AGF til Odense uden flere profiler: - Jeg ser det som 50-50

AGFs cheftræner David Nielsen må undvære flere profiler mod OB, men kalder opgøret for fifty-fifty. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

AGF til Odense uden flere profiler: - Jeg ser det som 50-50

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tobias Sana, Mustafa Amini og Kasper Junker er alle ude med skader, når AGF søndag skal forsøge at kvalificere sig videre i Europa Playoff mod OB. Cheftræner David Nielsen kalder - trods en århusiansk føring på 3-2 - mulighederne for samlet sejr for fifty-fifty.

FODBOLD: Det bliver en hård storetånegl at få klippet.

Søndag drager AGF godt nok til Odense med et ganske fornuftigt udgangspunkt - en sejr på 3-2 - til Europa Playoff-returmødet mod de stribede boldspillere fra OB, men AGF-cheftræner David Nielsen kalder opgøret helt åbent, selvom uafgjort også vil være rigeligt.

- Jeg ser det som fifty-fifty. Vi vandt den første kamp, men vi står heller ikke med følelsen af, at vi fører, og har en kæmpe fordel, for ét mål til dem, så er de videre. En 1-0-sejr havde i min bog været farligere, for så var vi taget til Odense med den der med, at "den skal vi ned og forsvare, og scorer de står vi helt lige". Nu er det helt lige. Vi skal til Odense og afgøre tingene, ikke forsvare et eller andet spinkelt. Det er sådan jeg ser det, kommer det fra Nielsen, der dog ikke ser ud til at få optimale betingelser for at forlænge sæsonen med videre avancement i kampen om en europæisk billet.

I hvert fald må han og AGF - ifølge Århus Stiftstidendes oplysninger - til opgøret på EWII Park se bort fra tre af de spillere, der indgik i startformationen i det første opgør.

Det drejer sig om Kasper Junker og Tobias Sana - begge målscorere i 3-2-sejren - samt Mustafa Amini, der alle er plaget af skader, og ikke bliver klar til kampen, der i tilfælde af samlet nederlag kan blive AGFs sidste i denne sæson.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Vi udtager truppen lørdag, og så vil det vise sig, hvem der er klar og hvem der ikke er, siger han.

Århus Stiftstidende erfarer dog, at de tre ovennævnte spillere allerede er streget til opgøret, ligesom Dino Mikanovic sidder ude med karantæne.

Kasper Junker blev skiftet ud af det første opgør mod OB med en forstrækning, og han har ikke trænet med holdkammeraterne siden. Mustafa Amini har heller ikke været at finde på græs, har ligesom Junker kun været at finde i styrkelokalet i det nye klubhus, mens svenske Tobias Sana udgik af torsdagens træning udgik med ankelproblemer og ikke var med på træningsbanen fredag på Fredensvang.

Ikke energi til at dominere

Udover de skadede spillere har Martin Spelmann, Casper Højer Nielsen og Daniel A. Pedersen alle været ramt af sygdom på det seneste. De to førstnævnte spillede begge med sygdom i kroppen mod OB, mens Daniel A. Pedersen efterfølgende også har været syg. Alle tre var dog at finde på træningsbanen fredag formiddag.

Uanset, hvem og hvor mange, der bliver klar til braget i Odense, håber David Nielsen på spillemæssig fremgang i forhold til sidste søndags 90 minutter på Ceres Park, hvor AGF i første halvleg og i slutningen af kampen var slemt på hælene.

- Vi ville gerne have leveret en anden kamp, men jeg synes, at det er stærkt af os at vinde på en dag, hvor vi virkelig var i tovene. Det giver for mig nogle gode svar. I Superligaen vil du have hele kampe eller faser af kampe, hvor du ikke lykkes med det, du gerne vil. Det sker i alle kampe, og så er det bare vigtigt, at du formår at respondere på det, så du kan ændre kampbilledet. Det nemmeste i verden ville da være at spille en lige så dårlig anden halvleg, men det gjorde vi ikke. Vi vandt. Det giver en tro på, at vi kan gøre det igen, kommer det fra AGFs cheftræner, der forventer, at opgøret i Odense kommer til at bølge frem og tilbage.

- Det er ingen hold, der kan holde et højt tempo i en hel kamp på den her tid af sæsonen. Det kunne Brøndby ikke i pokalfinalen, og det kunne OB ikke i den første kamp. Sådan er det på den her tid af året. Spillerne er mere slidte, varmen kommer og derfor ser man næsten aldrig noget jævnbyrdigt kampbillede. Det er enten det ene hold, der sætter spillet og har energien, eller også skifter det til det andet hold. Om vinteren er det meget mere jævnt, fordi der er mere fysisk kapacitet og holdene står bare der og stanger mod hinanden. Lige nu er alle bare så overraskede over, at det er så varmt at spille. Hallo? Sådan er det år efter år. Det er helt normalt, siger David Nielsen.

- Vi kommer til at stå dybt i dele kampen, og vi kommer til at presse OB tilbage i andre dele af den. Så handler det om, at vi er skarpe, når vi har mulighederne, smiler han.

Frem med saksen. Frem med den storetå.

AGF til Odense uden flere profiler: - Jeg ser det som 50-50

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce