AGFs nye førsteangriber: Føler ikke et større pres end før

Kasper Junker har haft en solid opstart uden skader, og han håber, at det er det perfekte afsæt til masser af spilletid i Superligaen i denne sæson. Arkivfoto: Ole Nielsen

AGFs nye førsteangriber: Føler ikke et større pres end før

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

24-årige Kasper Junker står for første gang i sin superliga-karriere forrest i køen til spilletid som spidsangriber. Det betyder dog ikke, at han kommer til at jagte personlig succes i AGF-trøjen, for han ved af bitter erfaring, at det æder ham op indefra, hvis han udelukkende har fokus på at lave mål.

FODBOLD: Det er vel første gang, at du prøver at være ham nummer ét i en superligatrup, førsteangriber?

Kasper Junker læner sig tilbage op ad de gule musten, der holder sammen på klubhuset på Terp Skovvej, skal lige smage på ordene, journalistens påstand, og den 24-årige angriber fra Vinding køber den ikke helt:

- Det ved jeg ikke. Da jeg i sin tid kom til klubben (sommeren 2016, red.) var Morten "Duncan" Rasmussen jo skadet, så der var der kun mig, og der følte jeg mig også lidt som nummer ét dengang. Men ja, han kom jo tilbage, var ham, der blev satset på, så det er da en ny situation, det er det da, smiler Junker, der også i sin tid i Randers FC befandt sig tilbage i køen i angriber-hierarkiet.

Men nu er han førsteangriber. Morten "Duncan" Rasmussen er væk, skiftede før foråret til polsk fodbold, ind kom Martin Pusic, men han er også ude af ligningen, er røget til AC Horsens.

Så nu er der Kasper Junker og André Riel tilbage som de eneste rendyrkede angribere i AGF-truppen, og Mustapha Bundu kan jo også bruges helt fremme, skulle det være nødvendigt. Men pilen som ene mand i front peger på Kasper Junker, der da også startede på banen i sæsonpremieren mod FC Midtjylland.

Mærker han et øget pres på sine skuldre?

- Næh. Det ændrer ikke noget for mig. Jeg føler ikke noget ekstra tungt pres. Jeg er egentlig bare glad for at spille, og glad for, at de tror på mig her i AGF.

Er der ikke mindre pres på, når man kommer lidt fra baghjul, og mere er ham, der kommer i spil, når de andre ikke kan spille eller ikke leverer?

- Nej, det har jeg prøvet mange gange, og der er der lige så meget pres på, som der er nu. Der er altid pres på i AGF, når man spiller. Og presset er der også, hvis du bliver skiftet ind og ikke har så meget tid til at finde på et eller andet. For mig er det ikke anderledes. Jeg har stået i begge situationer, og det pres, jeg lægger på mig selv er stort lige meget hvad. Det er selvfølgelig altid dejligt, når der er udsigt til mere permanent spilletid, som det måske er tilfældet lige nu, Men det ændrer ikke på, at jeg skal gøre mig fortjent til at spille, lyder det fra AGF-angriberen, der tilbage i maj måned fik forlænget sin kontrakt med AGF frem til sommeren 2021.

- Hvis jeg kan holde mig skadesfri, så ved jeg, hvad jeg kan, og det gør klubben også. Og så er det op til mig at holde mig skarp, så jeg kan vise mit rigtige jeg.

Jeg ved, at det kan æde én op indefra, hvis man hele tiden går og tænker på, at man skal score, før man kan præstere og gøre noget godt for holdet. Det har ikke hjulpet mig tidligere, og det hjælper mig heller ikke nu at tænke på den måde. Det handler om at præstere i holdets tjeneste, og kommer målene så, er det bare en ekstra bonus.

Har haft forkert fokus

Kasper Junker nettede fire gange i sidste sæson. En total, han ikke selv var tilfreds med, for chancer var der nok af i løbet af sæsonen, men effektiviteten manglede generelt.

Men hvor han tidligere har haft tilbøjelighed til at dunke sig selv i hovedet, når skader og manglende præcision foran kassen har drillet, er fokus nu et andet.

- Mit klare mål er at opnå noget med det her AGF-hold, og det vil i første omgang sige, at vi skal have opfyldt vores målsætning i den her sæson. Betyder det så, at jeg skal kæmpe røven ud af bukserne, mens andre scorer målene, er det helt fint for mig. Det handler om sejre, om point. Det er det, jeg har fokus på, og så må den personlige succes komme lidt i anden række. Det lyder lidt kliché-agtigt, og folk vil måske nok sige "ja, ja, den er god med dig", men det er sgu egentlig sådan, jeg har det, kommer det fra Kasper Junker.

- Jeg vil rigtig gerne score noget mere, for det er det, jeg bliver målt på som angriber. Men jeg har heldigvis også en trænerstab og nogle holdkammerater, der måler mig på alle mulige andre ting ude på banen. Men der skal også mål til, og det er jeg heller ikke i tvivl om, at det nok skal komme, når jeg spiller på mere fast basis.

Men det skal vel altid være et overordnet mål for en angriber at score?

- Jeg ved, at det kan æde én op indefra, hvis man hele tiden går og tænker på, at man skal score, før man kan præstere og gøre noget godt for holdet. Det har ikke hjulpet mig tidligere, og det hjælper mig heller ikke nu at tænke på den måde. Det handler om at præstere i holdets tjeneste, og kommer målene så, er det bare en ekstra bonus.

Så du har ikke sat dig noget personligt mål i forhold til, at du vil lave x antal mål i denne sæson?

- Jeg har da sat mig nogle mål for sæsonen, men dem holder jeg for mig selv. Som ambitiøs sportsmand skal man have nogle mål at stræbe efter, men jeg skal først og fremmest kunne se mig selv i øjnene, se mine holdkammerater i øjnene efter kampene, og kan jeg det, samtidig med, at der er kommet nogle point ind på kontoen, vil det give den rigtige følelse, siger Kasper Junker, der føler, at holdet fik en rigtig fin start på sæsonen med uafgjort mod FC Midtjylland.

- Vi var jo også tæt på at hive endnu mere med hjem. Jeg har et par chancer, Bror Blume rammer overliggeren, og det var ikke sådan, at vi bare var smadret helt tilbage på banen i kampen. Vi gjorde det sgu meget godt, synes jeg. Presspillet sad fint, og vi turde først og fremmest spille bolden rundt. Det var fint, lyder det fra AGFeren.

- Men nu skal vi heller ikke lade os forblænde af det, for der er en ny kamp på søndag, der er mindst lige så vigtig, og får vi ikke point ud af den, kan vi jo ikke bruge resultatet mod FC Midtjylland til så frygtelig meget. Vi kan ikke rende rundt i den her uge og juble over et point i Herning. Vi ville da hellere have vundet, ligesom vi går benhårdt efter sejren mod FC Nordsjælland, smiler han, sætter sig på hug for at skrive en autograf til en ivrig knægt, der godt ved, hvem Kasper Junker er: AGFs førsteangriber.

AGFs nye førsteangriber: Føler ikke et større pres end før

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce