David Nielsen roser mentaliteten i skadesplaget trup

Jens Stage (i midten) scorede til 1-0 i AGFs 3-2-sejr i Odense. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

David Nielsen roser mentaliteten i skadesplaget trup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGF måtte klare sig uden en række skadede profiler mod OB, og de bliver næppe klar til kampene mod Sønderjyske. Men næste mand er klar til at træde til, fastslår cheftræner David Nielsen.

FODBOLD: De fleste udtryk klinger en smule bedre på amerikansk.

For eksempel når de i sport snakker om 'next man up'. Løst oversat: Hvis den ene af én eller anden grund ikke kan levere, så gør den næste.

Og det er sådan, AGF klarer sig i disse dage. Next man up.

Søndag måtte cheftræner David Nielsen se bort fra tre skadede profiler (Sana, Junker og Amini) samt en karantæneramt Mikanovic. Og som om, det ikke var nok, måtte Daniel A. Pedersen trække sig med skade under opvarmningen mod OB.

Men det var stadig 11 mod 11. Og de AGFere, der var på banen, vandt 3-2 over fynboerne for anden uge i træk.

- Vi ender ikke i den situation, vi er i i dag, hvis ikke alle mand havde steppet up. Og det fortæller noget om mentaliteten. Og det er jeg glad for, sagde David Nielsen i presserummet under Ewii Park i Odense.

- Vi arbejder med hele truppen og alle var klar, det var dejligt at se. Vi fik skader i ugen og lige op til kampen - og alligevel gik vi ud og leverede sådan en kamp. Det var fantastisk. Det fortæller mig noget om den kultur, der er på holdet. Vi har spillet et fantastisk forår og derfor var det vigtigt at afslutte det.

I har seks dage til næste kamp. Hvor mange af de skadede spillere når at blive klar?

- Ikke nogen af dem. Jeg har ikke overblik over Daniel A. Pedersen endnu, han blev skadet under opvarmningen. Men hvis ikke de er klar, så er de ikke klar. Og som vi så i dag, så er der andre, der spiller i stedet, sagde David Nielsen.

Og ifølge Jens Stage, der scorede det første mål søndag, fylder det ikke noget for spillerne, hvem der er klar og hvem der ikke er.

- Jeg tænker ikke over det. Adama Guira tænkte selvfølgelig over det, da han blev valgt en halv time inden kampstart. Men han kom ind og knoklede. Og det beviser, at selvom nogen måske tror, at vi er på vej på sommerferie, så er der ingen, der er på vej sydpå endnu, sagde Jens Stage.

Sønderjyske venter

Han og resten af AGF-truppen skal dog en smule sydover.

I næste runde af Europa-slutspillet - en slags semifinale - venter Sønderjyske nemlig. Og det bliver sandsynligvis en hel anden kamp end dem mod OB, hvor fynboerne havde bolden klart mest.

- Uden at kunne det taktiske oplæg endnu, så kan jeg forestille mig, at vi nok kommer til at have bolden noget mere end mod OB, hvor vi sandt at sige næsten ikke rørte den i de to kampe. Men mod Sønderjyske bliver det anderledes, og det har vi seks dage til at arbejde på. Fordi det skal være lidt bedre. Men kan vi tage engagementet og paratheden med, så ser det godt ud.

- Sønderjyske er et megasvært hold at spille imod, synes jeg. De er svære at blive kloge på. De har en masse rutinerede spillere og spiller - hvis man må sige det - lidt irriterende fodbold for modstanderen. Men vi skal have Ceres Park til at koge som stadion i Odense gjorde i dag, sagde Jens Stage.

AGF havde taget godt 1.500 tilskuere med til Odense, hvilket imponerede cheftræneren, der glæder sig over, at et flot forår bliver udvidet med endnu to kampe.

- Det var endnu engang en magtdemonstration på udebane fra vores fans. De hjælper spillerne når de er trætte og giver energi til os i omstillingerne. Det er fantastisk.

- Og sportsligt gør det bare foråret ekstra godt, at vi er gået videre. Vi har haft et fantastisk forår uanset hvad. Men det er klart, at når man ender i de kampe her, så handler det om at vise, at vi ikke har lyst til at gå på ferie. Og det viser vi på den måde, vi arbejder på, sagde David Nielsen.

Første kamp mod Sønderjyske spilles på lørdag i Aarhus. Returen tirsdag.

David Nielsen roser mentaliteten i skadesplaget trup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce