AGF-træner: Superligaen kræver konstant parathed

David Nielsen, cheftræner i AGF. FOTO: OLE NIELSEN

AGF-træner: Superligaen kræver konstant parathed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

David Nielsen vil gerne fortsætte med lægge lag på sit hold, men ifølge AGF-træneren handler det først og fremmest om, at mandskabet er 100 procent klar i hver eneste kamp.

FODBOLD: David Nielsen og AGF er klar til at tage hul på sæson to med ham som træner. Han overtog tøjlerne i stedet for Glen Riddersholm sidste efterår og fik specielt i foråret sat sit aftryk på århusianernes spillestil. Først fik man lukket af for modstanderen og med tiden begyndte offensiven også at fungere. Endda så godt, at AGF fik spillet sig frem til en afgørende kamp mod FC København om en kvalifikationsplads til Europa League.

Pladsen endte som bekendt hos hovedstadsholdet, men AGF ligner et mandskab, der har taget erfaringerne med sig og leverede senest en rigtig god generalprøve i Hamborg, hvor den nordtyske fodboldklub HSV blev slået på eget træningsanlæg med 5-1 af et AGF-hold, der endda måtte se bort fra seks skadede spillere. Heriblandt flere af profilerne fra foråret.

Cheftræneren synes dog det er for tidligt at tale om, at holdet har formået at bygge ovenpå det gode spil i foråret. Det vil de kommende kampe i Superligaen vise.

- I hver eneste kamp handler det om at være klar. Der er ikke nogen, der bare kan bygge noget færdigt, for du skal kunne præstere hver eneste uge. Alle hold i Superligaen gør alt, hvad de kan for at ødelægge. Der er en rigtig hård gameplan i Superligaen. Det betyder, at du den ene uge skal ramme det rigtige, mens det den anden uge kan være, at det er modstanderen der gør det, siger David Nielsen og fortsætter:

- Vi vil gerne bygge på. Vi vil gerne blive stærkere og bedre som hold. Vi arbejder også med tingene, men det er nu, når kampene begynder, at vi for alvor kan arbejde med det. Nu har holdet haft et andet udtryk i et stykke tid og vi har fortsat ved den vej, som vi kom nedad til sidst i foråret, og det gør også, at spillerne bliver mere trygge, men det har de også behov for. Superligaen er hård. Der er mange gode hold og modstanderholdene forstærker sig hele tiden. Så selvom vi har spillet godt i seks måneder, så har vi ikke gjort noget færdigt. Det er vigtigt, at vi bliver ved med at bygge, siger træneren.

Den rigtige retning

Venstrebacken Casper Højer Nielsen er dog fortrøstningsfuld i forhold til den kommende sæson. Han var ikke med i den seneste testkamp mod Hamburger SV, da han havde vrikket om på foden dagen inden. Alligevel har spilleren, der skiftede fra Lyngby til AGF i foråret, set flere tegn på, at det går i den rigtige retning.

- Jeg synes, vi virker klar. Det ser ud som om, at vi har bygget videre på det forår, som vi sluttede af med. De ting, som David kom med, har han efterhånden fået implementeret i truppen. Udover det fodboldmæssige så handler det også meget om at få skabt en god stemning i truppen, få banket noget selvtillid ind i gruppen og det er David utrolig dygtig til at gøre, siger forsvarsspilleren og uddyber:

- Det er vigtigt at kunne have det sjovt i en trup. Det tror jeg er vigtigere end man lige går og tror, fordi det betyder, at du vil kunne slå til eller fra på de vigtige ting. De tidspunkter, hvor du skal være der, og de tidspunkter hvor man godt kan pjatte lidt. Der er David Nielsen god til at finde en balancegang, og det virker godt for gruppen, siger Casper Højer.

Hvad betyder det for dig, at du har været med i hele optakten til sæson?

- Det handler jo egentligt bare om at spille fodbold. Det er klart, at det har gjort noget for mig, at jeg kender drengene. Det gjorde jeg på et niveau, da jeg kom hertil, men det er jo ikke det samme som nu. For mig er det vigtigt, at jeg ikke har så mange andre ting i hovedet. Jeg skal ud og gøre, som jeg gjorde i foråret og forhåbentligt også bygge lidt på, ligesom vi som gruppe skal forsøge at komme op til næste niveau. Det er jo der, at vi alle gerne vil hen, siger han.

AGF-træner: Superligaen kræver konstant parathed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce