Lige til øllet: Kanstrup tog træsko på og sikrede AGF tre point

AGF's matchvinder Pierre Kanstrup jubler over sejren i Superligakampen mellem AGF og Hobro IK på Ceres Park. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Lige til øllet: Kanstrup tog træsko på og sikrede AGF tre point

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det lignede endnu en remis for AGF, da Hobro mandag aften var på besøg i Aarhus. Men anfører Pierre Kanstrup insisterede på julestemning, og blev matchvinder i overtiden.

FODBOLD: Man er tættere på et nederlag end en sejr, når man spiller uafgjort, og derfor var det altafgørende for AGF at slutte 2018 af med én af de der sjældne sejre denne sæson har budt på.

Mandag aften hjemme på Ceres Park mod Hobro drev opgøret ind i dommerens overtid, 0-0, alt tydede på århusianernes tiende remis i 20 opgør i Superligaen, hvilket ville betyde, at de ville blive hængende, hvor de også lå inden de 90 frostklare minutter: På en lidet ophidsende 11. plads, alarmerende tæt på alt det, man ikke gider at døje med, nedrykningssnak, triste miner, sure miner, tvivl. Og alt det andet Aarhus kan byde på, når AGF ikke leverer indenfor kridtstregerne.

Men anfører Pierre Kanstrup ville have revanche for sidste mandags selvmål i Farum, der netop kostede et nederlag fremfor uafgjort, så han skød frem på Tobias Sanas frisparksbold i det 92. minut, stak foden frem og dirigerede den irriterende, uregerlige runde kugle i nettet til århusiansk forløsning, tre livsvigtige point, et lille hop op i tabellen forbi Sønderjyske, op på tiendepladsen, men et kæmpe mentalt spring frem mod forårets resterende grundspilskampe.

Det var unge, indskiftede Magnus Kaastrup, der via sin utæmmelige trang til at udfordre mand-mand fremtvang det afgørende frispark, som Tobias Sana sendte ind foran mål, hvor Kanstrup fik sin revanche og sendte holdet på vinterpause med den helt rigtige fornemmelse og følelse efter et par slidsomme måneder, hvor han og holdet ingenlunde har fyret den af spillemæssigt.

3495 tilskuere kiggede på, og størstedelen af dem fejrede scoringen, sejren, som en decideret triumf. Forståeligt nok, som efteråret har slæbt sig afsted, men rent underholdsningsmæssigt blev opgøret mod ligaens bundprop aldrig nogen stor oplevelse for de mange snøftende, røde næser.

Spillet var fra begge mandskabers side faktisk til en klassisk nullert, langt henad vejen aldeles tandløst, men ok, det var de hvide trøjer, der kom frem til kampens suverænt største chancer, og som efter pausen jagtede sejren mest, selvom Hobro sad mest på spillet i de første 45 minutter, og lignede det hold, der troede mest på julemanden.

Men AGF kom frem til chancerne, skarpheden pakket godt ind dog:

Jens Stage fik den første af de gyldne dråber, men headede i helt fri position ved forreste stolpe efter 12 minutters spil ikke kraftfuldt nok på kassen, og så kunne Hobro-keeper, dem tidligere AGFer, Jesper Rask blokere, sende bolden til hjørnespark.

Superliga, 20. runde
  • AGF - Hobro IK 1-0 (0-0)
  • Mål: 1-0 Pierre Kanstrup (90.)
  • AGF (4-1-4-1): Kasper T. Kristensen - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Niklas Backman, Casper Højer Nielsen - Adama Guira - Martin Spelmann (Mustapha Bundu, 63.), Tobias Sana, Mustafa Amini, Jakob Ankersen (Magnus Kaastrup, 85.) - Jens Stage (Youssef Toutouh, 85.)
  • Hobro (4-5-1): Jesper Rask - Jesper Bøge, Yaw-Ihle Amankwah, Rasmus Minor, Mathias Haarup - Emmanuel Sabbi, Martin Mikkelsen (Frans Dhia Putros, 83.), Jonas Brix-Damborg, Vito Hammershøj-Mistrati, Edgar Babayan (Mikkel Pedersen, 72.) - Pål Alexander Kirkevold (Julian Kristoffersen, 73.)
  • Advarsler: Dino Mikanovic, AGF. Edgar Babayan, Jonas Brix-Damborg, Hobro
  • Dommer: Anders Poulsen
  • Tilskuere: 3.495 på Ceres Park

Meget mere end en sejr

Herfra gik der lang tid før publikum igen fik noget at varme sig på, men det var så også én af de helt store, indskiftede Mustapha Bundu misbrugte tæt under mål, men igen havde Jesper Rask valgt at placere sig forholdsvis fordelagtigt, og kort efter var det så Jakob Ankersen, der med en flugter ramte forbi rammen.

Intentionerne var bestemt til stede, udførelsen haltede, og da gæsterne i slutfasen tilmed også begyndte at true en smule foran 19-årige Kasper T. Kristensens felt, lå det lidt i luften, at begge hold nok i sidste ende - trods alt - ville kunne leve med at slippe fra efterårsslutteren med ét point i bæltet.

Altid bedre end at tabe. Men alligevel ikke noget, der kunne bruges til så frygteligt meget.

Det var der naturligvis ikke nogen, der sagde eller råbte højt så længe bolden rullede videre, nu også ind i tillægstiden, hvor en ellers ganske rutineret superliga-back som Jesper Bøge hældte gløgg ned af egen trøje, tabte hovedet og begik et tåbeligt frispark på energiske Magnus Kaastrup.

Tak for det sagde Sana, Kanstrup og AGF. 1-0, og vilde scener nede på grønsværen, hvor spillere og trænere faldt hinanden om halsen - 'klask your lår, klask your støvle' - og det kunne ingen, måske kun de få medrejste Hobro-fans - fortænke dem i.

Med de tre point overvintrer AGF på tiendepladsen i Superligaen, overhalede Sønderjyske, fik fat i nakken på FC Nordsjælland. Fire point op til top seks, otte point ned til Hobro og Vejle på de nederste placeringer, de kolde fødder.

Så der er bestemt noget, meget, at tage med ind i det nye år, selvom spillet mere var iført træsko end neongrønne fodboldstøvler.

Men det spiller ingen rolle, hvad de rendte rundt i, spillerne, I AGF handler det om at vinde. Og så kan folk klæde sig ud som de vil og danse om træer. Tre point er tre point. Og sejren over Hobro kan vise sig meget vigtigere end det.

Lige til øllet: Kanstrup tog træsko på og sikrede AGF tre point

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce