Mikanovic er tilbage fra karantæne: - Jeg må glemme min vrede, vende mig om og spille videre

Dino Mikanovic blev udvist i pausen af AGFs kamp mod Lyngby fordi han skubbede til en plastikstol. Arkivfoto: Henning Bagger / Scanpix

Mikanovic er tilbage fra karantæne: - Jeg må glemme min vrede, vende mig om og spille videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3Søndag er Dino Mikanovic tilbage fra karantæne. Fraværet af ham har bekræftet hans kvaliteter som profil på Superligaholdet, men han har også fået besked på at tøjle sit temperament.

Fodbold: En scene fra en helt almindelig træningsøvelse på Fredensvang, AGFs træningsanlæg:

To gange seks mand spiller på to mål, der bliver ført score - naturligvis. Der er kort tid tilbage af øvelsen, og Dino Mikanovic' hold bringer sig foran. Han jubler højlydt og kort efter fløjtes der af. Den lille højre back spæner glad rundt og klapper hænder med alle sine holdkammerater.

Der er nemlig ingen ting, der er ligegyldigt for Dino Mikanovic.

Når man er fra Kroatien som ham, så er der kun én måde at gå ind i tingene på, og det er for fuld knald og med hjertet uden på trøjen.

Det er en attitude, som fans er vilde med, men som i Dino Mikanovic' tilfælde kan indstillingen koste holdet point, når hjertet løber af med ham og han får et rødt kort. Som det er sket to gange i indeværende sæson.

Senest mod Lyngby på kontroversiel vis, hvor han skubbede til en plastikstol i pausen og først ti minutter senere blev vist ud.

AGF endte med at nedlægge protest over udvisningen på grund af dommerens ageren. Men samtidig har cheferne haft en samtale med backen om, at han må tøjle sit temperament, hvis han skal beholde sin startplads.

- Han må ikke sætte sig selv og holdet i den situation. Det er sket nogle gange, og nu skal den også være feset ind.

- Men samtidig må jeg sige, at han er en spiller, vi tydeligvis har savnet i de seneste kampe med hans drive, dynamik og speed i fødderne, slår Peter Christiansen fast, sportschef i AGF.

Dino Mikanovic gør comeback mod Randers FC på søndag, og det glæder cheftræner David Nielsen, uden at han vil tale negativt om kroatens afløsere.

Også Nielsen har haft en snak med den 23-årige, selvom han generelt ikke ønsker et miljø, hvor han skal gå og lege politimand.

- Jeg driver ikke det her som en børnehave, hvor man bliver kaldt ind til en samtale, hvis man åbner sin madpakke før der er sagt værsgo. Men overordnet set for Dino er det vigtigt, at han forstår, at dette er et andet land hvor der er en anden kultur og hvor spillerne normalt har en anden udstråling end ham, og det gør, at han nogle gange får for meget opmærksomhed på sig. Og det er vigtigt, at han forstår, at han skal sørge for at moderere det, siger David Nielsen.

Og spurgt direkte, så har hovedpersonen forstået beskeden, selvom han kun nødigt snakker om de røde kort til pressen.

- I Danmark forstår dommerne ikke anderledes kulturer. Der hvor jeg kommer fra - og det er lige meget hvilken kamp i den kroatiske liga, du ser - sker de samme ting, som jeg gjorde, 150 gange i én halvleg. Det er normalt, men det er ikke her. Men jeg må glemme min vrede, vende mig om og spille videre, når jeg føler, dommerne dømmer imod mig. Sådan må det være.

- Jeg har ikke spillet i to kampe, og det har været hårdt at se på udefra mens holdkammeraterne har haft det svært. Så jeg glæder mig til at komme i kamp igen, siger Dino Mikanovic.

Dino Mikanovic og AGF møder Randers FC på udebane søndag klokken 16.00.

Jeg driver ikke det her som en børnehave, hvor man bliver kaldt ind til en samtale, hvis man åbner sin madpakke før der er sagt værsgo.
David Nielsen, cheftræner i AGF

Mikanovic er tilbage fra karantæne: - Jeg må glemme min vrede, vende mig om og spille videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce