AGFs Jesper Juelsgård: Nej, vi er ikke i krise

AGFs Jesper Juelsgård - her i aktion i hjemmkampen mod Horsens - bøjer ikke hovedet, selvom den seneste tids resultater og præstationer ingenlunde har været opmuntrende. Arkivfoto: Ole Nielsen.

AGFs Jesper Juelsgård: Nej, vi er ikke i krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag aften møder AGF på hjemmebane Vejle, og efter fem nederlag i træk tørster århusianerne efter en succesoplevelse. Midtstopper Jesper Juelsgård erkender, at der har sneget sig for mange individuelle fejl ind på holdet - også fra hans side - i den seneste tid, men afviser, at det har påvirket stemningen i negativ retning i truppen.

FODBOLD: Det oplagte spørgsmål efter fem nederlag i træk (fire i Superligaen, exit til Næstved i pokaltruneringen, red.): Er AGF i krise?

Jesper Juelsgård, midtstopper, fast mand i startopstillingen hos århusianerne, tygger på ordene.

- Nej, jeg vil ikke bruge ikke ordet krise. Folk må gerne kalde det en krise, men det får du ikke mig til at gøre, svarer han, og uddyber:

- Jeg elsker at spille fodbold, og det gør jeg stadigvæk. Selvfølgelig er det pisseirriterende at tabe kampe, og især, når man taber flere i træk, men jeg har også af den natur, at jeg ved, at der altid kommer en ny kamp, hvor man kan gøre det bedre. Derfor fokuserer jeg udelukkende på de tre resterende kampe i efteråret, og hvordan vi gør det bedst muligt i de enkelte kampe. Så jeg synes ikke, at vi er i krise, for humøret er højt i truppen, der bliver trænet hårdt og der er faktisk mange gode tendenser i spillet i kampene, lyder det fra den 29-årige forsvarsspiller, der sammen med de andre i bagkæden har haft yderst svært ved at holde modstanderne fra fadet i de seneste par måneder.

Siden 0-0-kampen i Esbjerg sidst i september er der minimum gået to mål ind på AGF i hver eneste kamp. 16 mål i syv kampe lyder statistikken på. Hvad er der lige sket på den front set i forhold til først på sæsonen, hvor modstanderne nærmest ikke kunne komme til chancer mod AGF?

- Det er svært at sætte en finger på, hvad det helt præcist er. Hver kamp har sit eget liv, og jeg synes ikke, at jeg overordnet mærker nogen forskel. Jo, vi har lavet nogle individuelle fejl, været direkte uheldige i andre situationer, men jeg render ikke rundt med en følelse af, at der er noget, der er gået galt. Vi står i lange perioder af kampene godt på banen, og kommunikationen er der også imellem os spillere, men vi er blevet straffet hårdt. Jeg har en god følelse, og tror på, at vi nok skal få det her vendt. Jeg ryster ikke i bukserne. Det er der ikke grund til, kommer det fra Juelsgård, der er én af de spillere, der har fået den hårdeste medfart for sine præstationer i pressen og hos klubbens fans.

Har du været tilfreds med dine egne præstationer i den seneste tid?

- Nej, selvfølgelig har jeg ikke det, for vi har lukket for mange mål, og som central forsvarer går jeg efter at holde nullet hver eneste gang, jeg går på banen. Jeg har overordnet været tilfreds med sine præstationer set over hele sæsonen. Der har været flere gode kampe, men jeg har også lavet nogle fejl, som er blevet straffet hårdt. Og det skal jeg lære af. Jeg læser ikke, hvad der bliver skrevet forskellige steder, men hører efter, hvad trænerstaben fortæller mig efter kampene, og det er det, jeg forholder mig til. Det er dem, der sætter mig på holdkortet, og dem, jeg stoler mest på, og derfor vil jeg også kæmpe røven ud af bukserne for at få luget ud i de personlige fejl, der har sneget sig ind, siger han.

Kan du mærke, at der er noget selvtillid, der er røget ud af kollektivet i og med, at I har tabt de her kampe?

- Nej, det kan jeg faktisk ikke. Jeg kan jo se, at vi skaber masser af chancer, og i mange situationer står vi faktisk også rigtigt godt på banen som hold og individuelt. Vi har faktisk en positiv følelse omkring mange af de ting, vi gør i kampen, så nej, selvtilliden er ikke knækket. Det kan måske lyde mærkeligt, men det er sådan, jeg ser det. Men det er klart, at de her udfald og enkelte aktioner, hvor vi ikke har været kyniske og stærke nok, skal vi have ryddet af vejen. Det ved vi jo godt selv.

Superligaen, 18. spillerunde
AGFs cheftræner David Nielsen stiller med følgende formodede startopstilling til mandagens hjemmekamp på Ceres Park mod Vejle:Oscar Whalley - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Adama Guira - Martin Spelmann, Mustafa Amini, Tobias Sana, Jakob Ankersen - Jens Stage

Bænken: Kasper T. Kristensen, Bror Blume, Youssef Toutouh, Mustapha Bundu, Ryan Mmaee, Magnus Kaastrup, Sebastian Hausner

Der er kick off klokken 19.00

Skader: Niklas Backman, André Riel, Nimo Gribenco og Roman Mysak træner alle med igen, men er endnu ikke klar til kamp.

Omklædningsrummet rykker

Mandag aften venter Vejle på Ceres Park, den tredjesidste kamp inden vinterpausen, og en kamp, der skal vindes, hvis den dårlige stime skal stoppes og holdet fortsat skal holde bare nogenlunde snor i top seks-kapløbet.

Og Jesper Juelsgård har iført sig den optimistiske og positive vinterbrille.

- Jeg synes, at vi har et rigtig godt omklædningsrum, og vi får jo ikke noget ud af at male fanden på væggen. Og sådan har det heller ikke været. Jeg vil stå fast på, at præstationerne har været til mere, end de point vi har fået. Det er kan vi så ikke lave om på nu, men vi kan trods alt få gjort noget ved det resterende program inden vinterpausen. Vi skal gøre alt for at slutte godt af. Og det starter med Vejle mandag.

Er det "det gode omklædningsrum", der skal få jer helskindet gennem det her?

- Ja, det betyder alt. Det hjælper ikke noget, hvis man hele tiden banker hinanden i hovedet med, at der bliver gjort det og det og det forkert. Hvorfor blev der ikke scoret på den chance? Og hvorfor dækkede du sådan op, da de fik det mål? Det bringer os ikke videre. Jeg synes, at vi er gode til at snakke om tingene på en konstruktiv måde, og der bliver som sagt også trænet rigtig godt hver eneste dag, kommer det fra AGFeren.

- Så vi holder fanen højt, tror på os selv, og det vi har gang i. Hvis vi ikke gjorde det, ville vi virkelig have et problem, smiler han.

AGF ligger inden opgøret mod Vejle på en 11. plads i Superligaen med 18 point efter de første 17 kampe.

AGFs Jesper Juelsgård: Nej, vi er ikke i krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce