Fem ting vi lærte af AGF-sejren i Hobro


Fem ting vi lærte af AGF-sejren i Hobro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGF fik den bedst tænkelige start på forårets med en udesejr i Hobro. Her var nogle af lyspunkterne en kølig debutant, en formstærk svensker og et imponerende fremmøde af AGF-fans.

1

Casper Højer Nielsen er gjort af det rette stof

AGF-anfører Pierre Kanstrup og holdkammeraterne leverede en helstøbt præstation mod Hobro, der tegner lovende for de kommende kampe. Foto: Henning Bagger/Scanpix.

Han skiftede til AGF fredag efter en yderst turbulent periode i Lyngby, hvor han tilmed fra flere sider er blevet klandret for, at han valgte at ophæve sin kontrakt og tage til Aarhus før tid.

Derfor havde Casper Højer Nielsen blot trænet tre gange med sine nye holdkammerater i AGF, inden han blev kastet i kamp fra start.

Men han leverede varen, virkede overraskende godt afstemt i forhold til sine medspillere og lignede i det hele taget ikke en spiller, der ikke har været del af en hård, sammentømrende opstart.

Det kræver en vis mental styrke og en hel del omstillingsparathed at gå direkte ind på holdet på den måde, men det er også en af grundene til, at klubben har hentet netop Casper Højer. Han er en type, der er kendt for at trives med at spille under stort pres, som ikke ryster i shortsene, når det gælder, og det viste han mandag aften i Hobro.

2

Stort udviklingspotentiale i Sana/Bundu-relationen

Tobias Sana og Mustapha Bundu gjorde ondt på Hobro-defensiven.

Førstnævnte som den hængende angriber, ti'eren, bag en aggressiv, hårdtarbejdende Bundu helt i front. Og det fungerede, som det også har gjort tidligere. Mod Hobro tilmed med Sana som matchvinder efter et sandt drømmemål.

De to AGFere er bedste venner udenfor banen, føler, at de taler samme fodboldsprog, og har ikke problemer med at finde hinanden inde på banen.

Og det er ikke helt uvæsentligt i en fodboldverden, hvor der er så meget fokus på gode relationer indenfor kridtstregerne.

Mest positivt for AGF er vel, at der fortsat er masser af udviklingspotentiale i de to offensivspilleres samarbejde, for det var ikke alt, der bare sad i skabet i Hobro, men lovende så det ud.

Og det vil der heller ikke blive ændret på, skulle Tobias Sana bliver rykket ud på en kant.

3

En kort, men tilsyneladende vellykket opstart

Det er ikke alle hold, der trods en "lang" vinteropstart, hvor der har været tid til at arbejde lidt mere detaljeret med tingene, få plejet relationerne og sat holdet, bare kommer bragende ud til den første kamp.

Bare spørg i Helsingør og Randers. Men mod Hobro byggede AGF videre på den gode følelse, man har haft til træning og i testkampe op til forårspremieren.

Cheftræner David Nielsen - assistent Rubén Sélles og fysisk træner Peter Sand- har haft tid til at sætte deres præg på tingene og få sat nøglespillere som Pierre Kanstrup, Adama Guira og Tobias Sana i scene.

Holdet virkede i god taktisk balance, stod godt på banen og i yderst solid fysisk forfatning på DS Arena. Det tidligere så udtalte problem med at "fryse" i slutningen af kampene, at gå i panik, når modstanderne skruede på håndtaget, så man ikke noget til mod nordjyderne, og det lugter jo af, at spillerne føler sig trygge i konceptet.

4

AGF-fansene viser vejen

Superligaen står midt i en overordnet tilskuerkrise, men mandagens opgør viste, at AGFs tilskuermæssige udebaneform ikke fejler det mindste.

En mere end råkold mandag aften i snevejr i starten af februar måned i det nordjyske er ikke umiddelbart en fanmæssig lækkerbisken, men godt 700 århusianere havde taget turen til Hobro og udgjorde dermed mere end en fjerdedel af det samlede fremmøde på DS Arena. Ganske imponerende. Og nede bag det ene mål ejede AGF-fansene helt og holdent stadion.

Og som det også er set andre steder i denne sæson, var supporternes støtte en afgørende medspiller for de elleve spillere nede på grønsværen.

Sammen med Brøndby har AGF ligaens klart bedste fans, når man spiller på fremmed græs. Det forstod man at betale tilbage på i Hobro.

5

Amini er ikke selvskrevet

AGF-midtbanen bragte rigtig meget fysik ind i opgøret. Med to deciderede dørmænd i Adama Guira og Daniel A. Pedersen på den centrale midtbane - og Mustafa Amini på bænken - gav man lidt køb på boldomgangen på denne del af banen for at kunne matche hjemmeholdets spidskompetencer og især for at lukke rummene ned omkring topscorer Pål Kirkevold.

Det lykkedes, og konstellationen Guira/Pedersen er bestemt også i spil til at starte i mandagens hjemmekamp mod Sønderjyske, der også kommer med masser af fysisk og nærkampsstyrke.

Amini, der dog også har været småskadet i en del af opstarten - var en af holdets bedste og vigtigste spillere i efteråret, men det er ikke givet, at han kommer til at spille fra start hver gang, når Guira og Pedersen tager fra, som de gjorde mandag.

Men det er jo netop den konkurrencesituation, man gerne vil have i AGF, og som man savnede i efteråret.

Fem ting vi lærte af AGF-sejren i Hobro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce