Angriber før AGF-debut: Selvfølgelig er der pres på

Patrick Mortensen havde brug for at komme ud af sin comfortzone i det norske. Det bragte ham til AGF, hvor forventningspresset er stort fra begyndelsen. Foto: Ole Nielsen

Angriber før AGF-debut: Selvfølgelig er der pres på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Patrick Mortensen er godt klar over, at der hviler et tungt forventningspres på ham i foråret. Sådan er det at være ny angriber i AGF. Det stresser ham nu ikke.

FODBOLD: Han kan godt mærke presset, men ikke sådan, at det indtil videre ligefrem har givet blå mærker på kroppen.

Det kan komme. Det ved han. Patrick Mortensen er hentet til AGF for at levere de scoringer, der har manglet. Den klassiske boksspiller, målnæsen, fansene har sukket så højt efter gennem hele 2018. Og i og med, at holdet fra første kamp i foråret - fredagens opgør på Ceres Park mod Esbjerg - er under hårdt pres, hvis drømmen og målsætningen om en plads i top seks skal holdes i live, er der allerede masser af spotlight på den 29-årige angriber.

Forventningerne er enorme, selvom Mortensen blot har været i klubben i en måned. Hvordan har han det med det?

- Helt fint. Havde du spurgt mig for to år siden, ville jeg nok være mere nervøs over at være kommet til AGF, og føle det her pres på mine skuldre på en helt anden måde. Men med alt det jeg har oplevet i de seneste sæsoner i Norge, er det helt ærligt ikke noget, jeg tænker så meget på, siger Patrick Mortensen, der efter nogle succesrige år i Sarpsborg, masser af mål - også ude på den europæiske scene - føler sig godt rustet til at hjælpe AGF i den rigtige retning. - Jeg ser det bare som et privilegium, at jeg er kommet til et sted, hvor der er så meget pres på, så meget interesse. Og grunden til, at jeg er hentet til, er jo også, at jeg har leveret noget tidligere. Det gør mig rolig og afklaret, lyder det fra angriberen, der erkender vigtigheden af et positivt resultat mod vestjyderne fredag aften.

Med fire point op til top seks, seks kampe tilbage af grundspillet, er det lige på og hårdt. - Selvfølgelig er der pres på fra første kamp, for vi skal helst vinde, men det er jo bare fedt, at det er sådan. Det er stort at få lov til at prøve at stå i sådan en situation. Også det der med, at det er Aarhus, landets næststørste by. Der er ikke andre klubber her i Superligaen. Det er kun AGF, så det er er bare fuldt skrald frem, smiler han.

Vil være ham, der knækker koden

Patrick Mortensen scorede i alt 47 gange i 121 kampe i tiden i Sarpsborg, var med til at vinde bronze, spille to pokalfinaler og kvalificere den lille sydnorske klub til gruppespillet i Europa League.

Det har givet hår på brystet, en ballast, han håber, han kan drage nytte af i den hvide AGF-trøje.

- Folk snakker meget om, at det er en kaos-klub, eller i hvert fald, at det har været det, og at det er et farligt sted at være. Og der er mange, der har spurgt, hvor mange angribere det lige er, der har haft succes i de sidste ti år i AGF. Og nej, det er ikke særlig mange, men det er lige præcis det, der har trigget mig helt vildt. For kan du blive ham, der bryder det, er der nok ikke noget federe sted at være i Danmark, siger Patrick Mortensen. - Som David Nielsen har udtrykt det, så vil han sgu hellere blive nummer tre med AGF, end nummer et med FC København. Og det fortæller rigtig meget om, hvad AGF er for en klub. Udfordringen er enorm, og det tænder mig.

I Sarpsborg var det mere fremgangens begejstring end et egentligt forventningspres, der prægede hverdagen. - Det er klart et trin op at være her. Jeg tror, at man udvikler sig rigtig meget af at komme ud af sin komfortzone. Den var jeg i deroppe, og det var det, der gjorde, at jeg havde lyst til at prøve noget nyt og skubbe mig selv ud over grænsen. Det nemmeste havde jo været at blive i Sarpsborg og skrive under på en virkelig, virkelig god kontrakt, men til sidst var det ikke det, der drev mig. Jeg ville have haft svært ved at finde den indre motivation. Jeg havde brug for at komme ud over kanten og se, hvor langt jeg kan bringe det, siger AGF-angriberen.

Mortensen ved af erfaring, at ting tager tid, det er hans egen karriere et vidensbyrd om, at målene ikke nødvendigvis kommer væltende fra første fløjt, og derfor føler han en vis tryghed i at have skrevet under på en fire-årig kontrakt med AGF.

- Det er klart, at hvis jeg går rundt hver eneste dag, og kun tænker på, at nu skal jeg bare score, bliver det ikke godt. Jeg har en stor tro på mig selv, men ved også, at tingene ikke bare kommer af sig selv, så der er ingen, der siger, at jeg scorer i de første kampe. Men jeg tror på, at det nok skal ske før eller siden, men det vil da være dejligt, hvis det allerede sker mod Esbjerg, kommer det fra Patrick Mortensen.

Angriber før AGF-debut: Selvfølgelig er der pres på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce