AGFs Jakob Ankersen: Vi er et bedre hold end Randers

AGFs Jakob Ankersen fanget i Randers-nettet i det første opgør. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix.

AGFs Jakob Ankersen: Vi er et bedre hold end Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kantspilleren kan ikke forestille sig, at AGF på søndag mod Randers leverer en lige så lunken præstation, som i det første playoff-opgør. Vi har alt at vinde, så der er ikke grund til at gemme på noget, lyder det fra Ankersen.

FODBOLD: Jakob Ankersen ryster ikke på hænderne inden søndagens returopgør mod Randers FC, hvor AGF på Ceres Park skal forsøge at vende nederlaget på 1-2 i den omvendte kamp til samlet sejr og avancement til Europa Playoff-finalen.

Kantspilleren er i hvert fald klar i mælet:

- Vi skal vinde, og det skal man gerne kunne se på os spillere. Vi skal sætte os på kampen. Det er vores hjemmebane, og vi har noget, vi skal have revancheret mod Randers. Jeg synes faktisk, at vi er et bedre hold. Det kan godt lyde dumt, når nu statistikken er, som den er, og vi har tabt så mange kampe til dem i de seneste år, men jeg mener det, når jeg siger, at vi på papiret har et bedre hold. Og det skal vi vise på søndag, lyder det fra AGFeren.

AGF har ikke vundet i de seneste ni indbyrdes opgør de to klubber imellem, og skal helt tilbage til august 2015 for at finde den seneste sejr over kronjyderne.

Det ændrer ikke på, at Ankersen finder udgangspunktet fra det første opgør spiseligt.

- Jeg vil 400 gange hellere have et nederlag på 1-2, end et på 0-1. Havde de vundet 1-0 hjemme, og så kommer til Aarhus og laver et eller andet lorte-mål, skal vi op og lave tre scoringer. Hvis de laver et mål på søndag, skal vi lave to for at få den helt lige. Så det gør en forskel, at vi har et udebanemål med os. 1-0 er nok, så det handler om at spille med tålmodighed, for vi skal nok få vores muligheder, siger Jakob Ankersen.

- Vi har ikke noget at tabe, kun noget at vinde, så vi skal selvfølgelig angribe kampen. Jeg siger ikke, at vi skal løbe rundt som hovedløse kyllinger og jagte noget lige fra første fløjt, men vi skal jo vinde kampen, det ved vi, og det kan vi sagtens gøre. Vi har kvaliteterne til det, vi har holdet, og det har vi også vist, så der er slet ikke noget at være nervøs for. Skulle vi være det, skulle vi spille om direkte nedrykning som Hobro og Vejle gjorde det. Så kan man tale om nerver.

Op med de ærmer, frem med brystet

Det handler altså om at smøge ærmerne op, nyde spillet og kulissen på et formodet fyldt stadion nede for enden af Stadion Allé.

- Vi skal bare smide hæmningerne. Der er ikke noget at gemme på. Det er sidste eller næstsidste kamp i sæsonen. Jeg håber, at der kommer fuld hammer på tribunerne, så de måske også bliver lidt kyst af det hele.

Den 28-årige vestjyde erkender, at præstationen i Randers i det første opgør var under niveau. Kollektivt som individuelt.

- Vi spillede en skidt kamp i Randers. Vi var alt for passive, stod for langt tilbage på banen, og lukkede dem ind, selvom vi kom hurtigt foran. Vi lavede nogle fejl, som ellers ikke har været kendetegnende for vores præstationer på det seneste. Men det gør så også, at jeg er fortrøstningsfuld, for vi skabte stadig masser af chancer. Det er bare et spørgsmål om at klø på, og jeg kan ikke se, at vi kan spille to så dårlige kampe i træk, kommer det fra den tidligere Esbjerg, IFK Göteborg -og Zulte Waregem-spiller.

Læner I jer lidt tilbage, da I kommer foran?

- Det ved jeg ikke. Vi kommer jo fra syv sejre i træk, hvor det bare har kørt på skinner. Vi har ikke spillet lige godt i alle kampe, men vi har været gode til at lukke af og få lukket kampene. De udligner på et lykketræf, og det må vi bare acceptere, men derefter synes jeg ikke, at vi gør det særlig godt. 1-1 havde været mere end godkendt på udebane, men vi burde også kunne have vundet kampen, hvis vi havde spillet bare nogenlunde op til niveau. Det gjorde vi bare ikke, mener han.

Ankersen føler ikke, at nederlaget har ramt spillerne i negativ retning henover den forløbne uge.

- Vi har stadigvæk masser af selvtillid. Det ændrer et enkelt nederlag ikke på. I hvert fald ikke hos mig. Og derfor kommer vi heller ikke til at præstere så skidt to kampe i rap. Men vi skal vise en helt anden attitude, siger AGFeren.

AGFs Jakob Ankersen: Vi er et bedre hold end Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce