Hvem skal Randers FC møde, hvis de træder henover AGF?

Det ser sgu meget godt ud. Kan Jens Stage og holdkammeraterne i AGF slå Randers FC over to kampe, skal de for andet år i træk spille Europa Playoff-finale. Modstanderen ligner OB eller Esxbjerg. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix)

Hvem skal Randers FC møde, hvis de træder henover AGF?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredagens pokalfinale mellem FC Midtjylland og Brøndby bliver afgørende for, hvem der bliver Mesterskabsspillets repræsentant i den Europa Playoff-finale, Randers FC og AGF skal kæmpe om at avancere til.

FODBOLD: Det er for så vidt meget enkelt:

Den samlede vinder af de to kommende playoff-opgør mellem Randers FC og AGF kvalificerer sig til den såkaldte Europa Playoff-finale, hvor man enten møder nummer tre eller fire fra Mesterskabsspillet om en plads i Europa League-kvalifikationen.

Og hvordan bliver det så afgjort, hvem der kommer til at møde enten Randers FC eller AGF?

Det afhænger af, hvem der vinder pokalfinalen fredag, hvor Brøndby og FC Midtjylland står over for hinanden.

Hvis pokalfinalen vindes af et hold uden for top 3 i Mesterskabsspillet - som Brøndby er placeret lige nu - er det nummer tre i Superligaen, der møder vinderen af kampene mellem Randers FC og AGF.

Hvis pokalfinalen vindes af et hold i top 3 - altså FC Midtjylland - er det Superligaens samlede nummer fire, der møder vinderen af Randers FC versus AGF.

Det betyder, at hvis Brøndby vinder pokaltrofæet, kvalificerer de sig samtidigt til Europa League-kvalifikationen, hvorfor bronzevinderne (lige nu ligger OB på tredjepladsen) skal spille Europa Playoff-finale.

Er det FC Midtjylland, der for første gang i klubbens historie bliver pokalmestre, napper de via sejren denne plads i Europa League-kvalifikationen, selvom de med andenpladsen i Superligaen allerede er kvalificeret.

En sejr i pokalfinalen vægter dog mere end sølvmedaljerne, da man her træder senere ind i turneringen, og dermed vil FC Midtjylland skubbe deres oprindelige plads videre til den klub, der ender på tredjepladsen. Det betyder så, at nummer fire skal i Europa League-finalen, mens Brøndby, som det ser ud nu, bliver sorteper, da de ikke får noget ud af at tabe pokalfinalen.

OB ligger inden de to sidste spillerunder på tredjepladsen med 51 point, Esbjerg er nummer fire med 50 point. Brøndby er på femtepladsen med 46 point.

Hvem skal Randers FC møde, hvis de træder henover AGF?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce