AGF tager på træningslejr med rædderlig træningskamp og 18-årigt lyspunkt i bagagen

Kasper Lunding var med fra start, da AGF skuffende tabte 2-4 til Vendsyssel i en træningskamp. Foto: Kim Haugaard

AGF tager på træningslejr med rædderlig træningskamp og 18-årigt lyspunkt i bagagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18-årige Kasper Lunding imponerer cheftræner David Nielsen, men ellers havde han ikke meget at glæde sig over, da AGF lørdag tabte 2-4 til Vendsyssel FF fra 1. division i en træningskamp.

FODBOLD: Træningskampe handler om så meget mere end resultatet, hører man ofte fra fodboldspillere.

Og fokus i opstarten er da også på "meter i benene" til spillerne og spilletid til de mere uprøvede kræfter.

Men når man kommer bagud 0-4 mod et 1. divisionshold på sin egen træningsbane, så bliver stemningen alligevel lidt stram. Holdkammerater råber lidt af hinanden, cheftræneren vrisser.

AGF fik lørdag pyntet det pinlige resultat, så kampen mod Vendsyssel FF endte 2-4.

Men det gjorde nu ikke lørdagen hyggelig af den grund.

- Vi var skræmmende ringe i 60 minutter. Omvendt har vi haft en uge, hvor det har været meningen, at vi skulle træne hårdt - og det har det også været. Og selvfølgelig vil vi gerne se bedre ud end dét, vi viste, men hvis resultatet havde været vigtigt, havde vi ikke trænet så hårdt op til kampen.

- Men vi skal også kunne spille fodboldkampe når vi er trætte fysisk og mentalt, og det kunne vi ikke i dag, sagde cheftræner David Nielsen efter kampen.

AGF-chefen forsøgte ikke at snakke sig ud af en ringe præstation, hvor gæsterne især i starten af anden halvleg drev gæk med de hvidblusede.

Den tidligere AGFer Marcus "Hulk" Solberg scorede to gange og Rune Frantsen én inden der kom en smule styr på kampen og reduceringer faldt ved Mustapha Bundu og Tobias Sana på straffespark. Sebastian Czajkowski havde bragt Vendsyssel foran tidligt i kampen.

- Det er et fuldstændigt vanvittigt forår, der venter, og vi har ikke malet alt lyserødt før denne kamp. Men hvis vi kommer ud og spiller kampe med den tilstedeværelse, vi gjorde i dag, så får vi det svært - og det er også vigtigt at se. Spillerne har arbejdet godt og hårdt i en fin opstart, og så leverede vi 60 dårlige minutter i dag. Det sker altid i løbet af en opstart, sådan er det.

- Nu har alle fået lov til at spille, og nu tager vi på træningslejr hvor vi skal arbejde med at få sat det hold, vi mener, der skal spille mod Hobro. Og det er i hvert fald ikke det hold, der startede i dag, det er da helt sikkert, lød det bistert fra Nielsen.

Håb for Lunding

Han stillede til start med et rutineret hold, dog uden profiler som Sana, Amini, Backman og Jovanovic. Til gengæld havde Kasper Lunding på 18 år som den eneste fået chance af de unge.

Han brændte en stor chance i første halvleg, men viste flere gange sin fandenivoldskhed, der lige så stille gror på cheftræneren.

- Vi får hele tiden svar på, hvad vi skal. Og det er vigtigt, at vi får en masse spillere i kamp. For eksempel fik vi bragt unge Lunding fra start. Det skal ikke drukne i, at vi spillede 60 dårlige minutter.

Er han en spiller, du godt kunne finde på at starte i Superligakampe?

- Ja.

- Jeg kan godt lide hans gåpåmod, hans driv med bolden, hans tilstedeværelse. Han har lang vej endnu, men hvis han fortsætter med at arbejde, så kan jeg sagtens finde på at spille med ham, siger David Nielsen.

AGF tager lørdag til Portugal på træningslejr hvor klubben spiller tre kampe. 12. februar begynder Superligaen igen, på udebane mod Hobro IK.

AGF tager på træningslejr med rædderlig træningskamp og 18-årigt lyspunkt i bagagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce