En flok i gule klæder kastede AGF i græsset

AGFs Ryan Mmaee fik sin superliga-debut mod Horsens, og bliver her budt velkommen af hjemmeholdets Søren Reese. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

En flok i gule klæder kastede AGF i græsset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For første gang i denne sæson lukkede AGF mere end et mål ind i eget mål. Tre af slagsen, faktisk, og det blev kostbart. Århusianerne er ikke længere ubesejret efter søndagens nederlag på 2-3 til AC Horsens, der i øvrigt fik Kasper Junker på scoringstavlen.

FODBOLD: Så gik den sgu ikke længere.

Tre mål indkasserede AGF søndag eftermiddag i det nordlige Horsens, tabte 2-3 til hjemmeholdet på Casa Arena efter 90 yderst dramatiske minutter og dermed røg den rankryggede status som Superligaens eneste ubesejrede mandskab i indeværende sæson.

Indtil niende spillerunde kunne AGFerne såmænd også prale af at have rækkens suverænt bedste defensiv med blot fire indkasserede mål, men bolværket kunne ikke holde til at få "den gule fare" lige i hovedet. Det gjorde tydeligvis nas.

Og selvfølgelig var det da Kasper Junker, der skulle starte ballet.

Angriberen, som århusianerne solgte til AC Horsens for et par uger siden for et ganske anseeligt millionbeløb - og som i sine to år på Fredensvang blev klandret for ikke at lave mål nok - nettede 11 minutter inde i sin debut for Bo Henriksens hårdtarbejdende luftpiloter. Tilmed med pandebrasken, ingenlunde spidskompetencen, men indlægget fra Peter Nymann kunne han næsten ikke undgå at omsætte til guld.

Selvfølgelig røg han på scoringstavlen. Og selvfølgelig zoomede TV-kameraerne ind på AGF-ledelsens nedadvendte mundvige oppe på tribunen.

Den oplagte historie, der ikke just blev dårligere af, at AGF blot fire minutter senere slog igen i den anden ende af banen, målscorer Mustapha Bundu - manden, der havde slået Junker af pinden som førstevalg og dermed var den indirekte årsag til det på mange måder overraskende skifte mod syd.

Jamen, så var løjerne ligesom skudt i gang, et kvarter spillet, to mål, intense dueller, skarpe kanter - og det fortsatte.

Hjemmeholdet var generelt bedst, mest aggressive på bolden, og spillede sig herefter til et par muligheder mere, inden midtstopper Søren Reese fik sidste fod på et hjørnespark og bragte sit hold foran med 2-1.

Store revner i AGF-defensiven - på dødbolde som i åbent spil - og det blev ikke bedre af, at svenske Niklas Backman kort tid efter Reeses mål i groggy tilstand måtte lade sig udskifte, ondt i hovedet, sløret blik, ikke efter endnu en hård nærkamp. Backman havde det bare skidt, følte sig utilpas og bad om at blive skiftet ud.

Ind med Pierre Kanstrup i stedet, men holdets normale anfører kunne ikke hindre hjemmeholdet i at fortsætte spydkasteriet, og kort inden pausen kunne Hallur Hansson så bringe Horsens på 3-1, et afrettet skud fra distancen, som AGF-målmand Oscar Whalley ikke kunne nå ud til.

Superliga, 9. runde
AC Horsens - AGF 3-2 (3-1)Mål: 1-0 Kasper Junker (11.), 1-1 Mustapha Bundu (15.), 2-1 Søren Reese (31.), 3-1 Hallur Hansson (43.), 3-2 Casper Højer Nielsen (52.)

Horsens (4-4-2): Matej Delac - Peter Nymann, Mathias Nielsen, Søren Reese, Thomas Kortegaard - Rune Frantsen, Sivert Heltne Nielsen, Bjarka Jacobsen, Hallur Hansson (Michael Lumb, 83.) - Sammy Skytte (Mikkel Qvist, 90.), Kasper Junker (Oliver Drost, 77.)

AGF (4-1-4-1): Oscar Whalley - Dino Mikanovic, Niklas Backman (Pierre Kanstrup, 37.), Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Adama Guira (Martin Spelmann, 84.) - Jens Stage, Mustafa Amini, Tobias Sana, Jakob Ankersen (Ryan Mmaee, 64.) - Mustapha Bundu

Advarsler: Peter Nymann, Horsens. Dino Mikanovic, Jens Stage, AGF

Udvisning: Mustafa Amini, AGF

Dommer: Anders Poulsen

Tilskuere: 5.410 på Casa Arena, Horsens

Ikke nok krudt til sidst

Det lugtede af århusiansk cheftræner-skideballe nede i omklædningsrummet, og de blåblusede gæster kom da også anderledes hidsigt ud af starthullerne, da der atter blev fløjtet op, jagten på point kunne gå ind, og kom da også ret hurtigt tættere på, da Casper Højer Nielsen headede en tværpasning fra Mustapha Bundu i netmaskerne efter en hurtig omstilling. Nyt håb, men også endnu en spand trestjernet isvand lige i hovederne på hjemmepublikummet, der i forvejen var helt oppe at ringe over et straffespark, der først blev dømt mod energiske Kasper Junker af dommer Anders Poulsen, der dog kom på andre tanker og konverterede kendelsen til et frispark udenfor feltet.

Det faldt ikke i god østjysk muldjord. Og da han så kort efter 2-3-målet også annullerede en Junker-scoring for offside, var der dømt kollektiv kvalme i den gamle fængselsby. Nå, AGFerne knoklede videre for at få et eller andet med hjem, og kom også til chancer - den største til indskiftede Ryan Mmaee, Junkers erstatning i AGF, der headede lige over Horsens-målet.

Havde den 20-årige belgisk-marokkanske angriber udlignet havdet historien næsten været for god til at være sand.

Men det var ikke Ryan Mmaee, der stjal billedet i slutfasen, men derimod Mustafa Amini, der fik marchordre, rødt kort, efter en lille dødbold-infight med Hallur Hansson. En albue i siden efter et niv den anden vej, et av, farvel. Masser af opmærksomhed nappede Kasper Junker naturligvis også, da han til stående ovationer fra sine nye fans, pibekoncert fra de over 1000 AGF-supportere ned i det ene hjørne, lod sig udskifte som dagens topping på den højt belagte trestjernede salami-mad. Han klappede og vinkede og havde tydeligvis en fest under det høje hår.

AGFs ti mand viste masser af vilje og var mest på bolden i de fem minutters fortættede overtid, men Tobias Sana var løbet tør for kræfter, den sidste afgørende aflevering var der bare ikke, det blev ikke farligt nok, og dommer Poulsen kunne fløjte sæsonens AGF-første nederlag ind, og dermed sende århusianerne helt ud af top seks. Sådan er fodbold så nådesløst.

Hvor om alting er: Kasper Junker var dagens historie i Horsens. En dårlig Aarhus-historie, der nærmest havde skrevet sig selv på forhånd.

En flok i gule klæder kastede AGF i græsset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce