AGF videre i pokalen: Grundige håndværkere rykkede ind i Tønder

Ryab Mmaee fik onsdag debut for AGF i pokalkampen mod FC Sydvest. Foto: Ludvig Dittmann

AGF videre i pokalen: Grundige håndværkere rykkede ind i Tønder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGF er videre i pokalturneringen. Onsdag aften leverede århusianerne solidt håndværk mod 2. divisionsmandskabet fra FC Sydvest 05, vandt med 2-0 og viste den forskel, der skal være på Superligaen og den tredjebedste række. Martin Spelmann og Tobias Sana stod for målene.

FODBOLD: Først og fremmest: AGF er - som forventet - videre til 3. runde i pokalturneringen.

Århusianerne vandt onsdag aftens opgør på Bankparken i Tønder med 2-0 over de lokale 2. divisionshelte fra FC Sydvest 05, der nok knoklede en vis legemsdel ud af de sønderjyske shorts, spillede med det, de havde, men også måtte sande, at der i sidste ende var en vis forskel på at høre til i den tynde ende af landets tredjebedste række og så være ubesejret i Superligaen.

Klasseforskel - og det uden at gæsterne ligefrem blomstrede på den fine græsplæne tæt på den dansk-tyske grænse. Men der var bare forskel i de små ting: omgangen med bolden, nærkampene, luften i lungerne. Sådan som det skal være, når 2. division ramler ind i Superligaen. Og det mere og mere udtalt, som minutterne stred sig mod solnedgang, slutfløjt.

AGF-cheftræner havde til opgøret valgt at spare navne som Adama Guira og Niklas Backman, mens Jens Stage og Mustafa Amini var af sted på landsholdsopgaver og dermed ikke disposition. Det gav så meget belejligt chancen til flere af de spillere, der har tørstet efter spilletid i Superligaen indtil videre i denne sæson.

André Riel startede inde på toppen, Martin Spelmann, Björn Daniel Sverrisson og Nimo Gribenco på midtbanen og den normale anfører Pierre Kanstrup i det centrale forsvar. Kærkomment, og med otte-ni afslutninger mod Sydvest-målet alene i de første 45 minutter må man da sige, at André Riel forsøgte at gribe chancen. At skarpheden så var en døv ostehøvl er en helt anden sag.

Islandske Björn Daniel Sverrisson var måske den af de "nytilkomne", der var allerbedst gribende, og han leverede i det hele taget en god indsats på den defensive midtbane. Nå, solen skinnede, der blev kræset om Sydvest-sponsorerne med sandwich og hapsere og hjemmebagt kage i den lille lounge på hovedtribunen, og den gode stemning blev ikke stækket, selvom Martin Spelmann efter en jævnt kedelig og tempoforladt første halvleg leverede det første afgørende skyts til den århusianske sejr, da han som høg var over riposten efter et skud fra distancen fra Jakob Ankersen.

Pokalturneringen 2. runde
FC Sydvest 05-AGF 0-2 (0-0) Mål: 56. 0-1 Martin Spelmann. 89. 0-2 Tobias Sana. AGF: Oscar Whalley - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Björn Daniel Sverrisson - Nimo Gribenco/46. Tobias Sana, Martin Spelmann, Bror Blume, Jakob Ankersen/70. Mustapha Bundu - André Riel/66. Ryan Mmaee Dommer: Sandi Putros Tilskuere: Ca. 1000 på Bankparken i TønderAGF er videre til 3. runde

AGF satte sig på det hele

De vidste jo godt, hjemmepublikummet, at det var et bedre hold, der var på visit. Det snakkede de livligt om, mens de hældte kaffe op og rettede på solbrillerne: "Jamen, de skruer jo bare op, hvis de føler det", lød det, og ja, det gjorde AGFerne i anden halvdel af opgøret.

Og stødet kom godt ti minutter efter pausen, og det på et tidspunkt, hvor AGFerne egentlig var begyndt at løbe ind i lidt for mange blindgyder, og hvor Sydvest-spillerne faktisk var begyndt at driste sig længere frem på banen, tilmed kom til et par gedigne muligheder.

Men så blev proppen sat i - og herfra gik trafikken kun én vej, og det ned mod hjemmeholdets mål. AGF lukkede dog først pokalfesten i næstsidste minut, da indskiftede Tobias Sana afsluttede endnu et århusiansk angreb.

Ikke mere "ka'ke" på det kagebord. I det hele taget pyntede det gevaldigt på AGF-spillet, at den lille tekniske begavede svensker var kommet på banen i stedet for Nimo Gribenco, der nok lagde lovende ud, men efterhånden løb tør for idéer mod den massive defensiv. Derfor røg Sana på banen, og han bragte mere hidsighed ind i spillet med bolden, hvilket blev yderligere forstærket, da først Ryan Mmaee, debutant, og så Mustapha Bundu blev skiftet ind.

Nok var det på en billig baggrund, for Sydvest-spillerne havde nu fysiske kvaler, men i pokalbold mod lavere rangerende mandskaber er alt jo for så vidt på en lidt billigere baggrund. Sådan er det.

Spørgsmålet er så altid, hvorvidt forhåndsfavoritterne møder op med det rette tændingsniveau, og det gjorde AGF denne aften. De leverede professionelt, koncentreret, kynisk. Og mere er der sådan set ikke at skrive hjem om. Moijn, moijn, og videre. AGF er med i bowlen, når der bliver trukket lod til tredje runde, mens Tønders fodboldprojekt nu kan fokusere fuldt ud på livet i den tredjebedste række.

To forskellige verdener. To virkeligheder.

Som forventet.

AGF videre i pokalen: Grundige håndværkere rykkede ind i Tønder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce