Mandefald: AGF risikerer at undvære det meste af forsvaret i næste kamp

Jesper Juelsgård er i karantæne mod Vendsyssel fordi han fik et gult kort mod FC Midtjylland. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Mandefald: AGF risikerer at undvære det meste af forsvaret i næste kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: AGF skal bruge den kommende uge på at træne et nyt forsvar sammen.

Den smalle trup nede bagtil er nemlig hårdt ramt af skader og karantæner inden det meget vigtige opgør mod Vendsyssel FF på udebane, der kan have stor indflydelse på AGFs topseks-drømme.

Venstre back Casper Højer Nielsen blev udvist mod FC Midtjylland søndag og skal derfor afsone to karantænedage. Og da backens naturlige afløser Jesper Juelsgård ragede et gult kort til sig i kampen, har han også karantæne på grund af for mange strafpoint.

Det giver til at starte med en åbenlys udfordring på venstre back.

Men centralt kan AGF også få problemer. Herinde spillede Juelsgård mod FC Midtjylland fordi Niklas Backman blev holdt ude med en hovedskade. Det er uvist hvor vidt AGF-anføreren bliver klar til søndagens kamp.

- Backman fik en bold i hovedet til træning i en helt freak-situation. Og så turde vi ikke bringe ham med hans historik. Det er uheldigt, men det sker, når vi også skal træne, sagde cheftræner David Nielsen efter FC Midtjylland-kampen, med henvisning til Backmans sygdomsforløb i efteråret, hvor han var ude i mange kampe med virus-meningitis.

Og problemerne stopper ikke her.

Backmans makker i det centrale forsvar Frederik Tingager udgik for godt en uge siden mod Sønderjyske med ondt i knæet. Han spillede mod FC Midtjylland men var ikke 100 procent klar.

- Jeg kæmpede lidt med det, må jeg indrømme. Jeg havde én træning med holdet, og det var i går (lørdag, red.). Jeg sled i det i dag og kom fint nok igennem kampen, men det er klart, at det ikke er optimalt.

- Jeg meldte mig selv klar til at spille og jeg ser frem til i næste uge, hvor jeg forhåbentligt er mere klar til at spille. Jeg ved, at der ikke er noget alvorligt galt med mit knæ og min fod. Derfor fortalte jeg klubben op til Midtjylland-kampen, at hvis jeg kan holde smerterne ud, så vil jeg gerne forsøge at spille, sagde Frederik Tingager.

Umiddelbart ryster de mange skader og karantæner ikke AGFs cheftræner:

- Vi har ikke lavet andet end at have problemer, dem skal vi nok få løst. Det er vi ikke så bange for. Vi har andre spillere, der er klar, det viste nogle af dem blandt andet i dag, sagde David Nielsen med henvisning til unge Alexander Ammitzbøll, der kom i aktion.

På U19-holdet har AGF oplagte afløsere i venstre backen Daniel Thøgersen og midterforsvareren Sebastian Hausner, hvis ikke David Nielsen ønsker at bringe nogle af de mere rutinerede spillere ude af position.

Mandefald: AGF risikerer at undvære det meste af forsvaret i næste kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce