AGF-sportschef har stor tiltro til den nuværende trup

Hva' så med ham her? AGFs sportschef Peter Christiansen sammen med klubbens direktør Jacob Nielsen på tribunen. Umiddelbart er der ikke optræk til nye investeringer på spillersiden. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

AGF-sportschef har stor tiltro til den nuværende trup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter "PC" Christiansen har midler at gøre med, hvis det skulle vise sig nødvendigt. Men med seks kampe i kalenderen inden transfervinduet lukker, har han også god tid til at se holdet an, lyder det.

FODBOLD: Der ligger masser af knubs og venter, hvis man læser med på diverse sociale medier.

Ikke mindst, når man er sportchef i AGF, og derfor er det mange år siden, at Peter "PC" Christiansen har balanceret rundt på kanter.

- Det får man ikke noget godt ud af, som han siger, mens han trækker på skuldrene.

Her godt halvvejs inde i det igangværende sommertransfervindue er der i den grad ro på inde på hans kontor på 1. sal i det nye klubhus på Fredensvang. Han har ikke travlt. I hvert fald ikke mere end normalt.

Jo, han får de sædvanlige opkald fra gode kontakter og ivrige agenter, sådan er det hver dag, men når han sidder der bag skrivebordet og kigger op på tavlen med de 24 navne, der her og nu udgør AGFs superligatrup, har han en god fornemmelse i kroppen.

Og så kan de sådan set skrive, hvad de vil på de sociale medier, og i pressen for den sags skyld, om klubbens ageren eller mangel på samme ude på transfermotorvejen.

- Jeg synes, at vi har en rigtig spændende trup. Jeg kan mærke, at der ligger noget og ulmer her, som kan blive rigtig godt. Der er mange spillere, som jeg sagtens kan se løfte deres niveau en hel del mere, og gør de det, står vi stærkt. Det er en gruppe af spillere, der i opstarten og i den første kamp mod FC Midtjylland har vist, at de vil det her, og derfor tror jeg også, at det er en trup med top seks-potentiale. Selvfølgelig gør jeg det, lyder det fra Peter "PC" Christiansen.

Brug for tillid

I forhold til den trup, der gik på sommerferie med en syvendeplads i bæltet, er Steffen Rasmussen, Michael Zacho (var udlejet til Brabrand), Alexander Juel Andersen, Frederik Møller, Mikkel Rask, Daniel A. Pedersen og Martin Pusic væk, mens der som det eneste udefra er hentet et alternativ på målmandsposten i spanske Oscar Whalley.

Især det faktum, at sportschefen har "ladet" spillere Daniel A. Pedersen og Martin Pusic gå, har skabt en del kritik fra omgivelserne, men han ønsker ikke at kommentere på, hvad der ligger til grund for, at hverken midtbanespilleren eller angriberen fik forlænget deres ophold i Aarhus.

Men skal man forvente, at der kommer nye folk ind i stedet - eksempelvis en angriber?

- Ikke nødvendigvis. Vi er 24 spillere i truppen, et godt mix af erfarne og unge spillere, som alle er sultne og som vil AGF. Og hvis vi eksempelvis tror på, at Kasper Junker kan tage det næste skridt, hvor han ikke længere står i skyggen af mererutinerede angribere, jamen, så skal vi også vise ham den fornødne tillid og lade ham spille. Slår han ikke til, kan det være, at vi bliver nødt til at handle på det på et tidspunkt. Og det gælder sådan set på alle positioner. Det gælder jo også en Adama Guira eller Dino Mikanovic. Men der er lang tid tilbage af transfervinduet, vi har seks kampe inden det lukker, så nu ser vi lige tingene an. Der kan nå at ske meget. Der kan også komme skader, vi har ikke travlt, siger AGFs sportschef.

Men du har et vist økonomisk råderum at lege med, hvis det skulle blive nødvendigt?

- Alle ved jo nok, at vi ikke har ubegrænsede midler i AGF, men ja, der er muligheder for at agere, hvis det bliver aktuelt.

De unge skal suge til sig

En anden ting, som har fået kritiske røster med på vejen, er, at det endnu ikke er lykkedes at få flere af klubbens egne unge talenter spillet ind på eller tættere på start-elleveren, da det er noget, man fra både klubbens og den sportslige ledelse har slået på er et indsatsområde.

Indtil videre er det af de helt unge spillere i truppen kun Magnus Kaastrup, der for alvor er brændt igennem.

- De får jo chancen hver eneste dag, og så er det op til dem at vise, at de er gode nok. Vi mener det, når vi siger, at vi vil vores spillere af egen avl, men de skal også være klar til at levere, når de kommer i kamp. Kaastrup har vist vejen, mens nogle af de andre har stået noget i stampe. Men de skal lære, hvad der skal til for at begå sig på det her niveau. Det skal ikke kun være nok, at de er på fuldtidskontrakt i AGF. De skal sgu se arbejde for at blive profiler på AGFs hold, kommer det fra Peter Christiansen.

- Der har vi heldigvis et trænerteam, som giver dem alt det, de har brug for, og jeg ser også, at de nu igen tager skridt i den rigtige retning. Det er unge knægte, det må vi ikke glemme, men de bliver også presset nedefra, for der er nogle virkelig spændende navne på vej op gennem systemet lige nu, som også sagtens kan få en fremtid i truppen, siger han.

AGF-sportschef har stor tiltro til den nuværende trup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce