage i fælles-krammer med AGF-fans efter sejren i Haderslev. Er der kræfter til 90 nye minutter i Parken på fredag? Mon ikke. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

AGF-reportage: Jamen, så er de kun én kamp fra en tur ud i Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et skaderamt AGF-mandskab leverede flot fight tirsdag aften i Haderslev, vandt 2-0 over Sønderjyske - og spillede sig dermed i Europa Playoff-finalen på fredag i Parken mod FC København.

FODBOLD: AGFs sæson slutter i Parken på fredag.

Med en hårdt tilkæmpet, men fortjent sejr på 2-0 tirsdag aften over Sønderjyske på Louisevej i Haderslev, Sydbank Park, spillede århusianerne sig nemlig i Europa-playoff-finalen mod de detroniserede danske mestre fra FC København. Og det efter et kæmpe drama i den sydlandske maj-hede.

Niklas Backman og Martin Pusic sørgede for den sag med deres respektive scoringer på hver sin side af pausefløjtet, og selvom det er lidt af et AGF-lazaret, der er tale om for tiden - Tobias Sana, Mustafa Amini og Mustapha Bundu var alle skadede til opgøret i Sønderjylland, og midt i første halvleg måtte anfører Pierre Kanstrup forlade banen med en fiberskade i det ene baglår - er det nu nok en flok spillere fulde af tro på sagen, der tager til hovedstaden for at sikre sig en europæisk billet til den kommende sæson.

Andet ville da også være åndssvagt efter den kraftpræstation, der blev leveret.

Det holdt hårdt. Som forventet. Og efter 2-2 i det første opgør var det i grunden Aarhus-drengene, der var mest pres på inden dommer Peter Kjærsgaards første fløjt.

Lige så passivt og tamt de lagde fra land i det første opgør i Aarhus i weekenden, lige så aggressivt kom Sønderjyske-spillerne ud på eget græs denne aften, og i det kvarter af opgøret var det faktisk ikke til at se, at det var hjemmeholdet, der havde resultatet med sig, og derfor reelt ikke behøvede at jagte noget.

AGFerne stod lavt, blev presset tilbage på banen, de lyseblå trøjer kom først på boldene, vandt duellerne, satsede tydeligvis på en tidlig scoring, der kunne "dræbe" det meste af spændingen.

Det kastede da også et par gedigne muligheder af sig, ikke mindst Stefan Gartenmanns hovedstød på overliggeren, men gæsterne holdt stand og begyndte så småt at bide den anden vej i varmen: Niklas Backman manglede et par centimeter inde foran kassen og Jakob Ankersen tvang Sebastian Mielitz ud i fuld længde, da han tog chancen fra distancen.

Og så var begge mandskaber ligesom i gang. Nogen seværdig fodboldkamp var det ingenlunde, det var masser af fysik, for mange fejlafleveringer, dårlige beslutninger, halve skridt, der manglede.

Men det var også masser af nerve og en ivrigt noterende FC København-manager, Ståle Solbakken, oppe på tribunen, der nok ikke ligefrem tegnede store frådende monstre, men måske mere et idyllisk jysk eng-landskab med små fine bål - brændte chancer - ude i horisonten.

6342 tilskuere - heraf godt 1000 AGF-supportere - kiggede på og skabte i fællesskab en ganske forrygende ramme om en kamp, der konstant vippede, dirrede.

AGF-anfører Pierre Kanstrup måtte lade sig skifte ud - en fiber i det ene baglår - midt i første halvleg, ind med kamprustne Jesper Juelsgård i stedet, men havde man forventet, at det ville ramme holdet, virkede det nærmest modsat, spillerne rykkede sammen indenfor kridtstregerne, og spillede sig efterfølgende til to kæmpe muligheder til manden, der havde overtaget det neon-grønne anførerbind, Jens Stage, men den 21-årige midtbanespiller, der netop har forlænget sin kontrakt med klubben, ønskede ikke at fejre hverken det ene eller det andet - og misbrugte.

Superliga
Sønderjyske - AGF 0-2 (0-1)Mål: 0-1 Niklas Backman (45.), 0-2 Martin Pusic (47.)

Sønderjyske (4-4-2): Sebastian Mielitz - Stefan Gartenmann, Marc Pedersen, Kees Luijckx (Victor Ekani, 67.), Nicholas Marfelt - Simon Kroon (Mikael Uhre, 61.), Eggert Jonsson, Marcel Rømer (Anders Egholm, 80.), Christian Jakobsen - Søren Frederiksen, Mads Hvilsom

AGF (4-5-1): Aleksandar Jovanovic - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup (Jesper Julesgård, 22.), Niklas Backman, Casper Højer Nielsen - Martin Spelmann (Adama Guira, 65.), Jens Stage, Daniel A. Pedersen, Bror Blume (Kasper Junker, 80.), Jakob Ankersen - Martin Pusic

Advarsler: Kees Luijckx, Sønderjyske. Jens Stage, Martin Pusic 2, Adama Guira, Aleksandar Jovanovic, AGF

Udvisning: Martin Pusic (78.), AGF

Dommer: Peter Kjærsgaard

Tilskuere: 6.342 på Sydbank Park, Haderslev

Dermed går AGF videre til finalen i Europa-slutspillet med en samlet sejr på 4-2. Finalen spilles fredag klokken 19.00 i Parken mod FC København

Hårde stød fra AGF

Men der var mere besøgelsestid at komme efter på Sydbank Park, og Niklas Backman bragte kage og kaffe til bordet, da han lige før pausefløjtet steg op og satte pandebrasken på et hårdt, præcist indlæg fra Casper Højer Nielsens venstrefod. Indersiden af stolpen, ind i nettet, 1-0 til AGF, fluer i svælget til hjemmeholdets spillere, fans, og det begyndte pludselig at ligne en fredag aften i byen i København for cheftræner David Nielsen og co.

Og så kom de vel farende ud ad hulen fra anden halvlegs start, Sønderjyske?

Næh, de fik en kold spand østrigsk vand i knolden, gjorde de. For med mindre en to minutter spillet var AGF-føringen fordoblet, hjemmeholdet endnu længere væk fra en europæisk billet:

Casper Højer Nielsen sendte et ikke alt for kvalificeret frispark ind mod feltet, men så satte Martin Spelmann hælen på bolden, gav den bue og en fri Martin Pusic kastede sig frem, headede AGF på 2-0.

Og så havde Sønderjyske travlt.

Men de nåede det aldrig. De gav det masser af skud, masser af bolde ind i det lille felt, kom til store chancer, men AGFerne sled og slæbte og krigede - og selv ikke et rødt kort til målhelten Pusic - et tyndt et af slagsen i øvrigt, kunne rokke ved gæsternes determination nede på græsset.

De kom i vejen for alt og mere til, ikke mindst Niklas Backman, der spillede en decideret brandkamp, og slukkede alle de små bål, som Ståle Solbakken måske havde tegnet på sin blok. Det blev ved de 2-0. Sammenlagt 4-2.

Det blev i den grad fejret. Fans til spillere. Og den anden vej. AGF-lederne tog deres mobiltelefoner frem og forevigede de magiske minutter bag det ene mål efter kampen.

Det forstås.

Nu venter København, Solbakken, Fischer og Santander.

Frem med mobilen. Europa i sigte.

AGF-reportage: Jamen, så er de kun én kamp fra en tur ud i Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce