Første premieresejr i 19 år: Arbejdsmændene og den lille svenskers aften på Amerikavej

AGFs Tobias Sana går forbi Hobros Quincy Antipas i Alka Superliga kampen mellem Hobro IK og AGF på DS Arena i Hobro. Foto: Henning Bagger/Scanpix 2018)

Første premieresejr i 19 år: Arbejdsmændene og den lille svenskers aften på Amerikavej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tobias Sanas drømmemål mod Hobro mandag aften gav AGF den perfekte start på foråret. Et vigtigt skridt i den rigtige retning bygget på en solid holdpræstation.

Jamen, så kom dagen. Lang ventetid for fans og spillere. Superliga på skinner.

Og det med en AGF-sejr, 1-0 over Hobro, matchvinder Tobias Sana, og det var jo ikke helt skidt set med fedtede århusianske briller.

Et forår skudt i gang lige omkring frysepunktet, sne i luften, røde næser, men med to brandvarme mandskaber i skoven for enden af Amerikavej i Hobro, hvor hjemmeholdet havde en sjetteplads at forsvare og gæsterne fra Aarhus, AGF, vel mest af alt bare skulle slette de fleste minder fra efteråret og starte på frisk.

Spillemæssigt blev det ikke nogen fest på DS Arena - hvem havde også lige regnet med det? - men man kunne smage intensiteten, nerverne, alt det, der var på spil langt ud i Mariager Fjord. Det er i høj grad også det, fodbold handler om.

AGFerne fik altså tre point med hjem efter 90 tætte minutter. De havde en plan, den lykkedes. Den perfekte start.

Som en langrendsløber fra én mellemtid til den næste, åd AGF sig dermed lidt mere ind på konkurrenterne i rækken. Nogle af dem i hvert fald.

11. pladsen indtager man stadigvæk, men nu kun med fem point op til den der selvlysende sjetteplads, og nu med hele otte point ned til ligaens mest bekymrede panderynker, sidstepladsen, Randers FC.

Nå, lad os ikke dvæle mere over tabellen, hvad der er op, hvad der er ned, men i stedet fokusere på præstationen mod nordjyderne.

Cheftræner David Nielsen havde til opgøret valgt at stille med den spritnye venstre back Casper Højer Nielsen, Daniel A. Pedersen var foretrukket på den centrale midtbane fremfor Mustafa Amini og helt fremme var der indløst billet til Tobias Sana og Mustapha, der har fungeret rigtig godt sammen i opstarten.

Gæsterne stillede op med fire tidligere AGFere i startopstillingen - Jesper Rask, Frans Dhia Putros, Danny Olsen og Martin Mikkelsen - og så selvfølgelig den norske målmager, Pål Alexander Kirkevold, i front.

Dommeren fløjtede op, vinden sled i ansigterne, to toptændte mandskaber.

Hobro IK - AGF
Hobro IK – AGF 0-1 (0 -0)

Målscorer: 0-1 Tobias Sana (64. min)

Advarsler: Adama Guira, Yaw-Ihle Amankwah, Casper Højer Nielsen

Startopstilling AGF: Aleksandar Jovanovic - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Niklas Backman, Casper Højer – Martin Spelmann, Adama Guira/ 71. min Mustafa Amini, Daniel A. Pedersen, Jakob Ankersen – Tobias Sana, Mustapha Bundu/86.min Martin Pusic

Tilskuertal: 2345
Hobros Yaw-Ihle Amankwah og AGFs Mustapha Bundu i en af mange dueller. Foto: Henning Bagger/Scanpix 2018
Hobros Yaw-Ihle Amankwah og AGFs Mustapha Bundu i en af mange dueller. Foto: Henning Bagger/Scanpix 2018

Sana gjorde forskellen

Nå, AGF-præstationen. Overordnet: Solid. Med mandshjerte.

Defensiven gav ikke mange muligheder væk, stod kompakt, og ja, man kom også frem til lidt her og der i modstandernes territorium, rigtig farligt blev det dog aldrig: Det var først og fremmest en kamp på fight og de skarpe albuer. En klassisk forårsåbner.

Men altså solidt århusiansk udtryk. En taktisk velfunderet indsats. Hele vejen rundt.

I målet var Aleksandar Jovanovic en sikker sidste skanse, modig i sine indgreb i feltet, når hjemmeholdet satsede alt på dødboldene, og egentlig også god på fødderne, når den frosthårde kugle skulle sendes videre til en medspiller eller bare ekspederes væk i en fart.

I bagkæden fik Casper Højer Nielsen lyndebut efter først fredag officielt at være skiftet til klubben fra trængte Lyngby, og han lignede en fin investering, mens d'herrer Pierre Kanstrup og Niklas Backman i det centrale forsvar byggede videre på det gode samarbejde, de fandt sammen om før vinterpausen.

På midtbanen var Adama Guira tilbage på holdet efter sin lange skadespause i efteråret, og han satte fint bremsen i over for mange Hobro-angreb i løbet af opgøret - både med fine og lidt mindre fine midler. Men det virkede, selvom AGF-midtbanen generelt savnede lidt på den kreative front denne aften, så var det arbejdsmændene med sår på knæene, der var brug for.

Nu var det heller ikke sådan, at der slet ikke blev spillet fin fodbold, for det gjorde der i perioder, og der var masser af gode idéer, velmenende offensive tiltag, det druknede bare for det meste i to velorganiserede hold, der ikke så grund til indianerbold i vinterkulden.

Men Tobias Sana lyste op, da han efter 65 minutter afgjorde opgøret. Et træk ind i banen, venstre mod højre, og så en kontrolleret inderside, højre fod, bolden op i det fjerneste målhjørne, sejle, sejle, en fornøjelse, en perle.

Et enkelt moment af internationale klasse fra en svensk gadedreng. Det gjorde forskellen.

Angrebskollega Mustapha Bundu leverede også med mellemrum øjeblikke, der gav varmen, når han flikkede bolden videre med en mand helt oppe i nakken, når han rundede en modspiller ved baglinjen, når han kom til chancer, men lige manglede den sidste skarphed.

I en Superliga i kæmpe tilskuermæssig krise, skuffende fremmøde hele vejen rundt, Parken, Odense, Horsens, blev der heller ikke ligefrem givet en hestesko henover plankeværket på DS Arena på Amerikavej i Hobro. 2543 tilskuere, det er pænt efter Hobro-forhold, men det var de mere end 500 AGF-supportere, der havde taget turen i snevejr til Amerikavej, der var i teten, og traskede syngende fra stadion med brede smil og frosne læber.

AGF'erne gav, hvad de havde. På som udenfor banen.

Første premieresejr i 19 år: Arbejdsmændene og den lille svenskers aften på Amerikavej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce