AGF-sportschef om Duncan-salg: Man skal ikke holde fast i noget, som ikke kan blive det samme igen

Peter "PC" Christiansen tror, at de angribere AGF har i sin trup kan løfte opgaven i foråret. Arkivfoto: Axel Schütt

AGF-sportschef om Duncan-salg: Man skal ikke holde fast i noget, som ikke kan blive det samme igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGFs sportschef, Peter "PC" Christiansen, er sikker på, at et nyt hierarki allerede er i gang med at falde på plads, selvom truppen har sagt farvel til holdets anfører og største stjerne.

Han tog sig et stykke kage sent tirsdag aften efter salget af Morten "Duncan" Rasmussen til polske Pogon Szczecin, og det var ikke for at "fejre" den lukkede handel, men sportschefens 43-årige fødselsdag skulle da lige stilfærdigt markeres, inden hovedet ramte hovedpuden og en ny dag med utallige opkald fra mere eller mindre pålidelige agenter og andet godtfolk ventede.

- Det var ikke lige den fødselsdag, jeg havde drømt om, smiler Peter "PC" Christiansen dagen derpå, læner sig tilbage i en affarvet rød plysstol på AGF'ernes hotel i Monte da Quinta.

Men sådan er vilkårene som sportschef, når ens forældre har bestemt, at man har årsdag på næstsidste dag i transfervinduet.

De kunne dengang selvfølgelig ikke vide, at deres søn en dag ville blive sportslig ansvarlig for en professionel fodboldforretning og derfor skulle få testet sin stress-tærskel allermest, når han egentlig burde fejres med sang og gaver.

Havde han så travlt denne onsdag, sol, 17 grader, langt fra Danmark. Sportschefen talte i hvert fald i telefon? Ja, ja, selvfølgelig havde han det.

Mobiltelefonen var glohed. Spørgsmål frem og tilbage, forespørgsler: Skal vi hente en erstatning for "Duncan"? Hvis ham og ham, ryger til den og den klub, er der så muligheder for os til at gøre noget? Hvad sker der i Lyngby, og hvad betyder det? Nej, agent X, ham er vi ikke interesseret i. Og så videre.

Og så var der også de lidt mere tilbageskuende spørgsmål omkring baggrunden for at sende Morten "Duncan" Rasmussen, holdets anfører, Superligaens mest scorende nogensinde, væk inden et neglebidende forår:

Hvad har I tænkt omkring det, at I slipper et klubikon og holdets anfører?

- Jamen, der er andre, der også kan bære det hverv. Steffen Rasmussen er stadig klubkaptajn, og en mand, der har båret anførerbindet i mange år. Han er en naturlig leder i gruppen, og det samme kan man sige om Pierre Kanstrup, og måske vil man se det vokse sig endnu stærkere frem. Det ser jeg ikke som noget problem, kommer det fra Peter Christiansen, der ikke er bange for, at truppens interne hierarki nu er blevet rystet så meget, at det kan ramme præstationerne på banen.

- Der former sig et nyt hierarki, når en betydende spiller forlader en trup. Sådan vil det altid være. Men det kan jo også være, at det her nye hierarki allerede har været på vej, siger sportschefen og trækker på skuldrene.

Nyt hierarki allerede på vej

Han føler sig overbevist om, at salget af en stor profil vil få andre til at vise sig endnu mere frem.

- Det er sådan, at der altid vokser nye profiler frem, og det vil der også gøre her. Vi har stor respekt for Morten "Duncan" Rasmussen. Han har betydet enormt meget for klubben, og har været et godt billede udadtil for klubben. Hele hans historie er jo god. Men hvis man ikke længere synes, at det er det rigtige match for spillerens del og for vores del, skal man ikke holde fast i noget, som ikke kan blive det samme igen.

Bad I ham om at finde en anden klub?

- Nej, men vi har haft en dialog, fordi han også gerne ville vide, hvordan det så ud og han havde en følelse af, at han ikke havde spillet så meget. Når der kommer en så rutineret spiller, der gerne vil snakke tingene igennem, gør vi naturligvis det, og det endte så op med en løsning, som begge parter et eller andet sted syntes var den mest tålelige. Vi er jo voksne mennesker, kommer det fra Peter "PC" Christiansen.

- Han vidste jo godt, at han måske ikke ville komme til at spille så meget under David Nielsen. Han er jo ikke en ung knægt, man kan snakke henover med sådan noget. Og derfor har vi været ærlige omkring det. Kunne han se sig selv om seks uger, hvor han ikke havde spillet så meget? Det kunne han ikke. Og så har vi sjusset os frem til, at det nok var bedst at gøre, som vi har gjort. Han fortjener den chance.

Med salget af topscoreren er der også blevet frigivet en markant post i klubbens løn-budget, og Christiansen vil ikke afvise, at der dermed er plads til at få en erstatning ind.

Men er du rolig omkring, at de angribere I har i truppen nu kan gøre arbejdet i foråret?

- Ja, og det er jeg, fordi den fleksibilitet, jeg synes, vi har, om vi spiller med to helt fremme eller en spids og så en lidt bagved, den ser god ud. Det behøver ikke at være en fuldblodsangriber, vi skal have ind, hvis vi overhovedet skal have noget ind. Vi har set, at når de unge spillere spiller fra start, Kasper Junker, Mustapha Bundu, jamen, så bliver de bare bedre, end når de padler ind og ud af holdet. Jeg synes også, at en spiller som André Riel har arbejdet pivhamrende hårdt, når han har spillet, og det får vi altså også brug for. Vi har nogle gode typer, men det udelukker ikke, at vi ikke henter noget ind. Det kan også ske efter vinduet er lukket i, for der er mange interessante kontraktfri spillere derude lige nu.

Og så ringer mobilen ellers igen. Med nyt. Tom snak, måske. Et tilbud. Eller andet. Måske bare en forsinket fødselsdags-lykønskning.

AGF-sportschef om Duncan-salg: Man skal ikke holde fast i noget, som ikke kan blive det samme igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce