Klar tale fra AGF-lejren: Fansene kommer til at gøre en forskel i Odense

Der forventes mange AGF-fans i Odense søndag. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Klar tale fra AGF-lejren: Fansene kommer til at gøre en forskel i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGF er Superligaens tredjebedste udehold i denne sæson. Og det er i lige så høj grad AGF-supporternes fortjeneste, som det er spillernes, lyder det fra Fredensvang. Søndag ventes der op mod 1600 tilrejsende fans fra Aarhus til knald eller fald-opgøret mod OB.

FODBOLD: Jovist, det er de hvidblusede elleve, der skal knokle et brugbart resultat hjem på Ewii Park søndag aften, hvis det skal blive til videre avancement i Superligaens såkaldte Europa Playoff.

Men de tilrejsende AGF-supportere - og dem ventes der op mod 1600 af på OBs udvidede udebaneafsnit - får også en central og helt afgørende rolle for kampens udfald.

For som det har vist sig igen og igen i indeværende sæson, ikke mindst i dette forår, når AGF har spillet på fremmed græs på Fyn og Jylland, har opbakningen været massiv fra egne fans. Det har været tilfældet i udekampene mod Hobro, Horsens, OB og Silkeborg.

Og det har gjort en forskel for spillerne, lyder det fra målmand Aleksandar Jovanovic.

- Jeg kan slet ikke give fansene nok kredit for det, de har leveret på tribunerne. Det er så vigtigt, at de støtter os, som de gør. De giver os de der ekstra fem-ti procent. Det er uundværligt.

- Som jeg ser det, har vi sammen med Brøndby og FC København landets klart bedste fans. Især på udebane er de en uvurderlig hjælp for os spilere. Der gør de en kæmpe positiv forskel, kommer det fra AGFs keeper, der mener, at det er en væsentlig årsag til, at holdet blot har tabt en enkelt kamp væk fra Aarhus i 2018 - den mentale nedgearing mod Helsingør - hvilket har været med at sende Jovanovic og co. op som det tredjebedste udehold i ligaen set over hele sæsonen - kun overgået af de to guldbejlere Brøndby og FC Midtjylland.

De giver Jer noget ekstra, når I spiller kampene væk fra Ceres Park?

- Det er som at spille med en 12. mand, og det giver en energi til os nede på banen, at de altid er der. Det er ikke en kliché, jeg bare fyrer af, fordi jeg kan. Jeg mener det, smiler han bredt.

- Det er særligt i de her udekampe, at støtten udefra gør en forskel, for her er det muligt for fansene at skabe en federe stemning, fordi de er tættere på banen, og ikke har en løbebane foran dem. Det gør det enormt intenst for os at spille på udebane. Her kan vi virkelig mærke fansene.

Snakker vi serbiske tilstande?

- Ha, ha, ja, næsten. Presset fra tribunerne er ret massivt i mit hjemland, det er noget helt andet, men den stemning vores fans i AGF formår at skabe er unik efter danske forhold. Og jeg håber også, at de kommer til Odense for at skabe en fest og gøre deres stadion til vores. Det øger vores vinderchancer, siger Aleksandar Jovanovic.

Cheftræner David Nielsen anerkender også fansenes store andel i de fine forårsfornemmelser.

- Om det betyder noget? Ja. Det har det gjort hele foråret. Vi er et af de bedste udehold i ligaen. Og det er der en grund til. Vi bliver jo båret frem af vores fans, når vi spiller i andre huler, kommer det fra Nielsen.

- Den enorme støtte er en stor del af klubben udtryk. Ja, spillerne har gjort det fantastisk i foråret, men det har også bare meget at gøre med, at fansene har formået at forvandle de her kampe ude i provinsen til at være vores hjemmebane. Hver gang. Det betyder alt. Og derfor er vi heller ikke bange for at tage til Odense. Det er ikke noget problem for os at spille ude. Tværtimod, siger cheftræneren.

Aleksandar Jovanovic, der vel har begået sin bedste halvsæson imellem stængerne, har som erklæret mål at betale noget tilbage til supporterne. Og derfor glæder det serbiske VM-emne sig i den grad til 90 sikkert nervepirrende minutter mod OB.

- Det her er den største kamp, jeg har spillet i mine to år i AGF. Jeg har sagt det mange gange, men den her by, den her klub og dens fans fortjener meget mere end at spille om at undgå nedrykning. Den fortjener at spille med om noget, der betyder noget. Den fortjener at ligge med i top seks. OB-kampen er en af den her slags kampe, der kan gøre en forskel, og det håber jeg, at vi kan leve op til, siger Jovanovic.

Bliver AGF samlet vinder af opgørene mod OB venter en udebanetur i næste runde til enten Hobro eller Sønderjyske.

Superliga
AGFs cheftræner David Nielsen har udtaget 19 spillere til søndagens kamp mod OB.Stiftens bud på en startopstilling ser således ud:

AGF (4-4-2): Aleksandar Jovanovic - Martin Spelmann, Niklas Backman, Pierre Kanstrup, Casper Højer Nielsen - Mustapha Bundu, Jens Stage, Daniel A. Pedersen, Jakob Ankersen - Bror Blume, Martin Pusic.

Bænken: Steffen Rasmussen, Jesper Juelsgård, Björn Daniel Sverrisson, Adama Guira, Nimo Gribenco, Magnus Kaastrup, André Riel, Kasper Junker

Kampen fløjtes op klokken 18.00. Den samlede vinder møder vinderen af Hobro og Sønderjyske i Europa-playoff. AGF fører 3-2 fra den første kamp

Klar tale fra AGF-lejren: Fansene kommer til at gøre en forskel i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce