AGF skal en tur til grænsen, men ikke efter nutella og dåseøl

Casper Højer Nielsen ønsker ikke at lave en "Kjellerup" i onsdagens pokalkamp mod FC Sydvest 05. Arkivfoto: Ole Nielsen.

AGF skal en tur til grænsen, men ikke efter nutella og dåseøl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGF tager onsdag aften hul på pokalturneringen i Tønder, hvor de møder 2. divisionsklubben FC Sydvest 05. Århusianerne stiller til kampen uden flere faste startere, men både David Nielsen og Casper Højer Nielsen slår fast, at de ikke tager let på opgaven.

FODBOLD: Casper Højer Nielsen har selv prøvet det:

At blive slået ud af pokalturneringen til et 2. divisionsmandskab. Langt hjemmefra. Og det som superligaspiller.

Det skete en tirsdag eftermiddag for to år siden i Kjellerup, hvor Lyngby - med David Nielsen som cheftræner, i øvrigt - i 3. runde gæstede Bjergets Idrætsanlæg, og blev sendt ud af turneringen med et smerteligt nederlag på 3-4.

- Altså, vi var foran med 3-0, og røg så ud alligevel. Vi havde godt nok mange unge spillere med, men det var sgu ikke sjovt. Vi stemplede mentalt ud, da vi kom foran 3-0, og det var der bare ikke råd til. De pakkede ikke sammen, men det gjorde vi, lyder det fra Casper Højer Nielsen, der nu er AGF-spiller og onsdag skal spille pokalkamp i Tønder mod FC Sydvest 05 fra 2. division.

Et mandskab, der p.t. ligger placeret som nummer ni i 2. divisions gruppe 1, og som i øvrigt har tabt hjemme på Bankparken til Brabrand foran 127 tilskuere i indeværende sæson, men som også har delt lussinger ud til ovennævnte Kjellerup: 4-1.

- Jeg må være helt ærlig og sige, at jeg ikke kender meget til Sydvest, men det er også underordnet. Hvis man undervurderer en modstander, og det om de kommer fra Danmarksserien eller 2. division eller er tophold i 1. division, kommer man nemt i problemer. De hold vil altid give den fuld gas i de her pokalkampe, og det er nogle gange også nok til at vinde. Det ved vi alt om i AGF. Vi har også mødt hold, der på papiret er bedre end os i Superligaen, men når vi har givet alt, hvad vi har, er vi ikke nemme at slå, siger AGF-backen, der trods de ydmyge rammer i Tønder og en forventeligt mindre god bane, håber, at han og holdkammeraterne kan finde det rette tændingsniveau.

- Det er vigtigt, at vi er 100 procent ved, hvad det er, vi går ind til, og ikke griber det anderledes an i forhold til en kamp i Superligaen. Det er jo ikke sådan, at man bliver skilt ad af et hold fra den tredjebedste række, for så gode er de jo nok ikke på bolden, men mangler man de der ti procent, får man det svært, kommer det fra Højer.

Pokalturneringen, 2. runde
AGFs cheftræner David Nielsen stiller med følgende formodede startopstilling til onsdagens pokalkamp i Tønder mod FC Sydvest 05:Oscar Whalley - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Nimo Gribenco, Martin Spelmann, Björn Daniel Sverrisson, Bror Blume, Jakob Ankersen - André Riel

Bænken: Roman Mysak, Niklas Backman, Daniel Thøgersen, Søren Gustav Bugge Jepsen, Tobias Sana, Mustapha Bundu, Ryan Mmaee.

Der er kampstart på Bankparken i Tønder onsdag klokken 17.30

Som en superligakamp

Cheftræner David Nielsen synger naturligvis med på den sang.

- Pokalturneringen er ekstremt vigtig for os i AGF. Kommer vi ned fem minutter under topniveau, ryger vi ud til dem. Længere er den ikke. Dårligere er de ikke. De har gjort klar til det her i flere uger. Det bliver en rigtig hård kamp, siger Nielsen, der AGF må undvære Jens Stage, Mustafa Amini, Sebastian Hausner og Benjamin Hvidt, der alle er på landsholdsopgaver.

Adama Guira og Niklas Backman - sidstnævnte dog en del af truppen - bliver sparet efter fuld spilletid i sæsonens første otte kampe, og så er der også blevet plads til de nytilkomne Ryan Mmaee og Roman Mysak i den samlede trup til pokalopgøret.

David Nielsen bedyrer, at AGF stiller i stærkest mulige opstilling. Han ønsker ikke at gøgle et videre avancement væk.

- Vi skal videre, og der flere af de her mere etablerede spillere, der har behov for at få spillet. Vi har spillet meget med de samme indtil videre, så vi stiller med et stærkt og sultent mandskab i Tønder. Det kunne lige så have været en superligakamp. Så godt er holdet, kommer det fra David Nielsen.

Hvor lang tid har I brugt på at forberede Jer på FC Sydvest 05?

- Lige så lang tid, som alle andre hold. Vi var ude at se dem mod Odder og har brugt tid på at kigge dem efter. Der er ikke så meget der. Det er fuldstændigt, som skulle vi spille en kamp i Superligaen. Den mindste lille arrogance fra vores side er det samme som at forberede et exit fra turneringen. Det skal vi ikke ud i, lyder det fra AGFs cheftræner.

FC Sydvest har den tidligere OB -og Esbjerg-profil Hans-Henrik Andreasen som cheftræner og hentede i det netop lukkede transfervindue blandt andet offensivspilleren Silas Songani i Sønderjyske.

Der er kampstart i Tønder onsdag aften klokken 17.30.

AGF skal en tur til grænsen, men ikke efter nutella og dåseøl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce