Jens Stage: »Stort at træne sammen med spillere, jeg ser op til«

Jens Stage i aktion for Brabrand mod Skovbakken. Talentet, der står noteret for tre U-landskampe (heraf to uofficielle, red.), træner i den kommende tid med i AGF. Arkivfoto: Ole Nielsen.


Jens Stage: »Stort at træne sammen med spillere, jeg ser op til«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brabrand-profilen Jens Stage, netop fyldt 19 år, træner frem til vinterpausen med i AGFs superligatrup. Sportschefen kalder ham »en spændende spiller«.

Han er lige fyldt 19 år, men er allerede en etableret seniorspiller på divisionsniveau.

Jens Stage, Aarhus-knægt, tilmed også kampe på U18-landsholdet, har i de seneste sæsoner været en af de største profiler på Brabrands mandskab i 2. division.

Og det har de fået øjnene op for i AGF.

Jens Stage har i indeværende efterår - sideløbende med kampene i 2. division - også spillet med på AGFs reserveliga-hold, og nu hvor Brabrands sæson er spillet til ende, er den fysiske stærke midtbanespiller blevet bedt om at træne med AGFs superligatrup frem mod vinterpausen.

Man har set noget i opkomlingen, for det er ikke hverdagskost sådan at invitere en ung mand fra landets tredjebedste række til at træne med, mens sæsonen kører. Ligger der mon en kontrakt og lurer på U-landsholdsspilleren?

»Det er lidt tidligt at sige noget om. Han har været med sådan til og fra i løbet af efteråret, når det har passet ind i forhold til hans kamp - og træningsprogram i Brabrand. Nu er Brabrands halvsæson slut, han træner med her, og så ser vi, hvordan det går. Det er en spiller, som vi synes, har visse kvaliteter. Ellers trænede han ikke med. Men derfra og så til, at han bliver AGF-spiller, det er et stort spring, han skal tage. Vi kigger på ham til træning, og så tager vi en beslutning på et tidspunkt. Han er bestemt en spændende spiller,« lyder det fra AGFs sportschef Jens T. Andersson.

Jens Stage skynder sig i ly for den silende regn efter tirsdagens formiddagstræning på Ceres Park. Han smiler, synes, han havde en »fin træning« og erklærer sig godt tilfreds med tingenes tilstand.

Hvad det så ender med, det hele, har han mest af alt et ungdommeligt skuldertræk tilovers for.

»Det er oplagt, at jeg gerne vil spille for AGF. Jeg kommer jo her fra Aarhus, og det har altid været dem, jeg har holdt med. Men i hvilket omfang og hvornår det eventuelt kunne blive aktuelt, ved jeg ikke, lige nu synes jeg bare, at det er fantastisk at være her. Det er sjovt,« smiler han bredt.

Faktisk er det ikke første gang, at Jens Stage kigger forbi AGF. Nogle år tilbage - som U17-spiller - prøvede han lykken, skiftede Lyseng ud med AGF, men det blev ikke nogen succes.

»Jeg var lige et smut forbi og spillede på andetholdet i U17. Det gik ikke så godt. Jeg var ikke god nok, og de syntes heller ikke, at jeg havde det, der skulle til dengang. Det var en ret dårlig oplevelse,« siger Jens Stage, der nettede fem gange i efteråret for Brabrand og dermed var stærkt medvirkende til, at klubben fra det vestlige Aarhus endte på en andenplads og i foråret skal spille oprykningsspil til 1. division.

Men er han selv interesseret i at træde i hvert fald to skridt op i niveau her og nu, hvis AGF vender tommelen op?

»Det er ikke noget, jeg rigtig tænker over. Det kan være, at det kommer, når vi er færdige med at træne til december, men lige nu tænker jeg kun på, at det er stort at træne sammen med spillere, jeg ser op til. Der venter jo også en hårdere række og endnu mere modstand for Brabrand til foråret, og det ser rigtig spændende ud. Så det er svært at sige, hvad der vil være bedst for mig, men på et eller andet tidspunkt vil det være rigtig fedt at skifte til AGF. Men det ved jeg jo slet ikke om det er realistisk. Men det er derfor, jeg spiller fodbold. Det er for at blive bedre og hele tiden sigte højere,« kommer det fra Stage, der går på Marselisborg Gymnasium, 3. årgang, men har fået lov til at træne med i AGF om formiddagen, når det passer ind i skemaet.

»Til den første træning blev jeg godt nok kørt rundt. Men jeg synes, at jeg er kommet ok efter det. Der har været noget tilvænning, men jeg har en god følelse efter i dag. Det er et helt andet tempo, det her, der er ikke meget tid til at tænke og det stiller krav til dine førsteberøringer. Alt går meget stærkere.«

Han har fået sin fodboldopdragelse i ASA, men da han var 13 år gammel blev han og holdkammeraterne sendt til Lyseng, da holdet lukkede ned. Og det var så herfra, han skiftede til AGF, men hurtigt vendte tilbage.

»Derfra har den så stort set stået på seniorfodbold. Jeg tog tilbage til Lyseng, havde egentlig mistet modet. Ddet handlede bare om at spille sammen med vennerne igen og finde lysten tilbage, for den mistede jeg totalt i AGF.«

Efter et par uger kom han så med på Danmarksserieholdet i Lyseng og debuterede i en alder af 16 år. Der gik ikke lang tid, så røg han videre til Brabrand, hvor flere af medspillerne til at begynde med i øvrigt ikke troede på, at han ikke var ældre.

Siden er han blevet en bærende kraft. Én af dem, der gør en forskel.

Selv overrasket?

»Ja, i et eller andet omfang er jeg. Jeg er jo ikke så gammel, men jeg føler allerede, at jeg har været der længe, fordi jeg har fået mere end 40 kampe i 2. division. Så jeg ser mig selv, som en af dem, der skal tage ansvaret på mig, fordi jeg har været der så lang tid, og jeg ved, hvordan vi spiller og hvad træneren vil have. På den baggrund tænker jeg ikke så meget over, at jeg er yngre end de andre,« lyder det fra stortalentet.

Er han også Brabrand-spiller til foråret venter der ham og holdkammeraterne et oprykningsspil, hvor de lægger ud med at ligge i front, da Brabrand er den klub, der trækker flest point med over fra efteråret.

»Vi har et rigtig godt udgangspunkt, det bliver faktisk ikke meget bedre, men det handler jo også om, hvad klubben vil og sigter efter. Skal vi gå efter det, skal vi vel også til at træne noget mere? Og kommer der nye spillere ind i truppen, der vil løfte holdet endnu mere? Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske. Kigger jeg på det her og nu, er der vel et par af københavnerholdene, der er et niveau eller to over os. Men derfor kan vi jo godt gå efter det. Der er i hvert fald ikke noget at tabe ved det.«

Forrige sommer trænede han med førsteholdstruppen i FC Midtjylland og spillede også en enkelt reserveholdskamp. I de kommende uger giver han den et nyt oprigtigt skud på Fredensvang.

Jens Stage: »Stort at træne sammen med spillere, jeg ser op til«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce