Adama Guira: Vi skal levere tæt på 100 procent, hvis vi skal slå Brøndby

Fuldt fokus. Adama Guira har haft øjnene på bolden - og modstanderne - i denne sæson, og det har gjort burkineren til et vigtigt omdrejningspunkt på den defensive AGF-midtbane. Arkivfoto: Ole Nielsen

Adama Guira: Vi skal levere tæt på 100 procent, hvis vi skal slå Brøndby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den burkinske landsholdsspiller har været fast inventar i startopstillingen for AGF i denne superliga-sæson, og det forklarer han selv med, at formen er lige, hvor den skal være. På søndag skal han atter i arbejdstøjet, når løbevillige Brøndby kigger forbi Ceres Park, og Adama Guira er opsat på at få revancheret sidste weekends nederlag til Horsens.

FODBOLD: Hvordan reparerer man bedst på et nederlag, der svier?

Man vinder den næste kamp.

Sådan er fodbold i al sin udbasunerede kompleksitet jo så dejligt simpelt. Og ligesom AGFs støvsuger på midtbanen, Adama Guira, indenfor kridtstregerne hælder til at gøre det simple, så sætter han udenfor banen heller ikke dej over til flere brød, end han kan bage.

Nu handler det om tre point mod Brøndby på søndag. Ikke så meget andet.

- Vi har været meget skuffede over nederlaget til Horsens. Efter otte kampe uden nederlag var det hårdt at tabe på den måde, vi gjorde, men vi er opsatte på at komme tilbage på rette spor, så søndagens opgør mod Brøndby bliver en meget, meget vigtig kamp for os. Det er det så også for dem, for de kommer også fra et nederlag (til Sønderjyske, red.). De har lige så meget brug for sejren som os, så det bliver en rigtig spændende og intens kamp. Vi vil gøre alt, hvad vi kan i løbet af ugen for at være helt klar til søndag, lyder det fra landsholdsspilleren fra Burkina Faso efter onsdagens træningspas.

Og med de blå-gules aggressive, løbebaserede spillestil in mente venter der en 90 yderst hårde minutter for Adama Guira på positionen som sekser, balancespiller mellem forsvar og midtbane.

Han pruster helt ved tanken.

- Ja, det ved jeg, men det bliver forhåbentlig også en hård omgang for dem, griner Guira.

- Det bliver ikke nemt for os. Og det bliver ikke nemt for dem. Det er en ny fodboldkamp, det bliver en tæt kamp, og det hold, der er mest på fra start kommer til at vinde, tror jeg. Så vi skal være klar fra første minut. Vi skal være tæt på 100 procent. Det var vi ikke i tilstrækkelig grad i Horsens. Det skal vi være mod Brøndby.

Plads til forbedring

Den 30-årige AGFer har spillet samtlige ni superligakampe fra start i denne sæson, og føler endelig, at han har fundet fodfæste, sin rolle på holdet. 'Et træ uden rødder står ikke fast', lyder et ordsprog fra hjemlandet, og rødderne har endelig sat sig i den århusianske muld.

- Jeg har haft en rigtig god opstart til sæsonen, hvor jeg trænede hårdt, og det har gjort, at jeg føler mig rigtig godt tilpas. Jeg føler, at jeg rent fysisk er på 100 procent, og derfra handler det bare om at gøre sit bedste hver eneste dag og forsøge at hjælpe holdet. Jeg vil gerne blive endnu bedre.

Så der er plads til forbedringer?

- Ja, det er der altid. Der er stadig mange af de små ting, jeg kan forbedre. Jeg går på træningsbanen hver eneste dag for at blive endnu skarpere på de opgaver, som trænerteamet stiller mig, siger Adama Guira.

Han er manden, der i ren træningsiver smadrede et løbebånd på Comwell Hotel i Aarhus, da han i sommeren 2017 kom til klubben og endnu ventede på sin arbejdstilladelse. Men han er også en spiller, der i sin korte tid i AGF har været ramt af flere skader, også i denne sæson, hvor han har spillet trods smerter flere steder i bentøjet. Det er væk nu, og en nødvendighed for at præstere på højt niveau på en så fysisk krævende position som den aktuelt tildelte.

- Det er vigtigt at være helt på toppen fysisk, hvis jeg skal kunne begå mig på sekser-positionen. Det er jeg lige nu, og det kan jeg mærke i duellerne og i mine løb. Det giver selvtillid, men også plads til at arbejde mere med det spillemæssige. Jeg har efterhånden vænnet mig til at spille den her position, jeg ved, hvad jeg skal gøre, og hvad trænerne forventer af mig. Og herfra kan det næsten kun blive bedre, kommer det fra AGFs nummer 17.

- Det en en helt anden rolle, end da jeg spillede i Sønderjyske, hvor jeg lå som en otter i en spillestil, hvor vi spillede meget mand mod mand. Her i AGF er det anderledes, men jeg kan i bund og grund spille begge positioner. Det er ikke det afgørende. Jeg vil bare være på banen.

Men det har taget tid for dig at vænne dig til at spille positionen?

- Jeg synes egentlig ikke, at det har taget mig så lang tid. I denne sæson er det gået ret godt, synes jeg, og vi havde ikke tabt inden Horsens-kampen. Sidste sæson var noget turbulent, og jeg var også ramt af skader. Nu har vi fundet en måde at spille på, som passer os godt som hold, og det gør også, at alle er meget motiverede for at levere en rigtig god sæson. Vi spiller med stor tro på det, og det gør jeg også personligt, lyder det fra en smilende Guira, der på søndag må undvære Mustafa Amini foran sig på midtbanen.

Australieren har fået to dages karantæne for sit røde kort mod Horsens.

Adama Guira: Vi skal levere tæt på 100 procent, hvis vi skal slå Brøndby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce