Efter hård kritik: Nu svarer AGF

Jacob Nielsen, direktør i AGF. Arkivfoto: Ole Nielsen

Efter hård kritik: Nu svarer AGF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGF A/S har ønsket at svare på skrift på den kritik af Atletion, Århus Stiftstidende bragte 28. maj. Her bringer vi deres svar.

IDRÆTSPOLITIK: Avisen har bragt to artikler med kritik af AGF A/S' drift af Atletion.

AGFs svar til artiklen: 'AGF får massiv kritik for drift af Ceres Park og Arena':

I artiklen klager Mads Winther fra Aarhus United over forholdene. Til orientering er det - når alt gøres op - en underskudsforretning for Ceres Park & Arena at afvikle Aarhus Uniteds kampe i Hal 1 (Stadionhallen), men vi har valgt at tage Aarhus United ind på favorable foreningspriser - og ikke på kommercielle vilkår selv om Aarhus United er et kommercielt selskab - fordi vi gerne vil huse eliteidrætten. Ligesom vi også har afviklet kampe for Brabrand, VSK Aarhus og Aarhus Fremad i Ceres Park på yderst favorable vilkår.

Vi har i øvrigt opfordret Aarhus United til at afvikle deres kampe i Ceres Arena, byens opvisningshal, med de fordele, det giver i forhold til boder, VIP-lokaler og tekniske faciliteter. Det ønsker klubben dog ikke - selv om det kunne give plads til flere breddetimer i Hal 1, men det ønsker Aarhus United altså ikke.

Spørgsmål: - Det føles som om, det er AGF mod alle andre i området og, at AGF opretholder et unødvendigt regelsæt som begrænser brugerne i stor stil og ikke fremelsker en videre udvikling i området og i faciliteterne. Hvorfor ikke?

SVAR: Vi går gerne ind i en dialog om videreudvikling i området. Det er også derfor vi er med i arbejdet med Aarhus Folkepark, og vi bakker op om idéen med at skabe en sportscampus i området - herunder opførelsen af et nyt fodboldstadion, så afviklingen fodboldkampene ikke i samme grad som nu kolliderer med - og fører til aflysninger - af de aktiviteter, der foregår på løbebanen og i de tilstødende haller. Det vil alle være bedst tjent med, og det vil løse mange af de problemstillinger, som vi har nu.

Når det er sagt, så er det dog som forpagter nødvendigt at opretholde et vist regelsæt. Det er eksempelvis ikke muligt - som nogle af klubberne har ønsket - at tilbyde drikkevarer, der konkurrerer med Royal Unibrew.

Det er heller ikke muligt selv at stille med frivillige til at stå i boderne for at spare denne udgift, fordi i Aarhus er der en aftale med 3F om, at vores bodpersonale lønnes på overenskomstmæssige vilkår.

Det skal også med, at vi har givet Århus Håndbold og Aarhus United mulighed for at selv at få sponsorer til at komme med deres VIP-mad. Den skal altså ikke købes hos Martin IB, som forpagter køkkenet i Ceres Park & Arena. Dette har Århus Stiftstidende selv beskrevet tidligere og det betyder i øvrigt, at de to klubber ikke længere betaler for dette.

Spørgsmål: - Det opleves, at der har været fokus på at skabe en erhvervspark frem for en idrætspark. Hvorfor det?

SVAR: Vi har ikke et udpræget ønske om at skabe en erhvervspark, og vi vil da meget gerne huse organisationer, forbund eller kommercielle virksomheder, der på den ene eller anden måde er en del af sportens verden, for vi synes, det passer godt ind i den profil, hele komplekset har. Modsat udelukker vi ingen, og når vi har et ledigt lejemål, bliver det udbudt på markedsvilkår og alle kan frit byde ind. Dette i overensstemmelse med kommunens ønsker.

Til orientering er knap 60 procent af vores kontorlokaler udlejet til idrætsrelaterede virksomheder, organisationer eller forbund.

Spørgsmål: - Det opleves ikke, at forpagter søger at skabe sammenspil mellem foreninger i området, og forpagter understøtter ikke i tilstrækkelig grad idéen om et sportscampus (fx er Café Break, hvor folk ellers samles på tværs af sportsgrene og skabet et socialt niveau, lukket. Hvorfor ikke?

SVAR: Umiddelbart anser vi ikke de brugergruppemøder, der efterlyses i rapporten, for at være den rette model, og vi kan også konstatere, at den nuværende ledelse i AGF A/S ikke på noget tidspunkt har modtaget anmodninger om brugergruppemøder. De forskellige brugere har vidt forskellige behov, og derfor giver det ikke den store mening at samles på kryds og tværs. I stedet foreslår vi en tættere 1-1-dialog - den har vi allerede med mange af interessenterne, og vi er altid parate til at lytte og mødes, hvis en bruger ønsker dialog med os.

Med hensyn til Ceres Café så er det korrekt, at den ikke længere holder åbent i eftermiddags- og aftentimerne, og det skyldes ganske enkelt, at der ikke blev solgt noget, da det holdt åbent. Det er således en forkert antagelse, at idrætsudøvere tidligere samledes her før og efter træning, og opbakningen fra de interessenter, der nu efterlyser et samlingssted, var således yderst begrænset.

Artiklen: Aflysninger i hobetal ...

Spørgsmål: - Det opleves, at mængden af aflysninger er af en størrelse, der går ud over sporten. Hvordan oplever i det?

SVAR: Vi anerkender de udfordringer, der kan være med at tilgodese de forskellige behov, som de mange interesserenter har - og især at balancere et højt - og stigende -aktivitetsniveau med de interesser, der gør sig gældende hos bredde- og eliteidrætten. Som det også står skrevet i den nuværende forpagtningsaftale, er Ceres Park & Arena et elitesports- og eventcenter - og i løbet af året danner vi derfor også rammen om koncerter, messer og store sportsbegivenheder. Det fører til aflysninger - eksempelvis betyder afholdelsen af hold-VM i Badminton (Thomas Cup og Uber Cup) i maj 2020, at 377 træningstimer vil blive aflyst for faste brugere. Det er den pris, det koster, hvis Aarhus skal have disse arrangementer til byen, og vi forsøger så vidt muligt at være behjælpelig med at anvise andre haltider til de brugere, der bliver berørt.

Spørgsmål: - AGF' s kampe og andre events (herunder messer) prioriteres frem for klubbers aktiviteter. Hvorfor det?

SVAR: Alle AGF's kampe er tv-kampe, og kampene kan på grund af tv og turneringsstrukturen indimellem blive lagt fast med relativt kort varsel. De potentielle kampdatoer i en runder spreder sig over fire ugedage, og det vil i sagens natur gå ud over andre aktiviteter, at der er denne usikkerhed omkring spilletidspunkterne. Så snart vi kender de præcise kampdatoer, forsøger vi at løse de udfordringer, det giver, men vi anerkender, at det går ud over andre brugere, når vi eksempelvis først under en uge før vores Europa Playoff-kamp mod Randers kender det præcise spilletidspunkt.

Til orientering betyder en AGF-kamp typisk aflysning af 9 træningstimer, hvis der er tale om en søndagskamp, og 25 træningstimer, hvis der er tale om en mandagskamp. For at sætte disse tal i relief er herunder til sammenligning de aflyste træningstimer i forbindelse med følgende udvalgte events:

  • DM i badminton: 46 aflyste timer
  • Aarhus-mesterskaberne i Skills: 75 aflyste timer
  • Skole-OL: 109,5 aflyste timer
  • Aarhus Kommune / Sundhed og omsorg: 95 aflyste timer
  • Hold-VM i badminton maj 2020: 377,5 aflyste timer
  • En hverdagskamp for Aarhus United: 8-12 timer
  • AGF kamp 9 timer (søndag) 25 (mandag)

Spørgsmål: - Det opleves, at elite- og breddeidrætten underprioriteres både i forhold til ikke sportslige events samt i forbindelse med afvikling af AGFs fodboldkampe. Der er mange aflysninger, samt anses flere af disse af Eliteidræt Aarhus som værende i uoverensstemmelse med forpagtningsaftalen (fx blå mandag). Dertil kommer, at aflysningerne ofte er med kort frist. Kan I genkende det?

SVAR: Det er korrekt, at afvikling af elitesportskampe - ikke kun AGF's fodboldkampe - fører til aflysninger - og det samme er tilfældet med A-landskampe, stadionkoncerter og de events, som kommunen afvikler i Ceres Park & Arena (eks. Aarhus-mesterskaberne i Skills, Skole-OL, Hold-VM i badminton, Veteran-EM). Så vidt muligt forsøger vi at overholde de frister, der gælder i samarbejdsaftalen, men i praksis er det ikke altid muligt. Det er klart, at hvis man ikke ønsker, at have A-landskampe, koncerter og andre store events i Ceres Park & Arena, så vil det minimere antallet af aflysninger. Men dette vil så også koste byen indtægter. For eksempel vil alene de to koncerter, der foregår til sommer på Ceres Park genere en omsætning til byen på 60 mio. kr.

Spørgsmål: - Der opleves også aflysninger op til weekendarrangementer, hvilket efter AGF Håndbolds vurdering sker med henblik på at undgå overarbejdstimer. Er det korrekt?

SVAR: Nej, det er ikke korrekt.

Spørgsmål: - Har I i sinde at følge pwcs opfordring om at fastsætte klarere rammer for, hvornår en trænings- og kampaktivitet kan aflyses?

SVAR: Vi følger så vidt muligt de rammer for aflysning, der er i forpagtningsaftalen, men når en slutspilskamp for Århus Håndbold, Aarhus United eller AGF indimellem bliver fastlagt/flyttet med kort varsel - eksempelvis på grund af tv - så er det engang imellem nødvendigt at flytte/aflyse træningen eller kampaktiviteter. Det er ganske enkelt en præmis, der er for at være herude.

Efter hård kritik: Nu svarer AGF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce