AGF-træner: Vi skal ud og jagte en god stime. Det er nødvendigt

Cheftræner David Nielsen blæser til angreb i de sidste kampe inden vinterpausen. Nu skal der point på bordet, hvis AGF skal hænge på i top seks-ræset. Arkivfoto: Lars Møller/Scanpix.

AGF-træner: Vi skal ud og jagte en god stime. Det er nødvendigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGF mangler fire kampe inden vinterpausen, og cheftræner Davids Nielsen erkender, at der skal positivt pointudbytte ud af netop den blok, hvis målet om top seks fortsat skal være realistisk. Mandag gælder det indkast-arméen fra Horsens.

FODBOLD: Tre nederlag i træk. Kun tre point i de seneste seks kampe. Set over de seneste ni spillerunder det dårligste mandskab i Superligaen.

Pilen peger i den grad i den forkerte retning for AGF og bestræbelserne på at opfylde sæsonmålsætningen om en plads i top seks.

Derfor er der også pres på cheftræner David Nielsen og hans spillere inden efterårets sidste fire kampe, hvor Horsens, Vejle og Hobro venter på hjemmebane, FC Nordsjælland på kunstgræs i Farum. Der skal sejre på disken, hvis holdet skal holde sig til i det samlede tabelregnskab og ikke overvintre med nervøse trækninger ude under åben himmel.

- Det handler for os om at gøre klar til hver enkelt af de kampe, der venter nu. Vi har tre hjemmekampe ud af de sidste fire, og det er klart, at det er noget, vi skal have alt det ud af, vi overhovedet kan. Det er der slet ingen tvivl om. Selvom vi har været inde i en pointmæssigt dårlig periode, skal vi jo ud og spille nye kampe, være klar til det. Vi skal genfinde momentum, lyder det fra David Nielsen.

Mandag gælder det første stik på Ceres Park mod AC Horsens. AGF-cheftræneren vil ikke sætte et samlet pointmål ud for de sidste fire kampe, men det handler om at vinde, ikke så meget andet.

- Vi er et hold, der egentlig har præsteret fint langt hen ad vejen, men vi har fået rigtig lidt ud af vores anstrengelser. Og når vi så rammer en periode, hvor vi præsterer under niveau, rammer det ekstra hårdt. Men takket været vores stabile præstationer tidligere på sæsonen er vi stadigvæk i en position, hvor vi er med, og vi via nogle sejre i de kommende kampe også kan bevæge os længere op i tabellen. Og det kommer vi til at jagte. Hvis vi skal jagte det, kræver det positivitet. Vi er positive, og vi har en tro på, at vi kan levere en god slutspurt inden vinterpausen, for vi ved godt, at det ikke har været godt nok på det seneste.

Så du står ikke med en følelse af, at der er noget tro, noget selvtillid, der er røget ud af spillerne, fordi resultaterne har været, som de har været i de seneste kampe?

- Jo, det gør jeg da. Det kan jeg ikke lukke øjnene for. Selvfølgelig mister man som spiller lidt, når det i en periode ikke går, som man regner med eller håber. Det er ikke så meget det, at man taber en kamp, det sker jo, men det er mere det at spille i en periode uden at få den energi som en sejr giver. Det er der, det ligger. Det behøver ikke at være en katastrofe at tabe en fodboldkamp, men alt det, der går forud, det sætter sig, for så begynder man at spole tiden tilbage og tænker "hvis og hvis og hvis". Det kan vi ikke bruge til noget. Vi har tabt nogle kampe, ja, men det handler om at blive ved med at se frem. Hele tiden. Og når vi gør det, er det ligegyldigt om vi har været gode eller dårlige, kommer det fra David Nielsen.

Hjemmekampe
AGF har spillet syv hjemmekamp indtil videre i indeværende sæson og har vundet to, spillet fire uafgjort og tabt en enkelt:

AGF-FC Nordsjælland 1-1

AGF-Sønderjyske 1-0

AGF-FC København 1-1

AGF-Vendsyssel 1-1

AGF-Brøndby 3-2

AGF-AaB 2-2

AGF-Randers FC 0-2

I alt ti point ud af 21 mulige

Væk med selvtilstrækkeligheden

Cheftræneren så klare fremskridt i den seneste præstation i Brøndby i forhold til hjemmebanenederlaget til Randers, hvor tiden - og holdet - nærmest stod stille. Der var for meget 'det går nok det hele' over den omgang.

Men det handler ikke om at tro, at man vinder, men om at ville vinde.

- Når vi kiggede os over skulderen i starten af sæsonen, så vi jo, at vi havde været gode i lang tid. Vi havde præsteret godt, spillet godt og haft super jævne præstationer. Og der kan det godt blive sådan, jamen, vi har jo været gode, og derfor kan vi godt leve med det her og det her resultat. Det er farligt. Nu er vi et helt andet sted, hvor vi skal jagte en god stime igen. Det er nødvendigt.

Så du tror på, at en sejr kan vende det hele på hovedet?

- Det kan det altid, men det er da klart, at vi har mere brug for det nu end tidligere.

Lige nu er der blot tre point fra AGF på 11. pladsen og op til en plads i top seks, men Nielsen anerkender, at det er de kommende kampe inden vinterpausen, der kommer til at definere, hvordan resten af sæsonen bliver.

Og det er nu, at tabellen begynder at sætte sig.

- Det har som forventet været jævnbyrdigt i lang tid nu, men det bliver det ikke ved med, og jeg forventer, at der er hold i det her top seks-spil, der i kraft af en god afslutning på efteråret begynder at lægge lidt afstand til de øvrige. Og så er der jo så få kampe på den anden side af nytår, at det handler om at holde sig til. Det er en vigtig periode for alle hold. Det handler om at få point nu. Det kan alle se på tabellen, siger han og klør sig i skægget.

Superligaen 17. spillerunde
AGFs cheftræner stiller med følgende formodede startopstilling til mandagens kamp på Ceres Park mod AC Horsens:

Kasper T. Kristensen - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Jens Stage, Adama Guira, Mustafa Amini - Jakob Ankersen, Ryan Mmaae, Tobias Sana

Bænken: Daniel Gadegaard, Magnus Kaastrup, Martin Spelmann, Youssef Toutouh, Bror Blume, Daniel Thøgersen og Mustapha Bundu.

Målmand Oscar Whalley har karantæne efter sin udvisning mod Brøndby. Niklas Backman og Roman Mysak er fortsat skadede, mens Andre Riel og Nimo Gribenco træner med, men endnu ikke er klar til kamp.

Kampen spilles klokken 19.00 på Ceres Park.

Alt omkring AGF er resultatfikseret

Og på den front er der for så vidt ikke så meget, der er ændret i tilgangen til tingene.

- Alt omkring AGF er resultatfikseret. Og det gør også, at spillerne bliver meget resultatfikserede i løbet af kampene. Det er vi nødt til at få fjernet, for vi skal gøre de samme ting så godt som muligt hele tiden, uanset, hvad resultatet ser ud til at blive.

Og det bør selvfølgelig være en fordel, at I har tre hjemmekampe ud af de sidste fire?

- Det skal det være. Vi kan jo godt lide at spille på egen bane, og vi har kun tabt en kamp på Ceres Park i den her sæson. Det er nu, det gælder, og det håber jeg også, at vores fans er klar over. Jeg håber, at folk vil trods kulden og komme ud og støtte os i de kommende kampe. Det har vi brug for, smiler han.

Horsens vandt det omvendt opgør for lidt over to måneder siden, ligger tre point foran AGF, og har også en ambition om at ryge med i det medaljeslutspillet til foråret.

Så det er ned i knæ, klar til at fægte.

- Alle kampe er svære for os. Vi ved, at Horsens er et godt hold som måske også har fået mindre ud af det, end de føler, de burde. Alle ved, hvilke styrker Horsens har. Det er tydeligt for enhver, at de gode til de ting, de gør. De er meget potente, og det skal vi også være, hvis vi vil have en sejr, kommer det fra AGFs cheftræner, der til opgøret må undvære en karantæneramt Oscar Whalley i målet.

Det forventes, at han erstattes af 19-årige Kasper T. Kristensen. Niklas Backman og André Riel er fortsat ude med skader.

AGF-træner: Vi skal ud og jagte en god stime. Det er nødvendigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce