AGFs Toutouh er på rette vej: - Men vigtigt ikke at forcere noget

Youssef Toutouh har forekøbigt fået to indhop for AGF i Superligaen. Her er den tidligere FCK-spiller i aktion mod Randers FC. Foto: Ole Nielsen

AGFs Toutouh er på rette vej: - Men vigtigt ikke at forcere noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGFs Youssef Toutouh arbejder hårdt på at banke den sidste rust af kroppen, og kan efter to indhop fra bænken i Superligaen - og en halv reservekamp tirsdag - begynde at øjne en plads i startopstillingen. Han håber, det bliver inden vinterpausen, men satser ikke på noget.

FODBOLD: Nå, Youssef Toutouh, hvornår er rusten banket så meget af, at klubbens trænerteam - og AGF-fans for den sags skyld - kan begynde at indregne dig i en startopstilling?

Efter indhop i Superligaen mod både FC København og Randers FC - og 45 minutter den anden dag i en reserveholdskamp mod Viborg - går det da i hvert fald i den rigtige retning, skulle man mene, men hvad siger den 26-årige københavner, der spillede sin seneste superligakamp fra start præcis et år siden, selv til det hele?

Efter at have været klubløs siden juni måned, trak AGF den tidligere FCK-profil ind i varmen i begyndelsen af oktober. Ude af form.

- Det går godt. Der mangler masser af små ting, men så længe det går fremad hver dag, og den værste genoptræning i øvrigt er overstået, ser jeg positivt på det. Det hårdeste ved at komme i gang igen har været de her tunge ben. Der går hurtigt syre i stængerne, når man ikke er vant til at træne, og så kan man ingenting. Sådan har det været i den første tid, men det er væk nu, det er kun pulsen, vi arbejder med nu, så det er dejligt, lyder det fra ham efter onsdagens træningspas på Fredensvang, hvor Toutouh sammen med holdkammeraterne Tobias Sana og Mustapha Bundu blev herset ekstra igennem af assistenttræner Ruben Selles efter de andre var gået i omklædningsrummet.

- Det er hårdt, men godt, smiler Toutouh og puster ud.

Sådan har kroppen også reageret de to gange, han er blevet sendt i ilden i Superligaen. Det har revet i lungerne.

- Pulsen har været helt oppe at ringe. Sådan er det, når man kommer ind fra bænken og tempoet er højt. Det har været skønt at være på banen igen, for det er godt nok lang tiden, og det har givet blod på tanden.

Selvom det kløer i benene efter at komme mere på græs, når der spilles om point, er nøgleordet tålmodighed.

- Det har været vigtigt ikke at ikke presse kroppen mere end nødvendigt. Det har jeg haft lyst til, for jeg vil bare spille, men risikoen for at løbe ind i skader er alt for stor. Men jeg er ovre den periode, og nu går det kun fremad, siger han.

Boldfølingen vil altid være der

Fire kampe mangler AGF inden vinterpausen. Den første på mandag på hjemmebane mod Horsens. Satser han på at nå en startplads i dette efterår?

- Jeg satser ikke på noget. Jeg håber. Jeg føler mig godt tilpas og er glad igen. Jeg håber på, at jeg kan få nogle flere indhop i de sidste kampe inden vinterpausen.

Så en plads i startopstillingen er først realistisk til foråret?

- Det er ikke op til mig. Jeg ved, hvor professionelt sundhedsstaben her i klubben arbejder, og hvor meget de går op i at passe på deres spillere. Så hvis de føler, at jeg er klar til det i forhold til, hvordan jeg træner og kroppen reagerer, er det fint for mig. Jeg føler mig i hvert fald klar, jeg tripper for at spille, men det er staben, der ved mest, og det respekterer jeg. Hvis de siger ja, er jeg klar. Hvis ikke, må jeg bare arbejde endnu hårdere til træning, kommer det fra midtbanespilleren.

Mens benene har været tunge og åndedrættet besværet, har der ifølge Toutouh ikke været problemer med boldomgangen, 'touch'et".

Han griner højlydt, selvsikkert.

- Mit touch? Det har været der hele tiden. Det er noget, jeg aldrig mister. Det er selvfølgelig ikke helt det samme, som når jeg er i topform, men det er der, førsteberøringerne, driblingerne, det hele. Det er medfødt, mand. Det eneste jeg måske virkelig mangler er at smide et par kilo og ryge lidt ned i fedtprocent. Men så er den der også, siger Youssef Toutouh.

AGFs Toutouh er på rette vej: - Men vigtigt ikke at forcere noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce