AGF'er: - Det lyder voldsomt at sige, men de her kampe er sjove at spille

Jens Stage er tilbage på træningsbanen i AGF efter at have været med i U21-landsholdets testkampe mod Belgien og Frankrig. Mod førstnævnte blev han matchvinder. Foto: Michael Svenningsen

AGF'er: - Det lyder voldsomt at sige, men de her kampe er sjove at spille

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Stage har efter skuffelsen over den missede top seks-kvalifikation ladet batterierne op væk fra Fredensvang i selskab med U21-landsholdet. Og viceanføreren har en god mavefornemmelse inden det går løs i gruppespillet mod Vejle på mandag. Han melder sig klar til overlevelseskamp.

FODBOLD: Han er tilbage på Fredensvang med et par U21-landskamps-sejre i baglommen, tilmed en matchvinder-scoring mod Belgien, og AGFs Jens Stage erklærer sig mere end klar på dét, der venter: De kommende kampe i gruppespillet mod Vejle, Horsens og Sønderjyske, hvor det handler om at proppe så meget tørkage i skuffen på nedryknings-trobaduren, at han aflyser sit tour-besøg i Aarhus.

- Vi skal først og fremmest have fokus på ikke at blive blandt de to nederste i gruppen. Det her handler om overlevelse. Og det er vi udmærket klar over alle sammen. Det skal ikke handle om Europa playoff eller alt muligt andet lige nu. Vi skal vinde fodboldkampe, og blive nummer et eller to i gruppen, og så må vi tage den derfra. Der er rigtig meget at kæmpe for, og det skal vi vise på mandag mod Vejle. Det er første skridt på vejen, lyder det fra den 22-årige århusianer, der trods det faktum, at målsætningen om top seks glippede, at det blot er blevet til ét point i de seneste fire kampe, har de positive briller på inden gruppespillet, hvor AGF og AC Horsens inden de første kampe har tre point ned til Sønderjyske på tredjepladsen, 11 point ned til Vejle på sidstepladsen.

Han er ikke "bange" for, at holdet får problemer med at ændre fokus fra top seks til overlevelseskamp.

- Jeg ser optimistisk på det. De hold, der har ikke har været direkte involveret i kampen for at komme med i top seks har ligget lidt i dvale og ventet på, at krigen skulle begynde. Vi har hele tiden haft kniven for struben, så vi er helt klar. Der skal selvfølgelig korrigeres lidt på nogle ting, fordi vi ikke kom i top seks, hvilket var en kæmpe skuffelse, men nu har de fleste af spillerne haft nogle fridage, og så er det bare op med hovederne og fremad. Vi har været her før. Vi ved, hvad det handler om. Vi skal have nogle point fra start af, ja, vi skal bare derudad, siger Jens Stage.

Ikke slå op i banen

Han mener, at AGF i de to foregående sæsoner har vist, hvordan gruppespils-kagen skal skæres. Og de erfaringer kan snildt vise sig som en fordel.

- Det handler om ikke at slå op i banen, for sæsonen er altså ikke slut, selvom vi har misset top seks. Jeg synes, at vi i sidste sæson leverede et fremragende eksempel på, hvad der skal til, selvom vi ikke fik opfyldt vores første mål. Da vi stod der for et år siden, var det jo egentlig meget sjovt at prøve, for der var masser af kampe, der betød noget, kommer det fra midtbanespilleren.

AGF indleder altså kampagnen for overlevelse hjemme på Ceres Park mod Vejle på mandag. Derefter venter udekampe mod Horsens og Sønderjyske.

Viceanføreren kalder det for "komplet ligegyldigt", i hvilken rækkefølge kampene falder.

- Hver eneste kamp er en finale. Det har det været hele foråret, og det har vi prøvet før i dette format. Det lyder voldsomt at sige, men de her kampe er sjove at spille, fordi de betyder noget. Der kommer forhåbentlig masser af fans på stadion, og som spiller kan man bare mærke, at der er en helt speciel tænding omkring de her opgør. Det har der selvfølgelig også været i de seneste kampe, hvor top seks-regnskabet skulle afgøres, men det er fedt at mærke, at man spiller for noget, og det kan man virkelig i de her kampe. Derfor bliver det heller ikke noget problem at sætte sig op. Det skal det ikke være.

Så du har en god mavefornemmelse?

- Nu har jeg kun været her i dag (onsdag, red.), så jeg har ikke nået at mærke så meget til stemningen i truppen, men personligt har jeg en god fornemmelse. Jeg synes jo stadigvæk, at vi har et rigtig godt hold, og vi har det, der skal til for at ende blandt de to bedste i gruppen, smiler han.

Er han frustreret over tingenes tilstand? Jens Stage ryster på hovedet. Han ser ikke nogen grund til at bruge mere krudt på det, det kunne have været. Ikke mere hvis og hvis.

- Når vi sidder efter sæsonen og kigger tilbage, kan vi måske godt sige, at det var godt nok tæt på, og at det var marginaler, der skilte os fra en plads i top seks. Men her og nu er det jo fuldstændig ligegyldigt, om vi var ringe eller gode, 20 eller fem point efter. Vi er står her nu, fordi vi ikke var dygtige nok til at ende blandt de seks bedste, og nu handler det om at nulstille det hele og vinde de næste kampe. Vi skal ikke bruge energi på noget, vi alligevel ikke kan ændre, lyder det fra AGFeren.

AGF'er: - Det lyder voldsomt at sige, men de her kampe er sjove at spille

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce