Ny AGF-back: David Nielsen kan få det bedste frem i mig

Alexander Munksgaard - her i aktion for FC Midtjylland mod FC Nordsjælland i Superligaen - har første træningsdag med AGF på mandag. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

Ny AGF-back: David Nielsen kan få det bedste frem i mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alexander Munksgaard spillede en vigtig rolle, da FC Midtjylland blev danske mestre i sidste sæson, men har set langt efter spilletid i indeværende. Derfor har han nu skrevet under på en fem-årig kontrakt med AGF, hvor han er udset til at afløse kroatiske Mikanovic i højre forsvarsside.

FODBOLD: Han spillede faktisk fuld tid i sæsonpremiere-nullerten tilbage i juli måned mod AGF, spillede også fra start i begge Champions League-kvalifikationskampe mod FC Astana, men ellers har det været begrænset, hvad Alexander Munksgaard har fået af spilletid iført ulve-pels i indeværende sæson.

Blot fire kampe i alt blev det således til i løbet af efteråret i Superligaen, ikke tilfredsstillende for en ung, talentfuld U21-landsholdsspiller, der i den forudgående guldsæson spillede en markant rolle i højre forsvarsside hos FC Midtjylland, og det kunne ikke blive ved med at gå, hvorfor han fredag skrev under på en fem-årig kontrakt med AGF.

Han mente, at der skulle luftforandring til.

- Det handler om spilletid. Jeg havde ikke udsigt til at spille meget i FC Midtjylland, var røget ned som tredjevalg, og derfor følte jeg, at jeg var nødt til at træde i karakter og bede om at komme et andet sted hen. Jeg er 21 år og er på vej frem i min karriere, så spilletid og kontinuitet er altafgørende for mig og min fortsatte udvikling. Derfor blev jeg rigtig glad, da AGF kom på banen, og muligheden for et skifte opstod. Jeg føler, at det er det helt rigtige for mig, selvom det da også er noget vemodigt at skulle forlade den klub, hvor jeg har haft min gang i så mange år, siger Alexander Munksgaard til Århus Stiftstidende.

Men han var røget om bag i køen efter svenske Joel Andersson og Mads Døhr Thychosen hos de forsvarende danske mestre. Ikke meget at gribe ud efter.

Det er ellers kun et halvt år siden, at han og FC Midtjylland i fællesskab blev enige om at forlænge hans kontrakt med fem år, og der blev holdt skåltaler om en stor, lysende fremtid hos de danske mestre: Nu er han så draget fra Herning til Aarhus; fra klubben, hvor han har været siden, han var 13 år gammel, til AGF og en aktuel 10. plads i Superligaen.

En smule utålmodig?

- Ja, det kan man godt sige. Jeg kunne ikke se mig ud af situationen, og havde ikke lyst til at blive hængende. Tingene ændrer sig hurtigt i fodbold, det har jeg i hvert fald lært, og der er rigtig mange meninger og holdninger, ting, der bliver sagt, der hele tiden ændrer sig. Sådan er det, fodbold er dynamisk, og derfor følte jeg også, at jeg skulle videre. Jeg er vildt glad for mit skifte til AGF, og glæder mig virkelig til at bidrage med det, jeg står for, kommer det fra højrebacken, der har fået tildelt trøje nummer 13 og har første træningsdag sammen med holdkammeraterne på mandag.

God ballast

Kroatiske Dino Mikanovic har i de seneste sæsoner siddet tungt på spilletiden på højre back i AGF-trøjen, men tilgangen af Alexander Munksgaards lugter også i retning af et muligt vinterskifte for Mikanovic.

Uanset, hvad der sker, har Munksgaard sigtekornet rettet mod en plads i startopstillingen.

- Jeg har også selv en drøm om at komme til udlandet og prøve mig selv af, og hvis det er hans drøm at komme videre i karrieren og prøve kræfter på et endnu højere niveau, håber jeg da, at det går i opfyldelse for ham. Nu må vi vi se, hvad der sker. Konkurrence er en god ting og er med til at udvikle, og jeg er i den grad klar til at tage udfordringen op, hvis han skulle blive i klubben. Dino Mikanovic er en rigtig dygtig spiller, og har været det i flere sæsoner, men jeg er ikke bange for konkurrence, så længe, at der hænger en gulerod og dingler foran mig, og jeg føler i det hele taget, at jeg kommer med en rigtig god ballast fra årene i FCM. Jeg er klar, siger Alexander Munksgaard, der også glæder sig til at blive genforenet med cheftræner David Nielsen.

Munksgaard var i sæsonen 2016/17 udlejet fra FC Midtjylland til Lyngby, der på det tidspunkt havde Nielsen som cheftræner, og det var i det hele taget en positiv oplevelse for vestjyden.

Derfor har David Nielsen tilstedeværelse i Aarhus også spillet ind på det dugfriske klubskifte.

- AGF er en stor klub omgærdet af masser af liv og passion, fede fans, og det i sig selv gør det attraktivt at spille her. Men det er klart, at når nu David Nielsen fik det allerbedste frem i mig, da jeg var i Lyngby, hvilket også gjorde, at jeg kom tilbage til FCM med masser af fornyet selvtillid og gåpåmod, håber og tror jeg også på, at han kan være med til at finde de samme ting frem igen. Det er fedt at spille under en så engageret træner, så ja, det har helt sikkert også spillet ind, at det er netop ham, der er her i AGF. Jeg glæder mig virkelig til at komme i gang, siger han, og fortæller videre, at han først og fremmest er en defensivt orienteret back, der dog i løbet af efteråret har arbejdet hårdt på at forbedre de offensive aspekter af sit spil.

- Så jeg føler, at jeg efterhånden er ved at have hele pakken, kommer det fra ham.

Alexander Munksgaard nåede at få 22 førsteholdskampe for FC Midtjylland. Han debuterede i efteråret på det danske U21-landshold og står i alt noteret for 36 ungdomslandskampe i rødt og hvidt.

Ny AGF-back: David Nielsen kan få det bedste frem i mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce