AGF-træner modtager ny fodboldpris

AGF-træner David Nielsen bliver den første til at modtage hædersprisen "Guld Harald". Foto: Ole Nielsen.

AGF-træner modtager ny fodboldpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

David Nielsen bliver den første til at modtage en "Guld Harald". Prisen bliver uddelt til klubber og ildsjæle, der er udsprunget af eller har hjemme i nordjysk fodbold.

FODBOLD: Han er kendt som manden, der skal styre AGFs fodboldhold til sejr, men mandag aften bliver David Nielsen ikke bedømt på sit holds indsats på banen.

Den karismatiske fodboldtræner vender for en stund tilbage til Frederikshavn, hvor han slog sin folder inden hans fodboldeventyr for alvor tog fart. I den nordjyske by vil han blive den første til at modtage fodboldprisen "Guld Harald". En pris, der er blevet skabt på initiativ fra den afdøde fodboldspiller Harald Nielsens familie og som skal være med til at sætte fokus på nordjysk fodbold og hylde ildsjæle og klubber, der gør en forskel for sporten i lokalområderne.

Fodboldspilleren Harald Nielsen kom oprindeligt fra Frederikshavn og var med til at sætte både byen og Danmark på det europæiske fodboldlandkort med sin imponerende karriere i italiensk fodbold, hvor han den dag i dag stadig har et stort navn.

Guld Harald, som han blev kaldt, døde i 2015, men historien om ham lever videre. Ikke mindst i Frederikshavn, hvor der i 2018 blev rejst en bronzestatue af angriberen på pladsen foran byens store indendørs anlæg Arena Nord. Pladsen er også opkaldt efter fodboldspilleren.

Det er på denne plads, at David Nielsen mandag aften får overrakt symbolet på, at han er den første til at modtage den nystiftede fodboldpris. En mini udgave i bronze af statuen og en pris på 25.000 kroner.

- Jeg er virkelig beæret og ydmyg over, at de har valgt at pege på mig. Det gør mig virkelig stolt, udtaler David Nielsen.

- Du kan godt være heldig at gøre det godt som træner og blive belønnet for det, men at blive beæret og tildelt en pris af de mennesker, der sidder i denne komite, betyder virkelig meget for mig. Den her pris har virkelig stor betydning for mig, fordi jeg kender Harald og hans kone Rudi fra min tid i FC København. Harald var en af de få mennesker, som jeg altid lyttede til, og hvis ord og vejledning altid har vejet tungt, siger AGF-træneren.

Hvad gjorde ham speciel for dig?

- Det var hele historien. Hans karriere og den person som han var. Han var meget driftig og fremadsynet. Der var en utrolig respekt omkring ham. Der er mange som er dygtige til det arbejde, som de laver, men der er personer, som har en helt speciel aura omkring sig, når de træder ind i et rum. Det havde Harald, siger David Nielsen.

- Det er også med til at gøre den her pris endnu mere specielt for mig. Som træner kæmper du hver eneste uge for at vinde fodboldkampe. Det er sjældent, at du har mulighed for at stoppe op, mærke efter og blive overvældet. Det kommer jeg til at blive i dette øjeblik, lyder det.

- Der er ingen tvivl om hans betydning. Harald var en foregangsmand. Han har vundet alt, hvad der er at vinde og var uden tvivl et stort forbillede for mange fodboldspillere, specielt generationen før mig. Han var med til at sætte fodbolden i Frederikshavn på landkortet og det gør bare prisen endnu mere speciel.

AGF-træner modtager ny fodboldpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce