David Nielsen: Der var hul igennem til spillerne

David Nielsen var i flere omgange helt oppe at køre under kampen mod Lyngby. Den energi forplantede sig også til publikum, som virkelig var AGFs tolvte mand mandag aften. Foto: Axel Schütt

David Nielsen: Der var hul igennem til spillerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var vigtigt for AGFs nye cheftræner, at spillerne kunne se hvilken vej, David Nielsen vil have dem til at gå ad. Det mener han, at man så i første halvleg i nederlaget mod Lyngby.

FODBOLD: På bundlinjen står der, at David Nielsen tabte sin første kamp i spidsen for AGF. Men trods nederlaget hæfter cheftræneren dagen derpå sig ved, at holdet viste det udtryk, som han har forsøgt at mejsle ind i hovederne på dem op til Lyngby-kampen.

Ifølge cheftræneren var der mange sekvenser, som han var tilfreds med i første halvleg.

- De sekvenser, hvor vi med ro og præcision i pasninger, får spillet ud af deres pres, var jeg glade for. Vi får domineret bolden og får sat angreb på angreb op. Det var stærkt af spillerne. Det handler om at presse, hvor bolden er. Den varierende preshøjde var jeg glad for. At vi kan gå højt, og at vi kan stå lavt og kan åbne op for vores omstillinger med de folk, vi havde på banen i går. Den balance var jeg tilfreds med. Vi holder dem nede på få chancer og slipper kun Mayron George til en chance i starten, men han får aldrig kontrol over det, siger David Nielsen og tilføjer:

- Vi kan ikke bruge det til meget, når vi bliver ti mod elleve, men der spiller vi os også til chancer. Så fodboldfagligt var jeg glad, for det jeg så. Der var de ting, vi gerne ville. Vi leverer en helstøbt første halvleg, som jeg var glad for. Det giver håb og tro, og det giver spillerne en ro til, at de kan se vejen, som jeg har vist dem i løbet af ugen. Hvis de kan se den, så kan de levere den. Der skal være hul igennem til spillerne. Det var vigtigt for mig at se.

Taktiske ændringer

Da AGF først blev gjort opmærksom på udvisningen af Dino Mikanovic kort før afslutningen af pausen, nåede man ikke at få skiftet ind, og derfor var David Nielsen nødt til at omrokere med de spillere, han havde på banen. Ligesom han forklarer om fravalget af holdets anfører og topscorer, Morten 'Duncan' Rasmussen.

- Vi gik over til at spille 4-4-1, men lod Tobias Sana glide op for at angribe. Vi havde troen på at skabe chancer. Men vi kunne godt se, at vi gav for meget i højre side, så vi satte Jens Stage ind. Vi ville gerne beholde Tobias Sana på banen for at holde i bolden, og vi vidste, at vi ville bringe Duncan på et tidspunkt, og så vil vi kunne spille os højt i banen for at bruge Duncans styrker, siger David Nielsen og tilføjer om valget af Junker frem for Rasmussen.

- I kampen ville vi gerne give en dybdeløber på top, fordi det er Lyngby bange for. De åbner meget, når de ikke har bolden. Men vi skal også kunne spille andre formationer. Der vil være små justeringer fra kamp til kamp. Jeg har en idé om, hvor vi kan ramme hvert hold. Det, har jeg en tro på, er vejen at gå. Vi vil bruge Duncan. Han var skuffet og indebrændt, men han spiller en super kamp. Han må gerne være sur på mig, når jeg sætter ham af. Men hvis han havde været opgivende, så havde vi skulle adressere det. Men sådan som han spillede i går, siger meget om ham som person i AGF.

I forhold til udvisningen af Dino Mikanovic er David Nielsen ikke meget for at fortælle, hvordan man tackler episoden i AGF. Det er anden gang i denne efterårssæson, at Mikanovic bliver vist ud. Første gang var i udekampen mod Silkeborg, hvor backen også blot spillede 26 minutter.

- Det er en balance. Jeg vil ikke kommentere på episoden, men jeg kan sige, at jeg kræver, at vi optræder som et hold, og det indebærer, at vi ikke skal give dommeren muligheden for at vise spillerne ud. Så vi skal have en samtale med Dino Mikanovic, siger David Nielsen.

Kroatiske Mikanovic ønskede heller ikke tirsdag at tale med pressen om sitationen mandag aften.

Brugte energien i stadion

David Nielsen brugte efter kampen en del energi på at tale om den stemning, han oplevede i sin første optræden på Ceres Park som AGF-træner. En energi og stemning, som AGF under ham også vil bruge i fremtiden.

- Jeg følte, at der kom et samspil mellem stadion og spillerne på banen. Det er vigtigt for mig. Vi bruger energien i stadion til at stresse vores modstander. Sådan har jeg selv haft det, når jeg mødte AGF. Det var ret ubehageligt sted at spille på grund af spillerne og atmosfæren. Vores spillestil tager udgangspunkt i vores klub. Vi skal vælge en stil, som passer til klubben, siger David Nielsen.

David Nielsen: Der var hul igennem til spillerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce