AGF skal være bedre på bolden: - Foråret må ikke handle om overlevelse fra kamp til kamp som efteråret gjorde

Tobias Sana og AGF skal se mere til bolden i foråret. Arkivfoto: Axel Schütt

AGF skal være bedre på bolden: - Foråret må ikke handle om overlevelse fra kamp til kamp som efteråret gjorde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

David Nielsen indrømmer, at han ikke var god nok til at udvikle AGFs spil med bolden i efteråret. Det skal der rådes bod på i opstarten til forårssæsonen.

FODBOLD: Det blev aldrig kønt, da AGF efter en god håndfuld kampe i efterårssæsonen slap håndbremsen og bevægede sig længere frem på banen.

Det solide forsvarsspil forsvandt og målene fulgte ikke med i samme hastighed i den anden ende, hvilket blandt andet resulterede i to måneders fodbold uden en sejr.

AGF formåede aldrig at bygge lag på den solide sæsonstart, og det har der sidenhen været spekuleret i mange grunde til hvorfor; målmænd (især ham, der blev solgt), angribere (eller mangel på samme) og fraværet af Niklas Backman har fået skylden.

Årsagerne er sikkert flere, men det er for så vidt ligegyldigt nu. David Nielsen koncentrerer sig i vinterpausen om at få udviklet mentaliteten og spillet i sin Superligatrup, fordi han erkender, at det til tider ikke var godt nok i efteråret.

- Lige nu er vi dybt begravede i at sørge for, vi får udviklet vores spil. Det må ikke blive for meget overlevelse fra kamp til kamp, og det føler jeg lidt, det måske blev i efteråret.

- Vi gjorde ikke et godt nok job i at få udviklet vores spil. Dér er jeg nødt til at gøre det bedre i foråret. Vi fik ikke taget et skridt fra at være et hold, der var solidt og stærkt og kompakt til et hold, der også skulle være bedre på bolden. Det er dét, det handler om for os i opstarten, siger David Nielsen.

Træningskamp i Brabrand

Det passer AGFs offensive omdrejningspunkt, svenske Tobias Sana, glimrende, at klubben vil forsøge at tage mere ansvar på bolden i kampene.

- Vi begyndte sæsonen godt med et koncept, hvor modstanderne havde svært ved at stille noget op imod os. Men vi fik et dyk, hvor vi blandt andet tabte fem kampe i træk, fordi vi var kørt fast i den samme måde at spille på. Vi var kompakte, men vi lod modstanderne have bolden for meget. Vi har mange dygtige spillere, som gerne vil have bolden, men vi endte med at jagte bolden hele tiden, siger Tobias Sana.

Han understreger dog, at skift i spillestil og mentalitet som dette ikke sker fra dag til dag.

- Vi skal spille bolden mere, presse højere oppe på banen. Forleden spillede vi en perfekt kamp på den måde (mod FC Nordsjælland, 4-2, red.) og vi skal fortsætte med at arbejde med det, fordi det bliver ikke bare godt på én eller to måneder. Det er et spilsystem, der skal vare i mange år, som David Nielsen og Ruben Selles (assistenttræner, red.) forsøger at bygge.

Så du forventer ikke, de nye tiltag viser sig i den første Superligakamp mod Esbjerg?

- Jo, forhåbningen er, at man skal kunne se tendenser til, at vi forsøger at bygge noget nyt. Men det er ikke sådan, at der vil være en voldsom forandring. Men vi skal gerne have bolden mere, presse højere oppe på banen. Det kommer man til at kunne se, det vil jeg garantere, siger Tobias Sana.

AGF møder onsdag klokken 16.50 Brabrand i en træningskamp på deres kunstgræsbane. Lørdag tager de på træningslejr til Portugal, hvor de skal spille tre kampe inden Superligaen begynder 8. februar.

AGF skal være bedre på bolden: - Foråret må ikke handle om overlevelse fra kamp til kamp som efteråret gjorde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce